Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Κ. ΚΑΜΙΝΗΣ, ΕΙΤΕ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΛΛΩΝ, ΕΙΤΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ »

«Ο δήμαρχος της Αθήνας και η κυβέρνηση που αυτός υπηρετεί, αλλά και αυτή τον στηρίζει και τον καθοδηγεί, μετράνε αντίστροφα για να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους. Μέχρι τότε θα νομίζουν πως μπορούν να σταματήσουν το τσουνάμι με… ομπρέλες και θα καταλάβουν προσπάθειες για να κλείνουν φωνές και να εμποδίζουν την έκφραση του λαού. Γελιούνται πικρά και ματαιοπονούν…»

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή την μη παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων για την πραγματοποίηση της απογευματινής, πρώτης συγκέντρωσης του ανεξάρτητου βουλευτή ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε μίλησε για «αυταρχικό κατήφορο του κ. Καμίνη», ο οποίος «απαίτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ, να ασκήσει προληπτική λογοκρισία προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, που ήδη είχαν εγκρίνει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ακύρωσε την έγκριση και επικαλείται αστεία νομικίστικα άλλοθι και γραφειοκρατικές προφάσεις εν αμαρτίαις για να δικαιολογήσει το ατόπημά του».

«Ο κ. Καμίνης, προτού γίνει δήμαρχος της Αθήνας, ως εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου και του κραταιού ακόμα τότε ΠΑΣΟΚ, υπήρξε συνήγορος του πολίτη. Η στάση του όμως αντιστοιχεί σε έναν… κατήγορο του πολίτη και αποτελεί ευθεία καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτή η καταπάτηση, αν και είναι ευκολοεξήγητη και ευκολοκατανόητη, εντούτοις δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή, ιδίως όταν εκδηλώνεται σε μία προεκλογική περίοδο, 100 περίπου μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός.

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε πως ο ομφάλιος λώρος μεταξύ του δημαρχείου της Αθήνας, της Χαρ. Τρικούπη και του Μαξίμου, είναι σαφής και προφανής και δεν χρειαζόταν να υπάρξει αυτή η εξέλιξη για να αποδειχτεί: «Είναι απολύτως ευδιάκριτο ότι ο κ. Καμίνης, είτε εκτελεί εντολές άλλων, είτε φροντίζει να προστατεύει αυτούς που τον προστατεύουν, δηλαδή τη σημερινή συγκυβέρνηση. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι ο ακρωτηριασμός της δημοκρατίας και η διαρκής προσπάθεια να μην ξεφύγει η χώρα από την μνημονιακή… ορθοδοξία της φτώχειας και της συρρίκνωσης των λαϊκών δικαιωμάτων. Και αν αυτά που αναφέρω μοιάζουν υπερβολικά, τότε δεν έχει η κυβέρνηση, ευθεία και ξεκάθαρα, να αποδοκιμάσει την τακτική Καμίνη και να απαιτήσει, να ανοίξει τις πόρτες των χώρων του δήμου σε κάθε υποψήφιο και σε κάθε φωνή, αρέσει ή δεν αρέσει στους… Ταλιμπάν του μνημονίου!»

Κλείνοντας, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως… «κανένας Καμίνης δεν μπορεί να σταματήσει την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και κανένας υπηρέτης του μνημονιακού εκτρώματος δεν μπορεί να φιμώσει την φωνή του λαού, που θα μιλήσει δημοκρατικά, αλλά εκκωφαντικά, τον προσεχή Μάϊο».

«Έχουμε χρέος να κλείσουμε εμείς τις πόρτες στους άρχοντες της καταστροφής και τους υπηρέτες τους. Έχουμε χρέος να μιλήσουμε για την δημοκρατία που αυτοί δεν θέλουν, την λαϊκή κυριαρχία που δεν θέλουν να θυμούνται και την πραγματική προκοπή δεν μπορούν να φέρουν. Γι’ αυτό και σήμερα, δεν θα μείνουμε άπραγοι. Θα απαντήσουμε στην ιταμή πρόκληση με συγκέντρωση υπεράσπισης των αδιαπραγμάτευτων δημοκρατικών μας δικαιωμάτων στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων την ίδια ημέρα και ώρα που είχε προγραμματιστεί να γίνει η εκδήλωση που απαγορεύθηκε. Και μεταθέτουμε για τις 19 Φεβρουαρίου 2014 τη συγκέντρωσή μας για την ανακοίνωση της προγραμματικής πλατφόρμας του συνδυασμού μας για την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, καλούμε τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να απαιτήσουν από τους… κ. Καμίνηδες της κυβέρνησης, του δήμου ή όποιου άλλου φορέα, να μην προκαλούν, γιατί τη συντριβή δεν τη γλιτώνουν, τουλάχιστον ας την αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία. Η Δημοκρατία, δηλαδή οι ελευθερίες του καθενός και τα δικαιώματα όλων, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα αφήσουμε έρμαιο στα χέρια των Γκαουλάϊτερ του Βερολίνου».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος