Loading...
 Start Page
"Το… καρναβάλι του μνημονίου τελειώνει τον Μάιο"

Από ένα ενθύμιο της αποκριάς του 2014 με την μορφή των» ΜΑΣΚΑΡΑΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ» που ψέματα είπαν και υποσχέθηκαν στον λαό και άλλα υλοποιούν, τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας σε μάσκα, είχαν την ευκαιρία να πάρουν χιλιάδες πολίτες της Αττικής που έδωσαν το παρών στο ραντεβού του Νίκου Νικολόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας και γιόρτασαν στην Φωκίωνος Νέγρη με τους «μασκαράδες». Πρωταγωνιστές ήταν: «Η Ανγκέλα, ο Αντώνης, ο Βαγγέλης, ο Άδωνης, ο Στουρνάρης!!! Και τα… «ρεμάλια της Φωκίωνος Νέγρη».

Πίσω από τη μάσκα « γίνονται όλοι ίδιοι» και δεν ξεχώριζε ο Υπουργός από τον πολίτη, ο πλούσιος από τον φτωχό και ο αστός από τον επαρχιώτη ή ο υπήκοος από τον εξουσιαστή. Η σάτιρα των πολιτών γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα όπως και το καρναβάλι άρχισε να ριζώνει στην πόλη μου ελάχιστους μήνες από την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους. Το καρναβάλι έχει μια ιστορία 180 και πλέον ετών και είναι σχεδόν «συνομήλικο» με την ελεύθερη Ελλάδα! Το Κίνημα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ το έφερε στην Αττική να ταράξει την καθημερινότητα, ακόμα και στις δύσκολες εποχές.

ΚΑΙ ΟΙ εποχές που ζούμε τώρα είναι πολύ-πολύ δύσκολες…

ΕΙΝΑΙ αλήθεια, όμως… Και οι κάτοικοι της Αττικής, όπως κάθε άλλος Έλληνας, έχουν χάσει πάρα πολλά στην περίοδο της κρίσης. Ξημεροβραδιάζονται στις ίδιες ουρές στις εφορίες στη ΔΕΗ και στον ΟΑΕΔ, απειλούνται τα ακίνητά τους με κατασχέσεις ,βλέπουν τις δουλειές τους να μαραζώνουν κ.λ.π.

ΟΜΩΣ, δεν παραιτούνται από το καρναβάλι των «μασκαράδων της ξένης τρόικα» και τραβάνε μια κλωτσιά και μία κοροϊδία στις ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ και στο «γκρίζο» για να βρει δρόμο προς την καρδιά η πολυχρωμία και η άνοιξη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που έρχεται… Είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν οι τροικανοί και τα κυβερνητικά τσιράκια τους…

Πιο συγκεκριμένα, μάσκες με την μορφή της Μέρκελ, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Σόϊμπλε, υπουργών της κυβέρνησης και άλλων «μορφών» της μνημονιακής δυστυχίας, προμηθεύτηκαν χιλιάδες Αθηναίοι ανταποκρινόμενοι στην δράση του κινήματος «Ανατροπή για την Αττική και την Ευρωβουλή» που πραγματοποιήθηκε εντός και εκτός του καταστήματος Old Flo στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Σε αυτές τις απόκριες, το Κίνημα της Ανατροπής σκέφτηκε να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να σατιρίσουν και να γελάσουν λίγο με τις μορφές των προσώπων που επί τέσσερα χρόνια τους έχουν αναγκάσει να χύσουν πολλά δάκρυα.

Το μήνυμα είναι ένα: Όχι άλλα δάκρυα, όχι άλλα μέτρα!

Τον Μάιο, ο λαός μας, με ην ψήφο του, θα πατήσει το κουμπί των μεγάλων πολιτικών εξελίξεων και αλλαγών.

Το κακόγουστο καρναβάλι της δυστυχίας που όλοι αυτοί μας προσέφεραν, τελειώνει! Οι Έλληνες θα ξαναπάρουν πίσω τις ζωές και την χώρα τους!».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος