Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 5597/17-12-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών στο επιχειρηματικό ( αλλά και στο πολιτικό ) σκηνικό αποτελούν και οι διάφορες «λίστες». Υπάρχει, καταρχήν, η λίστα Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης. Λιγότερο ή περισσότερο εμφανείς είναι οι πιέσεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, καθώς, είναι δεδομένη η εμπλοκή κορυφαίων ονομάτων του ελληνικού «επιχειρείν» στην όλη διαδικασία.

 

Από κοντά είναι και η λίστα Ντράγκι, με τον κατάλογο των πολλών «θαλασσοδανείων», άγνωστου αριθμού και ύψους σε ευρώ. Mια λίστα, κατ άλλους, 7.000 ατόμων και κατ άλλους, πολύ λιγότερων, που ελέγχονται και που αποτελούν «πυρηνικό όπλο» στα χέρια του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη, αλλά κατ’ επέκταση και της Τρόικας.

Το τι ακριβώς συμβαίνει, ποια είναι η πραγματικότητα και τι θα μεθοδεύσει ο Ντράγκι, είναι άγνωστες παράμετροι μιας εξίσωσης, για την οποία πιθανολογείται και μόνο (αν πούμε κάτι άλλο, θα ήταν εντελώς έωλο), ότι μαίνεται ένας υπόγειος πολιτικο-επιχειρηματικός πόλεμος, με συμμετοχή και ξένων παραγόντων.

Και δυστυχώς, υπάρχει και άλλη μια ακόμη: η νεόκοπη λίστα Λουξεμβούργου. Είναι η επονομαζόμενη και «λίστα Γιούνκερ», όπως τελικά θα μείνει, ως φαίνεται, στην ιστορία.

Περιττό, λοιπόν, να αναφέρουμε, ότι η εν λόγω λίστα είναι το αποκύημα της θητείας και των πεπραγμένων του –κατά τα άλλα φιλέλληνα και άσπιλου- πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του «Eurogroup». Του «προστάτη Αγίου» των φοροκλεπτών και των κατεχόντων το μαύρο χρήμα», εκείνου του πρωθυπουργού, που στις ώρες της μεγάλης ευρωπαϊκής και ελληνικής κρίσης, είχε μετατρέψει το κρατίδιό του σε φορολογικό παράδεισο.

Είναι ο «καθαρούλης», που παρενέβη στις εσωτερικές μας υποθέσεις –μετά από παράκληση των οικείων του Σαμαρά & Βενιζέλου- για να μας πει, ποιους θέλουν οι ξένοι να ψηφίσουμε και ποιους να μας κυβερνήσουν.

 

Επειδή τα όσα κυκλοφορούν για διαφυγόντα φορολογικά έσοδα από τους συμμετέχοντες στις παραπάνω λίστες, εξοργίζουν τους φτωχοποιημένους έλληνες πολίτες, που είτε ως μισθωτοί, είτε ως συνταξιούχοι, είτε ως μικρο-επαγγελματίες, υποφέρουν, τα τελευταία έτη, ένα άνευ προηγουμένου φορολογικό «πογκρόμ» της συγκυβέρνησης εις βάρος τους.

Επειδή αποτελεί κατάφορη αδικία εις βάρος των συμπολιτών μας η μεροληψία από μέρους της Πολιτείας υπέρ των προνομιούχων «εχόντων & κατεχόντων», δια της επίδειξης απεριόριστης ανοχής, ενόψει της τόσο κραυγαλέας φοροδιαφυγής από τους τελευταίους.

Επειδή, με βάση το Σύνταγμα, οι Έλληνες πρέπει να επιβαρύνονται με αναλογικό τρόπο στα φορολογικά τους βάρη, κατά πώς επιτάσσει το σχετικό άρθρο περί ισότητας.

Επειδή η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει φθάσει στα όριά της και συμβαίνει να πληροφορούμαστε από τα επίκαιρα ειδησεογραφικά δελτία, ότι το έλλειμμα στα δημοσιονομικά έσοδα ήδη ξεπέρασε το 1,5 δις ευρώ.

 

Ερωτάσθε:

1. Έχοντας από τις ως άνω λίστες τόσο τρανταχτά τεκμήρια φοροδιαφυγής από προνομιούχους και απρόθυμους να επωμισθούν το μερίδιό τους στα φορολογικά βάρη πλούσιους συμπολίτες μας, θα αναλάβετε έκτακτου χαρακτήρα εισπρακτικές πρωτοβουλίες κατακράτησης των σχετικών οφειλόμενων φόρων ή προστίμων, προς ενίσχυση των δημοσιονομικών εσόδων της χώρας και προς ανακούφιση των ήδη πληττόμενων από την σχετική φορο-αφαίμαξη φτωχοποιημένων ελλήνων;

2. Για ποιο λόγο δεν έχουν ληφθεί, τόσον καιρό, τα ως άνω έκτακτα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα εις βάρος των φοροδιαφευγόντων καταθέσεων προς το εξωτερικό και προτιμήθηκε από μέρους της συγκυβέρνησης η δρομολόγηση βαριάς φορολογίας προς τα μικρά εισοδήματα;

3. Γιατί, άραγε, πρέπει να υφίστανται εξαιρετικοί λόγοι, εξ’ αιτίας των οποίων απολαμβάνουν όλοι οι «λήσταρχοι, λιστοφόροι & λιστομάχοι» τέτοιας έκτασης φορολογική ασυλία και ανοχή;

4. Γιατί οι «συλληφθέντες» εντός των ως άνω λιστών, «εντιμότατοι» φοροδιαφεύγοντες συμπολίτες μας, οι οποίοι διατηρούν στην κατοχή τους τόσο μεγάλο όγκο αδρανών χρηματικών κεφαλαίων, απόντων επί χρόνια από επενδυτικές δραστηριότητες στην πραγματική οικονομία της χώρας, φαίνεται ότι κατέχουν τα ως άνω από νόμιμες πηγές και δεν έχουν ήδη φορολογηθεί;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος