Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 4058/29-10-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Πληροφορούμαστε από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», έκδοσης 21/10/2014, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η τρίτη πιο μισητή στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας «Global States of Mind» της «Gallup», από το όνομα της οποίας προέρχεται και ο όρος «γκάλοπ». Μόλις το 14% των Ελλήνων εκφράζει την αποδοχή του στο κυβερνητικό σχήμα Σαμαρά-Βενιζέλου και το 91% θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη, ποσοστό που είναι το 8ο υψηλότερο στον κόσμο. Στην έρευνα σημειώνεται, ότι το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας αγγίζει το 27,3%, γεγονός που τη φέρνει στην πρώτη θέση. Επισημαίνεται, επίσης, στον ιστότοπο «247wallst.com», που δημοσίευσε την έρευνα, ότι η Ελλάδα πέρυσι είχε το δεύτερο υψηλότερο ως ποσοστό του ΑΕΠ χρέος στον κόσμο (175%).

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Ανατροπής πολλές φορές, μέσα και έξω από τη Βουλή, επανέλαβε, ότι η ως άνω καταγραμμένη πεποίθηση εδράζεται στην σκληρή και απάνθρωπη κοινωνική πραγματικότητα.

Μια πτυχή αυτής είναι και η καταιγίδα των εξώσεων, που ξέσπασε στην Ελλάδα των μνημονίων.

Oι εξώσεις σε όλη τη χώρα «πέφτουν» σαν το χαλάζι. Στα χρόνια της κρίσης, αυξήθηκαν κατά 30%, ενώ επίσης, 30% των ενοικιαστών αποχωρούν οικειοθελώς. Οι εκδιωκόμενοι ενοικιαστές εγκαταλείπουν το ακίνητο και μετακομίζουν σε άλλο, πληρώνοντας την εγγύηση και ένα ενοίκιο και διαμένουν περίπου για ένα χρόνο τζάμπα. Οι περισσότεροι δικαστικοί κλητήρες δεν αναλαμβάνουν πλέον εξώσεις, καθώς, γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν με ξυλοδαρμό. Ακόμη και τα δικόγραφα, τα στέλνουν συστημένα.

 

 

Επειδή το 90% των ενοικιαστών που οφείλουν ενοίκια, εργάζονται απλήρωτοι ή έχασαν τη δουλειά τους.

Επειδή από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, οι δικαστικές αποφάσεις αυξήθηκαν κατά 30%, ενώ άλλο ένα 30% αναγκάζεται να εγκαταλείψει την κατοικία του οικειοθελώς, πριν εκδοθεί απόφαση έξωσης, λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του.

 

Επειδή το 99% των ενοικιαστών εγκαταλείπει το σπίτι του λόγω αδυναμίας πληρωμής, διότι έχασε τη δουλειά του ή εργάζεται απλήρωτο για έξι μήνες, οφείλοντας έτσι 2-3 ενοίκια, χωρίς, δυστυχώς, να υπάρχει πρόβλεψη από το νόμο γι' αυτές τις περιπτώσεις, με αποτέλεσμα ο δικαστής να μην μπορεί αλλιώς να βγάζει αποφάσεις έξωσης

 

Επειδή η κατάσταση για τους ως άνω ενοικιαστές είναι τραγική, καθώς, ανήκοντας στη μεσαία τάξη και όντας μέχρι πρόσφατα συνεπείς, βρέθηκαν έκτακτα σε κατάσταση «Απορίας», οπότε τους προκύπτει ξαφνικά καταδίωξη, σαν να είναι απατεώνες.

 

Επειδή η μη πληρωμή των ενοικίων, αποτελεί μεν μάστιγα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά οι ενοικιαστές δεν πληρώνουν για τον ένα και μοναδικό λόγο: δεν έχουν χρήματα

Επειδή το 70% των ενοικιαστών σήμερα οφείλει από ένα μέχρι και 15 ενοίκια.

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Έχετε ασχοληθεί με το δράμα που ζουν οι ενοικιαστές & ιδιοκτήτες και ακούει στο όνομα: έξωση;

2. Γιατί, μέχρι σήμερα, δεν έχετε πάρει μέτρα στήριξης των ευρισκόμενων σε δυσκολία ενοικιαστών;

3. Πρόκειται να σχεδιάσετε και προπαντός, να εφαρμόσετε μία ολοκληρωμένη πολιτική;

4. Εάν ναι, ποιες θεσμικές νομοθετικές αλλαγές θα προωθήσετε, έτσι ώστε να μην γεμίσει η Ελληνική Επικράτεια άστεγους;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος