Loading...
 Start Page
Νικολόπουλος: Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συμπορεύονται με στόχο έναν μεγάλο πολιτικού φορέα. Περιμένω και άλλους

Ο Νίκος Νικολόπουλος φτιάχνει, λέει ο ίδιος, έναν μεγάλο πολιτικό φορέα, στον χώρο της Χριστιανοδημοκρατίας. Ζητά και άλλους να συμπορευτούν μαζί του

Στέλιος Μπαμιατζής

"Η ραγδαία αποσύνθεση της χώρας στα χρόνια του μνημονίου, επέφερε και την αποσύνθεση του πολιτικού τοπίου. Αυτό όμως, δεν ήταν απλά μία λογική συνέπεια της βαθιάς κρίσης, αλλά και μία επιλογή που πιστεύω ότι προβλέφθηκε και δρομολογήθηκε από τους δανειστές και πραγματικούς εξουσιαστές της χώρας, ώστε το τοπικό πολιτικό δυναμικό, κατακερματισμένο, να μην μπορεί να αντιδράσει."

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Νικολόπουλος, ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, στη συνέντευξή του στο Vergina TV, σχετικά μ ε τη συμπόρευση του με το Βύρωνα Πολύδωρα.

Και συνεχίζει:

"Το γνωστό “διαίρει και βασίλευε”, δηλαδή. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, διακήρυξα την ανάγκη συσπείρωσης των αντιμνημονιακών δημοκρατικών δυνάμεων, ακόμα και εάν ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες. Αυτό θέλει και ο λαός. Να δει τους πολιτικούς που δεν υποτάχθηκαν ή που αντιλήφθηκαν την δρομολογούμενη καταστροφή να μάχονται ενωμένοι με το κτήνος. Και όχι μοναχικοί καβαλάρηδες, που ο καθένας θα νομίζει ότι μπορεί να γίνει αρχηγός ή ότι μόνος του κρατάει όλη την σοφία του κόσμου".

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως η συγκεκριμένη συνεργασία, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αναστολή λειτουργίας ή διάλυση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ούτε φυσικά, παύση της δυνατότητας συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή και κάθε άλλο πολιτικό φορέα που αντιστρατεύεται τη "συνταγή θανάτου" της χώρας.

Αντίθετα, πρόκειται για μία ισότιμη συμπόρευση πολιτικών δυνάμεων, με αντικειμενικό στόχο τις προσεχείς ευρωεκλογές, αλλά και τις περιφερειακές εκλογές στην Αττική, καθώς το Κίνημα "Ανατροπή για την Αττική και την Ευρωβουλή" που δημιούργησε ο κ. Νικολόπουλος θα εξακολουθήσει την πορεία του, ανακοινώνοντας μάλιστα καθημερινά και νέους υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους Αττικής.

"Ούτε αφομοίωση, ούτε προσχώρηση… Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες αποφάσισαν μία ειλικρινή συμπόρευση μετά από έναν εξίσου ειλικρινή διάλογο, με στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου και αξιόμαχου πολιτικού φορέα, στον οποίο., προσωπικά, φιλοδοξώ και προσπαθώ να προστεθούν και άλλοι. Μία νέα πολιτική συμμαχία που επιτέλους, να στεγάσει τις ελπίδες του λαού", επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος, θυμίζοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε διαρκείς επαφές και συνομιλίες με όλες τις αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις.

"Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο, τον κ. Ζώη, τον κ. Καζάκη, με τους ανεξάρτητους βουλευτές … Με όλους! Σας θυμίζω ότι έχω προσυπογράψει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγα λόγια, διαρκώς συνομιλώ και αναζητώ τρόπους επαφής μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων που αρνούνται την πολιτική της φτώχειας και της λιτότητας, έχοντας ακλόνητη την πεποίθηση ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε την μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα. Και προκειμένου να δημιουργήσουμε αυτή τη νέα… Εθνική Ελλάδος, ας βάλουμε στην άκρη ακόμα και κάποιες ιδεολογικές ή άλλες διαφορές μας. Γιατί όπως έχω πει κατ΄ επανάληψη, σε μία ελεύθερη Ελλάδα μπορούν να ανθίζουν όλες οι απόψεις. Αλλά σε μία υπόδουλη και διαλυμένη Ελλάδα… δεν θα υπάρχει τίποτα…" πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε:

"Πιστεύω ότι πράττουμε σωστά και ερμηνεύουμε σωστά την θέληση του λαού, ο οποίος μέχρι τώρα έχει αγκαλιάσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, αλλά και το Κίνημα Ανατροπής, κάτι που το βλέπουν όλοι στην Αττική το τελευταίο διάστημα. Θα συνεχίσω με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη την προσπάθεια. Θα συνεχίσω την μάχη με το τέρας του μνημονίου, αλλά και την προσπάθεια της μεγάλης εθνικής ένωσης. Και εν κατακλείδι, κάθε συνεργασία και κάθε επιλογή, θα δοκιμαστεί στις κάλπες, εκεί που φαίνεται η ανόθευτη φωνή του λαού. Αυτό διεκδικώ, εξάλλου. Το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για την τύχη του…"

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος