Loading...
 Start Page

Αρ. πρ. 5437/589/11-12-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σοβαρές καταγγελίες για την λειτουργία και τα οικονομικά του ΠΕΑΚ τις τελευταίες ημέρες κατέκλυσαν τα ΜΜΕ της Πάτρας, ενώ ταυτόχρονα, παρατηρείται σοβαρότατο πρόβλημα στη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Πεπανός.

Οι γονείς και οι ναυταθλητικές ενώσεις εκπέμπουν SOS, γιατί ο χώρος κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζεστό νερό. Ήδη, η θερμοκρασία του νερού έχει πέσει αισθητά και κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία των δύο πισινών.

Και όλα αυτά, όταν σε μια βδομάδα, η ΝΕΠ έχει προγραμματίσει το κύπελλο Χριστουγέννων, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 900 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Και όμως, η διοίκηση παραμένει παγερά αδιάφορη, αν και η διοργάνωση κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Μόλις πριν 10 μέρες, δε, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, διόρισε τη νέα διοίκηση του ΠΕΑΚ, αντικαθιστώντας τα 5 από τα 7 μέλη. Οι αρμόδιοι νεοδιορισθέντες δηλώνουν επισήμως στα ΜΜΕ, ότι" λόγω των οικονομικών ελλείψεων, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα να μπει υγραέριο και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν θα γίνει τίποτα". Από την παλιά διοίκηση παρέμειναν στις θέσεις τους ο Πρόεδρος, Π. Κογκόλης και ο έφορος, Γ. Καρβέλης.

Δυστυχώς, λίγα εικοσιτετράωρα μετά, έφτασε στα χέρια του Υφυπουργού Αθλητισμού καταγγελία, που μιλούσε για οικονομικά σκάνδαλα του φορέα. Όργανα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ακόμα και από το ΣΔΟΕ, όπως έγραψαν οι εφημερίδες, κατέφθασαν στο Παμπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο της Πάτρας και έκαναν «φύλλο και φτερό» τα λογιστικά βιβλία. Ο Υφυπουργός, ευρισκόμενος μακράν και στην μακαριότητα που δημιουργεί η υπουργική καρέκλα, δήλωσε, πως θα αποφασίσει, μόλις διαβάσει τα πορίσματα.

Μέχρι τότε …θα μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν τις εκατέρωθεν βολές και να θλίβονται με όσα συμβαίνουν στον ευαίσθητο χώρο του Αθλητισμού.

 

Επειδή, πολλά διαθρυλούνται και κανείς δεν πιστεύει, πως ο υπουργός από την πρώτη στιγμή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του πορίσματος.

Επειδή, την πολιτική ευθύνη του διορισμού διοικητικού συμβουλίου στον ως άνω φορέα την φέρει ακέραια ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Επειδή, ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει για τα καλά στο ΠΕΑΚ, μετά τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.

Επειδή, τρία νέα μέλη της διορισμένης διοίκησης από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού, οι κ.κ Γιάννης Γασπαρινάτος, Σταύρος Κάτσενος & Θανάσης Πουλίδας, προχώρησαν σε σοβαρότατες δημόσιες καταγγελίες δια του Τύπου, σχετικά με τη διαχείριση του ΠΕΑΚ.

Επειδή, οι ίδιοι που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια κατηγορούν το Προεδρείο και τους απερχόμενους για τις ελλείψεις, που διαπιστώθηκαν στα οικονομικά στοιχεία, καθώς και για άκυρες και παράνομες συμβάσεις με τους προμηθευτές υγραερίου.

Επειδή, ακόμα και για παράτυπες συμβάσεις του ΠΕΑΚ με αθλητικά σωματεία και ενώσεις, κάνουν λόγο τα τρία νέα μέλη του ΔΣ, Γιάννης Γασπαρινάτος, Σταύρος Κάτσενος & Θανάσης Πουλίδας.

Επειδή, αυτές τις μέρες, διάφορα συμβαίνουν και σε άλλα αθλητικά κέντρα, όπως αυτό του Αγίου Κοσμά, όπου βρέθηκε έλλειμμα στο ταμείο του, ύψους 800.000 χιλιάδες χιλιάδων ευρώ.

Επειδή, δεν μπορεί να σιωπά ο αρμόδιος υφυπουργός και οφείλει να μην καλύπτει κανέναν.

Επειδή, μερικοί από την προηγούμενη και από την νυν διοίκηση είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ως εκ τούτου, κινδυνεύουν να ελεγχθούν ως επίορκοι και να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

 

Καλείστε, κατόπιν των ανωτέρω, να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:

1. Τι γνωρίζετε για τα αποτελέσματα του ελέγχου στον ως άνω φορέα (ΠΕΑΚ);

2. Ασχολήθηκαν με τους ως άνω έλεγχους στο ΠΕΑΚ κλιμάκια από το ΣΔΟΕ ή μόνον από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού;

- Να κατατεθούν τα σχετικά πορίσματα

 

3. Γιατί, άραγε, ενώ έχουν γραφτεί τόσα για το θέμα της παρούσας, ο αρμόδιος Υφυπουργός δεν τοποθετείται ξεκάθαρα;

4. Υπάρχουν προσωπικές ευθύνες στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων του ΠΕΑΚ για τα αναφερόμενα στην παρούσα πορίσματα ελέγχου;

5. Εάν η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα είναι καταφατική, ποια είναι τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων που ελέγχονται από την προηγούμενη και την τωρινή διοίκηση;

6. Ποια από τα μέλη της προηγούμενης διοικήσεως είναι δημόσιοι υπάλληλοι;

7. Υπάρχει η πρόθεση να ελεγχθούν μέσω «ΕΔΕ», όποια από τα μέλη της προηγούμενης διοικήσεως είναι δημόσιοι υπάλληλοι και αν δειχθεί, ότι ως επίορκοι λειτούργησαν οι εν λόγω, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα;

8. Θα γνωστοποιηθεί το πόρισμα του ως άνω ελέγχου στα υπουργεία, όπου υπηρετούν τα μέλη της προηγούμενης διοικήσεως, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι;

9. Υπέβαλλε παραίτηση ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ, κατόπιν της διαπίστωσης των ως άνω αρνητικών πορισμάτων ελέγχου;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος