Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 3556/10-10-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

 

 

Τα αμαρτωλά οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κ. Παπανδρέου αποτελούν ένα διαρκές δεδομένο, με το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών να παραμένει κλειδωμένο στο γραφείο του κ. Σαλαγιάννη, ως διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του κ. Βενιζέλου. Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, ενώ υπήρχε σταθερά ελλειμματική διαχείριση των οικονομικών του κόμματος, την περίοδο 2003-2011, προστίθεντο κάθε χρόνο 10.000.000 ευρώ στο χρέος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, για μερικά από αυτά τα χρήματα λείπουν τα παραστατικά, ενώ ενδεικτικό είναι, ότι φέρεται πως έχουν «χαθεί» τα 2.000.000 ευρώ, που έδωσαν οι 1.000.000 φίλοι του ΠΑΣΟΚ, όταν το 2004 πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος.

 

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος δύναται να απειλήσει ευθέως τον κ. Παπανδρέου, με αφορμή τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, αλλά και με αποτέλεσμα να μπει με δυσμενέστατους όρους η χώρα μας στον Μηχανισμό Στήριξης και στα Μνημόνια. Αν και Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει ήδη βγάλει λάδι, τόσο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όσο και τον πρώην Πρωθυπουργό, η Δικαιοσύνη επιμένει στη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών. Και, βέβαια, μια χείρα βοηθείας από τον κ. Βενιζέλο θα μπορούσε να επιταχύνει τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα ο κ. Παπανδρέου να βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε με κάθε τρόπο να «κλείσει» το θέμα, αντί να επιδιώξει να προχωρήσει ταχύτατα το έργο της Δικαιοσύνης, ώστε να αποδειχθεί, όπως υποστηρίζει, η μη εμπλοκή του στην υπόθεση.

 

Ένα τρίτο σημείο φαίνεται να είναι η σύνδεση του Γιώργου Παπανδρέου με τις περίφημες ΜΚΟ από την περίοδο όπου ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι μόνο το ΥΠΕΞ έδωσε 115.000.000 ευρώ σε ΜΚΟ την περίοδο 2000-2010, ενώ με το ποσό των 9.000.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε η περίφημη ΜΚΟ «αποναρκοθέτησης», στην οποία φέρεται ότι εμπλέκεται ο τότε στενός του συνεργάτης, Αλεξ Ρόντος.

 

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι μόνο για την περίοδο 2000-2004, η οποία συνέπεσε με την υπουργία του Γιώργου Παπανδρέου στο Εξωτερικών, η μαύρη τρύπα, σύμφωνα με παλαιότερο πόρισμα των ορκωτών λογιστών, οι οποίοι, με επικεφαλής τον κ. Κοσμάτο, πραγματοποίησαν έρευνα στα στοιχεία της ΥΔΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών, ξεπέρασε τα 30.000.000 ευρώ!

 

Τα ως άνω περιγράφονται με λεπτομέρειες σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», έκδοσης 7/9/2014.

 

 

 

 

 

 

Επειδή η επίδειξη πρόθεσης για Διαφάνεια και ευταξία στη διαχείριση των «του πολιτικού οίκου μας», αποδεικνύει την αντίστοιχη πρόθεσή μας για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

 

Επειδή το ξαφνικό «χάσιμο» τόσων εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία ενός Κόμματος Εξουσίας δεν τιμά ιδιαίτερα όποιον έχει θέση Προέδρου στο εν λόγω Κόμμα.

 

Επειδή είναι προφανές, ότι τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, που λείπουν από τα ταμεία του Κόμματος της συγκυβέρνησης, δρομολογήθηκαν σε συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων, φίλα προσκείμενων στον Πρόεδρο του Κόμματος.

 

Επειδή έχουμε επανέλθει πάρα πολλές φορές με Ερωτήσεις μας στο θέμα της παρούσας, ενώ μέχρι τώρα, οι απαντήσεις, είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του σεβασμού προς τη Διαφάνεια και την κοινή λογική:

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Αποτελεί, κατά την κρίση σας, θεμιτή διαχείριση οικονομικών Πολιτικού Κόμματος με αρχές Διαφάνειας τα όσα περιγράφονται στην παρούσα;

2. Πως δικαιολογείται η παντελής απουσία παραστατικών στο αρχείο διαχείρισης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, που θα επέτρεπαν τον όποιο καλόπιστο έλεγχο από εκπρόσωπο θεσμού που υπηρετεί τη Διαφάνεια εντός της Ελληνικής Επικράτειας;

3. Διαθέτει πολιτική τόλμη και ανδρεία ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (τότε και νυν) προκειμένου να αποκαλύψει στην Ελληνική Βουλή τους όποιους αποδέκτες των κονδυλίων που στάθμευσαν στον «κουμπαρά» του Κόμματός του, τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία, εκεί όπου η αναγνώρισή τους υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μη εμφανής;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος