Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 4173/31-10-2014

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

 

 

Σάλος έχει προκληθεί στην Αχαΐα και στην ευρύτερη περιφέρεια μετά την αποκάλυψη που έκαναν τα ΜΜΕ για το «ξάφρισμα λογαριασμών πελατών της «ΕΤΕ» από χρυσοδάκτυλο στέλεχος της.

 

Επειδή, πέραν των εσωτερικών ελέγχων της «Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος» και των δικαστικών ερευνών, υπάρχουν και τα καυτά προβλήματα επιβίωσης προσωπικής και επιχειρηματικής των θυμάτων αυτής της ληστείας εκ των έσω….

Επειδή στη Γραμματεία Τεκμηρίωσης, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και εν συνεχεία και στα χέρια μου έφθασε η εξώδικη διαμαρτυρία των κ.κ. Σταύρου και Ιωάννη Κάτσενου προς την «ΕΤΕ», οι οποίοι κλήθηκαν από επιθεωρητές της Τράπεζας και κατέθεσαν για τα χρήματα που <<εκλάπησαν δι’ αναλήψεως άνευ υπογραφής τους>>.

 

Επειδή είναι δεδομένο, ότι από τον λογαριασμό των ως άνω, εμφανίζεται να έχει γίνει ανάληψη ποσού, όπως γνωστοποίησε η εμπλεκόμενη Τράπεζα, όχι από τους ίδιους ή έστω με εντολή τους.

 

Επειδή, ο λογαριασμός των ως άνω χρησίμευε και χρησιμεύει στην κάλυψη υποχρεώσεων των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων, που διατηρούν οι ως άνω στην Πάτρα (πληρωμή επιταγών, φορολογικών κλπ υποχρεώσεων)

 

Επειδή, ήδη στερούνται οι ως άνω τα χρήματα που αναλήφθηκαν παράνομα, τα οποία, λόγω των οικονομικών συνθηκών, είναι αδύνατον να καλυφθούν άμεσα, με αποτέλεσμα την σφράγιση λόγω αδυναμίας πληρωμής, μέχρι αυτή την στιγμή, τριών επιταγών του πρώτου των ως άνω, συνολικού ποσού 11.200 ευρώ, γεγονός που είναι γνωστό στην «ΕΤΕ», με όλες τις εντεύθεν συνέπειες.

 

Επειδή, στην μέχρι τώρα συνεργασία των ως άνω με την «ΕΤΕ», δεν είχε παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα, καθώς, συμβαίνει οι άνω παθόντες να είναι πελάτες της «ΕΤΕ», εδώ και πολλά χρόνια.

 

Επειδή οι ως άνω, διαμαρτύρονται για την ζημία που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται, χωρίς ευθύνη τους.

Επειδή η «ΕΤΕ» οφείλει να αποζημιώσει άμεσα τους ως άνω, λόγω του σοβαρού οικονομικού κλονισμού που προκαλεί στις επιχειρήσεις τους η έλλειψη και καθυστέρηση επιστροφής του υπεξαιρεθέντος ποσού από τον λογαριασμό τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Σε μια τράπεζα, όπου ουσιαστικά την πλειοψηφία έχουν οι Έλληνες πολίτες δια της αναγκαστικής συμμετοχής τους στην ανακεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ, όπου και εκπροσωπούνταν στο ΔΣ και στην Γενική Συνέλευση δια των διορισμένων φυσικών προσώπων από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα προχωρήσετε στις δέουσες συστάσεις-οδηγίες για άμεση εφαρμογή των κατά το νόμο υποχρεώσεων και την ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν στην «ΕΤΕ», ώστε να μην καταστραφούν, χωρίς να φταίνε, αθώοι και ανυπεράσπιστοι πολίτες-πελάτες θύματα αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς, όπως οι ως άνω ζημιωθέντες, αλλά και να μην οδηγηθούν σε λουκέτο οι υγιείς επιχειρήσεις τους;

2. Την περίπτωση των κ.κ. Σταύρου και Ιωάννη Κάτσενου, πώς θα συνδράμετε αποτελεσματικά, ως κυβέρνηση, καθώς, συντρέχουν ορατοί ειδικοί λόγοι (βλ. επισυναπτόμενο), που τις καθιστούν άκρως επείγουσες προς επίλυση κατά προτεραιότητα;

3. Ποιες ενέργειες θα αναλάβετε αλλά και ποιους μηχανισμούς του Κράτους θα ενεργοποιήσετε άμεσα, προς συμμόρφωση της «ΕΤΕ» με τις αυτονόητες υποχρεώσεις της προς σεβασμό των κανόνων ταμειακής συναλλαγής, πριν να είναι αργά για τα ως άνω θύματα του συμβάντος της παρούσας;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

(συνημμένα: εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση των Ιωάννη και Σταύρου Κάτσενου κατά της «ΕΤΕ)

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος