Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 3915/22-10-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

 

Την απορία των Ελλήνων πολιτών μεταφέρει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής με την παρούσα ερώτηση: Καλύπτει, άραγε, τα ζητούμενα της Ελληνικής κοινωνίας το αποτέ¬λεσμα που έχει προκύψει από την πολύχρονη παρουσία του Λέανδρου Ρακιντζή στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και σε παρεμφερείς θέσεις προγενέστερα; Έχουμε συζητήσει στον τομέα Εσωτερικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος το ζήτημα της αποτελε¬σματικότητας ή μη της δράσης του κ. Ρακιντζή και εν πολλοίς, διερμηνεύουμε τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

 

Οι περισσότερες διαπιστώσεις του Γεν. Επιθεωρητή είναι γενικόλο¬γες.

 

Περισσότερα ίσως απέδιδε, αν ήταν δημοσκόπος ή ερευνητής της αγοράς. «Μπουχτίσαμε από τις διαπιστωτικές πράξεις του», μας μεταφέρουν εκπρόσωποι κλαδικών φορέων αλλά και πολίτες.

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ανακινεί το θέμα του κ. Ρακιντζή, με αφορμή την παραγγελία της Εισαγ¬γελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Γκοτζαμάνη, στον Αντιεισαγγελέα, Δημήτρη Δασούλα.

 

Ζητάει η Εισαγγελέας, να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέτα¬ση για τις δηλώσεις του κ. Ρακιντζή, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων και περί «τείχους» ασυλίας επωνύμων, που απαλλάσσονται με βουλεύματα αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

Ο κ. Ρακιντζής είναι «λάτρης» των γενικόλογων και ασαφών αναφο¬ρών, αφού είχε την επίμαχη περίοδο προχωρήσει σε παρόμοιες δηλώσεις και τότε, πάλι είχε υποχρεωθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, καθώς, ουδέποτε κατονομάστηκαν πρόσωπα.

Γνωρίζουμε ότι είναι δαιδαλώδεις οι διαδρομές των δικαστικών διερευνήσεων διαφόρων υποθέσεων, ενώ επίσης, διαθρυλείται, πως λειτουργούν παραδικαστικά κυκλώματα, στα οποία συμμετέχουν και «λειτουργοί» της Θέμιδος, που διαπράττουν ποι¬νικά κολάσιμα αδικήματα, όπως είναι της κατάχρη¬σης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Υπάρχει, ωστόσο, και ο κ. Ρακιντζής, που περι¬γράφει καταστάσεις και «φωτογραφίζει» σκάνδαλα μετά ηθικών και φυσικών αυτουργών, αλλά δεν ονο¬ματίζει.

Ακολουθεί συστηματικά αυτή την τακτική.

Ενώ έχει στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα, πετάει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη, η οποία, είτε λόγω ελλιπών στοιχείων θέτει τις υποθέσεις στο αρχείο, είτε δρουν οι παραδικαστικοί «μάγειρες» και πάλι βγαίνουν λάδι οι -άγνωστοι στην κοινή γνώμη- εγκαλούμενοι.

Επειδή τα όρια της ανοχής της Ελληνικής κοι¬νωνίας έχουν ξεπερασθεί, οφείλει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και οι συναρμόδιοι Υπουργοί να καλέσουν τον κ. Ρακιντζή, να δώσει και μία φορά ονόματα στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα, συνοδευόμενα από αποδείξεις, που έχει στη διάθεσή του.

Επειδή, σε περίπτωση παράτασης της απροθυμίας του, υπάρχει και η παραίτηση, την οποία οφείλουν οι Υπουργοί να του ζητήσουν, μη παρατείνοντας με συνεχείς ανανεώσεις τη θητεία του, ώστε να τον διαδεχθεί κάποιος άλλος, πιο τολμηρός και πιο αποτελεσματικός...

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Ποιοι κρίνουν την αποδοτικότητα και την εν γένει επαγγελματική «συμπεριφορά» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης;

2. Γιατί ανανεώνεται συνεχώς η θητεία του Γεν. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κου Λέανδρου Ρακιντζή; Γιατί δεν προτείνεται και κάποιος άλλος έγκριτος έλληνας επιστήμονας στην εν λόγω θέση;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος