Loading...
 Start Page
Ο Καμίνης πέταξε έξω από τον δήμο τον Νικολόπουλο – Οργισμένη αντίδραση του βουλευτή

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε ο δήμος Αθηναίων-προφανώς με εντολή του δημάρχου Γιώργου Καμίνη- ο οποίος κυριολεκτικά στο πάρα πέντε προγραμματισμένης εκδήλωσης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου με αντικείμενο «Ο ρόλος των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Ο θεσμός που μπορεί να φέρει την ανατροπή και την ανάπτυξη» απαγόρευσε την χρήση της αίθουσας «Αντώνης Τρίτσης» με το δικαιολογητικό ότι πρόκειται για πολιτική εκδήλωση.

Το αίτημα του βουλευτή στον δήμο Αθηναίων για την χρήση της αίθουσας είχε γίνει σύμφωνα με τις πληροφορίες του koolnews από τις 10 Ιανουαρίου και είχε δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στο οποίο θα συμμετείχαν:

-Ο επικεφαλής της Λέσχης Νέων Γιώργος Δρακούλης με χαιρετισμό

-Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ομιλία του

-Τον συντονισμό - παρουσίαση της εκδήλωσης θα είχε η δημοσιογράφος Αμέλια Αναστασάκη

και στο πάνελ θα συμμετείχαν ακόμη οι:

Άννα Δόλλαρη - δημοσιογράφος

Ελίνα Αναγνωστοπούλου - φοιτήτρια Ευρωπαικών Σπουδών Παντείου

Μαρία Αλεξανδροπούλου - δικηγόρος

Παντελής Καψάσκης - πολιτικός επιστήμονας ειδικός σε θέματα ασφάλειας

Ξαφνικά λοιπόν και με τη γελοία δικαιολογία ότι πρόκειται για πολιτική εκδήλωση στις 15:36 της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου ενώ δηλαδή έχουν ήδη προσκληθεί δεκάδες πολιτών για να την παρακολουθησουν, από το γραφείο της κ.Λίζας Βασιλειάδου έρχεται αυτό το μήνυμα σε μορφή e-mail:

«Κύριε Δρακούλη σας ενημερώνω ότι η παραχώρηση του αμφιθεάτρου " Αντώνης Τρίτσης " δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί δίοτι η εκδήλωση έχει πολιτικό χαρακτήρα.Σας ευχαριστώ Βασιλειάδου Λίζα»

Για την ιστορία η ίδια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων έχει παραχωρηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου του 2013 για εκδήλωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών στην οποία συμμετείχαν με ομιλίες τους:

-Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης,

-Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννα Γαϊτάνη,

-Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος και

-Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης

Στις 19/12/2013 η αίθουσα διατίθεται για εκδήλωση με αντικείμενο «Η κοινωνική ένταξη των μεταναστών» και ανάμεσα στους ομιλητές είναι:

-Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου

-Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη,

-Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος και

-Το μέλος του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Χρονόπουλος

Τέλος στις 2/4/2012 για να πάμε και παλιότερα κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης «Τα σεμινάρια της κρίσης» ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Αυτή την ώρα πάντως ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος παραθέτει συνέντευξη τύπου για το θέμα στην οποία κάνει λόγο για «αυταρχικό κατήφορο Καμίνη» και «ιταμή πρόκληση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης τύπου:

1. Αυταρχικός Κατήφορος Καμίνη: Απαίτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ, να ασκήσει προληπτική λογοκρισία προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή του για την πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, που ήδη είχαν εγκρίνει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ακύρωσε την έγκριση και επικαλείται αστεία νομικίστικα άλλοθι και γραφειοκρατικές προφάσεις εν αμαρτίαις για να δικαιολογήσει το ατόπημά του.

2. Η στάση του αποτελεί ευθεία καταπάτηση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων της Ελευθερίας της Έκφρασης και της Συνάθροισης, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί απειλεί τον ίδιο τον πυρήνα του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Πολύ περισσότερο όταν εκδηλώνεται εν’ όψει της διπλής αναμέτρησης των Ευρωπαϊκών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών, δημιουργώντας βάσιμες υποψίες για προθέσεις φαλκίδευσης της κυρίαρχης βούλησης του Ελληνικού Λαού.

3. Πολιτικά συνυπεύθυνη για την ιταμή πρόκληση Καμίνη η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με το κλίμα αντιδημοκρατικής εξαλλοσύνης και δυσανεξίας που καλλιεργεί απέναντι σε όσους αντιστρατεύονται τις ολέθριες για την κοινωνία Μνημονιακές Πολιτικές της, και το «κυνήγι μαγισσών» στο οποίο επιδίδεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Οφείλει άμεσα ν’ αποδοκιμάσει την αντιδημοκρατική αθλιότητα και να απαιτήσει από τον απερχόμενο Δήμαρχο Αθηναίων να σταματήσει τον Αυταρχικό Κατήφορό του.

4. Χρέος μας να μην επιτρέψουμε στον μνημονιακό οδοστρωτήρα, μετά τη λεηλασία των εισοδημάτων και τη διάλυση της ζωής των πολιτών, να ισοπεδώσει τις Δημοκρατικές μας Ελευθερίες. Απαντάμε στην ιταμή πρόκληση με συγκέντρωση Υπεράσπισης των Αδιαπραγμάτευτων Δημοκρατικών μας Δικαιωμάτων στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων την ίδια ημέρα και ώρα που είχε προγραμματιστεί να γίνει η εκδήλωση που απαγορεύθηκε. Και μεταθέτουμε για τις 19 Φεβρουαρίου 2014 τη συγκέντρωσή μας για την ανακοίνωση της προγραμματικής πλατφόρμας του συνδυασμού μας για την Περιφέρεια Αττικής.

5. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών να καταδικάσουν την μνημονιακή συμπαιγνία Καμίνη-Συγκυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου, οι οποίοι στον πανικό τους μπροστά στην επικείμενη εκλογική Συντριβή τους δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία. Μόνο που η Δημοκρατία, δηλαδή οι ελευθερίες του καθενός μας και τα δικαιώματα όλων μας, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα αφήσουμε έρμαιο στα χέρια των Γκαουλάϊτερ του Βερολίνου.

Εάν δεν συμβαίνει κάτι από όλα αυτά που ισχυρίζεται ο βουλευτής Νικολόπουλος, τότε ή ο κ.Καμίνης δεν γνωρίζει ότι όσοι μίλησαν στις προηγούμενες εκδηλώσεις είναι εδώ και καιρό βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ή επειδή ο τίτλος της σημερινής εκδήλωσης ήταν «Ο ρόλος των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Ο θεσμός που μπορεί να φέρει την ανατροπή και την ανάπτυξη», με την θεωρία ότι «υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τότε μάλλον μία από τις άλλες δύο λέξεις τον τρόμαξε. Ή η ανατροπή ή η ανάπτυξη!

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος