Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος δήλωση για συνεργασία με Β. Πολύδωρα και Χρ. Ζώη

«Το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι ότι η βαθειά και πολύπλευρη οικονομική κρίση που προκάλεσε η καταστροφική πολιτική των μνημονίων, μετασχηματίζεται ραγδαία σε ανθρωπιστική κρίση για την κοινωνία και σε κρίση δημοκρατίας για το πολιτικό σύστημα, ενώ αν αφεθεί στην ανεξέλεγκτη δυναμική της τίποτα δεν αποκλείει σύντομα να μετεξελιχθεί σωρευτικά σε επώδυνη εθνική κρίση, με άδηλη διάρκεια και απροσδιόριστες για το λαό και τον τόπο συνέπειες. Προ του διαγραφόμενου αδιεξόδου και της διαφαινόμενης περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης, η Ελληνική κοινωνία, βιώνοντας καθημερινά τις ολέθριες επιπτώσεις της δοκιμασίας που της έχει επιβληθεί, απαιτεί να σταματήσει η κατρακύλα και αποζητάει εναγώνια διέξοδο και προοπτική. Διεκδικεί να γίνει σεβαστό το δικαίωμά της σε ένα καλύτερο αύριο. με οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, όρθιους τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και εθνικά αξιοπρεπή παρουσία της πατρίδας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας, από της ιδρύσεώς του, εγκολπώθηκε και εξέφρασε κατά τρόπο συνεπή και απαρασάλευτο αυτό το τετράπτυχο προσπαθώντας με τις παρεμβάσεις του να αναδείξει τη σημασία της υιοθέτησης ενός διαφορετικού δρόμου πέρα από τη μνημονιακή ισοπέδωση και τη λαϊκιστική κατεδάφιση. Και με κάθε μέσο που διέθετε κατέστησε απ’ αρχής προς πάσα κατεύθυνση σαφή τη βούλησή του για ευρύτερες συνθέσεις και συγκλίσεις όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που δεν ταυτίζουν την οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική βαρβαρότητα, τη δημοκρατία με τον αυταρχικό ετσιθελισμό, την προοπτική της συμμετοχής της χώρας μας στην προσπάθεια για την ένωση της Ευρώπης με την υποδούλωση στους δανειστές και τα μνημόνια.

Συνεπείς προς αυτές τις ιδρυτικές μας θέσεις, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» για διάλογο και εξεύρεση των κοινών εκείνων τόπων που θα επέτρεπαν, με διακριτές τις πολιτικές φυσιογνωμίες καθενός φορέα, να ενώσουμε δυνάμεις και να εκφράσουμε από κοινού την αγωνία και την ελπίδα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, που θέλουν μια Ελλάδα μακρυά από την έρημο των μνημονίων, αλλά και χωρίς τις περιπέτειες στον ωκεανό των αβέβαιων καιροσκοπικών περιπλανήσεων στο πουθενά. Με την πεποίθηση ότι η ένωση δυνάμεων, η σύνθεση απόψεων και η σύγκλιση θέσεων, μόνο πολλαπλασιαστικά μπορούν να λειτουργήσουν, μετά από ειλικρινή και απροκατάληπτη από κάθε άποψη διαβούλευση.

Αυτή τη συμφωνία συνεργασίας ενέκριναν τα συλλογικά όργανα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, καθώς και η η Παναττική ολομέλεια του κινήματος «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με τη βεβαιότητα ότι η συμπόρευσή μας δίνει πια διέξοδο έκφρασης στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που προσδοκούν μια Ελλάδα δημοκρατική, οικονομικά αναπτυγμένη και κοινωνικά δίκαιη, σε μια Ευρώπη Ευρωπαϊκή, αλληλέγγυα και ευημερούσα, χωρίς ηγεμονισμούς, μνημόνια και οικονομικούς ιμπεριαλισμούς. Καλούμε, λοιπόν, κάθε συμπατριώτισσα και κάθε συμπατριώτη που συμμερίζεται αυτές τις θέσεις, να δώσουμε μαζί τη μάχη της 25ης Μαΐου. Για να κάνουμε πράξη το όραμα για τη δημοκρατική ανατροπή, την εθνική αναγέννηση και την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, ως πρωταγωνιστές στις ζωές μας και όχι σαν κομπάρσοι σε σενάρια που άλλοι γράφουν ερήμην των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Με στόχο τον πολλαπλασιασμό των πατριωτικών δυνάμεων που μάχονται κατά των πολιτικών της διαρκούς φτώχειας και φιλοδοξώντας στην δημιουργία ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου που θα προσφέρει βιώσιμη εναλλακτική λύση στον τόπο, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας αποφάσισε να πορευτεί προς τις κάλπες του Μαΐου, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, μαζί με την Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό.

Η απόφαση ελήφθη από την Διοικούσα Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πυρήνων του ανά την Ελλάδα, αλλά και των μελών του κινήματος «Ανατροπή για την Αττική και την Ευρωβουλή», με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή και Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκο Νικολόπουλο.

Στην απόφαση προβλέπεται η ισότιμη συμπόρευση χωρίς απώλεια της οργανωτικής αυτοτέλειας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Κινείται δε προς την κατεύθυνση που από την πρώτη στιγμή στόχευσαν και διακήρυξαν οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, για σύνθεση και συνένωση όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Μοναδικός γνώμονας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πόλου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών και ιδιαίτερα των λαϊκών δυνάμεων που υποφέρουν τα πάνδεινα.

Γι’ αυτό και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα τους, Νίκο Νικολόπουλο, στοιχίζονται στην ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ δίπλα στον Πρόεδρό της, τον ευπατρίδη πολιτικό Βύρωνα Πολύδωρα και τον πρόεδρο της Νέας ΜΕΡΑς, Χρήστο Ζώη, προσκαλώντας και εμείς στο κοινό μετερίζι και κάθε άλλη πολιτική συλλογικότητα ή ατομικότητα που κατανοεί ότι ο μείζων στόχος σήμερα είναι η νέα απελευθέρωση της πατρίδας και η εκπομπή ενός ισχυρού «όχι» στη συνέχιση της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής στις εκλογές του Μαΐου. Μαχόμαστε για την Πατρίδα και τον Λαό και όχι για προσωπικές φιλοδοξίες.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος