Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 3622/402/14-10-2014

Αρ. πρωτ.: 656/73/1-7-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Για το θέμα του Ελληνικού, κανείς μπορεί να μιλάει χωρίς υπερβολή πως πρόκειται για μια υπόθεση που αναδίδει οσμή σκανδάλου! Και δεν γίνεται λόγος μόνο για την μπιρ- παρά παραχώρηση της έκτασης που θεωρείται φιλέτο στη “Lamda” του Σπ. Λάτση και στους Άραβες και στους Κινέζους συνεταίρους της. Αλλά και για το κόστος των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που υλοποιήθηκαν στον χώρο του πρώην αεροδρομίου καθώς και του Αγίου Κοσμά για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Σύμφωνα με απαντήσεις συναρμόδιων υπουργείων σε σχετική ερώτηση που υπεβλήθη για το ύψος των δαπανών των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, προκύπτει ότι συνολικά οι υποδομές άλλων, σε Ελληνικό και Άγιο Κοσμά, στοίχισαν στον λαό συνολικά περί τα 343 εκατ. ευρώ!

Ειδικότερα, το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Άγιο Κοσμά κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, με συνολικό κόστος 116,2 εκατ. ευρώ, και αφού πρώτα είχαμε σχετικές ανοδικές αναθεωρήσεις στο κόστος (τουλάχιστον +25 εκατ. ευρώ συνολικά).

Το δε Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού (baseball, Softball, Hockey, έργα υποδομής και ανάπλασης, και οι υποδομές Καλαθοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Ξιφασκίας) κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, με κόστος 192,6 εκατ. ευρώ (σχεδόν +40 εκατ. ευρώ σε σχέση με την υπογραφή της αρχικής σύμβασης).

Ακόμη, το Ολυμπιακό Κέντρο Κανό- Σλάλομ «έκλεισε» στα 43,4 εκατ. ευρώ κόστος, επίσης Άγιο Κοσμά κόστισαν 343 εκατ. ευρώ συνολικά!

Πρόσφατα το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε την προσφορά της Lamda και των συνεταίρων της που ως… γενικό νούμερο φάνηκε ότι ακούστηκε ικανοποιητικό στα στελέχη του Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ήτοι 915 εκατ. ευρώ!

Όταν αρμόδιοι φορείς και κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν για αποτιμήσεις από 1,5 δις ευρώ (και αυτό εν μέσω κορύφωσης της κρίσης και με τον φόβο της χρεοκοπίας) έως 4-5 δις ευρώ (από τον τότε υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου).

Τι δίνει, όμως τώρα ο κ. Λάτσης ως «καπάρο»;

Επί της ουσίας ψίχουλα, δηλαδή 300 εκατ. ευρώ!

Κάτω και από το ποσό που κόστισαν οι εγκαταστάσεις!

Τα άλλα λεφτά θα τα δώσει σε…. βάθος δεκαετίας, σε δόσεις, υπό προϋποθέσεις και εγκρίσεις, εφόσον το Δημόσιο βάλει πλάτη, αφού πρώτα πουλήσει ή μισθώσει κατοικίες, εκτάσεις και χρήσεις, εάν γίνει καζίνο κ.λπ.

Δηλαδή παίρνει με 300 εκατ. ευρώ το φιλέτο των 6.200 στρεμμάτων και το παραλιακό μέτωπο, και τα άλλα.. έχει ο Θεός!

Αφήστε που η προσφορά με παρούσες αξίες, αλγορίθμους και αναλόγως επιτοκίου αναφοράς μόλις που μετά βίας ξεπερνά 500 εκατ. ευρώ, όπως γράφει η έγκριτη, πλην όμως φιλοσαμαρική οικονομική εφημερίδαQ «Η ΑΞΙΑ».

 

 

Επειδή από όποια πλευρά, λοιπόν, και να το δει κανείς, έχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο.

Επειδή, είτε στο Λάτση χαρίζεται το Ελληνικό κυριολεκτικά με ψίχουλα, είτε οι πολίτες αυτής της χώρας χρυσοπλήρωσαν τις υποδομές, μεταξύ άλλων κακοδιαχειρίσεων και σπαταλών που εκτίναξαν το συνολικό κόστος στα ύψη, των Ολυμπιακών Αγώνων, των οποίων την… υψηλή εποπτεία είχε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου

Επειδή αυτές τις υπέρογκες σπατάλες ακόμα τις πληρώνει η χώρα και ο λαός.

 

Καλείσθε να απαντήσετε στα κάτω ερωτήματα:

1. Ποιος ο σκοπός λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ; Μήπως είναι να χαρίζει την κρατική περιουσία σε ημέτερους έναντι πινακίου φακής, με πρόσχημα την φούσκα της κρίσης ή την Ανάπτυξη των πορτοφολιών των ‘’εντιμότατων’’ φίλων;

2. Ποιος ο λόγος παραχώρησης τόσων ταμειακών διευκολύνσεων στον επιλεγέντα όμιλο αγοραστών;

3. Με βάση ποια χρηματοοικονομικά κριτήρια καθίσταται το ως άνω δυνατό, τη στιγμή που οι απλοί ιδιώτες επιχειρηματίες ασφυκτιούν για μια απλή τραπεζική συναλλαγή;

4. Αληθεύει, ότι η τελική αξία της προσφοράς του επιλεχθέντος ομίλου δεν ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ σε καθαρές άξιες;

5. Αν ναι, πως δικαιολογείται η αναντιστοιχία με την τελική προσφορά, από τη στιγμή που η οικονομική επιφάνεια των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών υπερκαλύπτει οποιαδήποτε αρχική εκτίμηση;

6. Δεν είναι σκανδαλωδώς προκλητική η ως άνω μεταχείριση;

7. Ποιες οι απαλλακτικές της συμφωνίας ή ποινικές ρήτρες σε περίπτωση αποτυχίας εκτέλεσης της;

- Να κατατεθούν.

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος