Loading...
 Start Page
Συμφώνησαν Ζώης – Πολύδωρας

Λεπτομέρειες απομένουν για να «κλείσει» η συμφωνία συμπόρευσης του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Ζώη που, σύμφωνα με πληροφορίες του «Παρασκηνίου», θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο του Πατριωτικού Συνασπισμού, επιβεβαιώνοντας απολύτα το ρεπορτάζ του larissanet.gr

 

«Μπορεί οι προβολείς της πολιτικής σκηνής όλο αυτό το διάστημα να βρίσκονται στραμμένοι στις προσπάθειες για συμπόρευση που λαμβάνουν χώρα στην Κεντροαριστερά, ωστόσο αθόρυβα και με μεθοδικότητα στον χώρο της Λαϊκής Δεξιάς, που άλλοτε εκπροσωπείτο από τη Νέα Δημοκρατία, οι ζυμώσεις και οι συναντήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν να καταλήγουν σε αποτελέσματα… Την ερχόμενη εβδομάδα, μάλιστα, θα γίνουν και οι απαραίτητες ανακοινώσεις», σύμφωνα με ρεπορταζ που υπογράφει ο Θοδωρής Δαφέρμος.

Στο νέο αυτό σκηνικό πρωταγωνιστικό ρόλο πρόκειται να διαδραματίσουν ο διαγραφείς από τη ΝΔ Βύρων Πολύδωρας και ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ Χρήστος Ζώης. Ο κ. Ζώης είχε προαναγγείλει, με συνέντευξή του στο paraskhnio.gr, ότι «είμαστε σε επικοινωνία με τον Βύρωνα Πολύδωρα και πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις». Φαίνεται ότι η ώρα έφτασε, οι δύο άνδρες έχουν δώσει τα χέρια και πρόκειται να δημιουργήσουν ένα σχήμα υπό τη σκέπη του οποίου θα ενώσουν δυνάμεις, υπάρχοντα σχήματα, προσωπικότητες και κοινωνικές οργανώσεις. Η επιλογή αυτή κρίθηκε ότι καλύπτει και τους δύο, καθώς όπως είχε πει δημοσίως ο κ. Πολύδωρας δεν επιθυμούσε να ενταχθεί σε ένα από τα υπάρχοντα σχήματα, ο δε κ. Ζώης δεν ήθελε να διαλυθεί το κόμμα που συγκροτήθηκε μόλις πριν από ένα έτος.

Η κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», που θα λάβει εντός των επόμενων ημερών «σάρκα και οστά» θα ονομαστεί «Πατριωτικός Συνασπισμός». Το πρώτο μεγάλο στοίχημα αποτελεί η μάχη των ευρωεκλογών, όπου τόσο ο κ. Ζώης όσο και ο κ. Πολύδωρας εκτιμούν ότι το νέο σχήμα θα μπορέσει να απευθυνθεί σε δυσαρεστημένους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες και να προσελκύσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους, ακόμη και βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι σκέψεις που ακούγονται είναι ιδιαίτερα φιλόδοξες, ωστόσο, εκφράζεται η άποψη ότι, αν το σχήμα αποκτήσει δυναμική στις ευρωεκλογές, είναι πολύ πιθανόν να εκφραστεί με κοινοβουλευτική ομάδα από την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής. Ηδη, η Νέα ΜΕΡΑ διαθέτει δύο βουλευτές, τον Νίκο Σταυρογιάννη και τον Γιάννη Κουράκο, ενώ κοντά στον υπό διαμόρφωση σχηματισμό βρίσκεται και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, όπως και ο πρόσφατα διαγραφείς από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, Γιώργος Νταβρής. Αίνιγμα αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έχει ανακοινώσει την κάθοδό του στον εκλογικό στίβο της Περιφέρειας Αττικής ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Ο κ. Νικόλοπουλος φλερτάρει εδώ και πολύ καιρό με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Αχαιού πολιτικού.

«Δεν θα είναι μαγαζί με προαπαιτούμενα», λένε οι πρωτεργάτες, κόβοντας τον… βήχα σε όσους βάζουν πρώτες τις καρέκλες και μετά την πολιτική. Κρούση για συμπόρευση πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να απευθυνθεί και στον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, ο οποίος, όμως, μιλώντας στο «Π», διευκρίνισε ότι «δεν ισχύει τίποτα. Αυτόν τον καιρό δεν ασχολούμαι με τίποτε από αυτά». Από την άλλη, «παγωμάρα» υπάρχει και στις σχέσεις με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του νέου σχήματος.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος