Loading...
 Start Page
O Nίκος Νικολόπουλος για τους συμβασιούχους με stage

O Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε στη Βουλή επερώτηση-φωτιά για τη δικαστική εξόντωση συμβασιούχων stage από τη κυβέρνηση Σαμαρά,με νομικές παρατυπίες του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και με χειραγωγηση της δικαιοσυνης για σωρηδον αρνητικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια εκδίκασης των αγωγών τους απο Σεπτέμβριο έως τέλη Οκτωβρίου 2013.

Η επερωτηση εχει ως εξής...

Οκτώβριος 2009. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογες. Αμεσα απολύει 80000 και πλέον, εργαζόμενους με συμβάσεις stage,χαμηλόμισθους και ανασφάλιστους, χωρίς επίδομα ανεργίας και χωρίς καμία χρηματική αποζημιωση, για να περικόψει δήθεν τις δημόσιες δαπάνες.

Δεκέμβριος 2009.Εκλογές για ανά

δειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Διεκδικούν το χρίσμα ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Σαμαράς θέλοντας να κλέψει ψήφους, κάνει δημόσια δηλώσεις συμπάθειας προς τους απολυμένους stagers και δηλώνει πως αν αναδειχθεί αρχηγός του κόμματος, θα δώσει νομική προστασία με έξοδα του κόμματος στους απολυμένους stagers.Κερδίζει τις εκλογές και 4 χρόνια μετά γίνεται πρωθυπουργός.

Ιούλιος 2013. Ο Σαμαράς δείχνοντας σε όλους ποιος πραγματικά είναι, αναθέτει στο συνταξιούχο δικαστικό και νυν Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να συντάξει μια διάταξη για μεταφορά των αγωγών όσων συμβασιούχων δικάζονταν μετά την 31/12/2013.Η διάταξη ήταν το άρθρο 106 του ν.4172/2013.

Η διάταξη ανέφερε " Αγωγές για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο, οι οποίες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου είναι εκκρεμείς και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1.11.2013 εκδικάζονται υποχρεωτικά, ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου μέχρι την 1.11.2013, διαφορετικά αίρεται αυτοδικαίως το ασφαλιστικό μέτρο που έχει διαταχθεί. "

Προηγουμένως οι επικεφαλείς της τρόικας ζητούσαν επιτακτικά 11000 απολύσεις από το Δημόσιο για το β' εξάμηνο του 2013.Ελειπαν 5000 για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός. Όντας σίγουρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε στα ΜΜΕ ότι από την εκδίκαση αυτών των αγωγών θα απολυθούν 5000 συμβασιούχοι!!!!

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ως Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων που ήταν πριν γίνει υπουργός, φερνει εκτάκτως γνωστούς του δικαστές από την επαρχία, δήθεν για τη ταχύτερη εκδίκαση των αγωγών. Ο ίδιος το δήλωσε αυτό στα ΜΜΕ.

Οι δύσμοιροι συμβασιούχοι stage οδηγούνται απροστάτευτοι στις δικαστικές αίθουσες, σαν να πηγαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Ήταν προαποφασισμένο το αρνητικό αποτέλεσμα των αγωγών τους. Η ακροαματική διαδικασία διαρκούσε ένα λεπτό το πολύ. Οι δικαστές αρνούνταν την εξέταση των μαρτύρων υπερασπισης. Δεν εξέταζαν καν το φάκελο με τα στοιχεία. Βγαζουν σωρηδόν αρνητικές αποφάσεις ,όλες με το ίδιο σκεπτικό, όλως τυχαίως.

Υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Σε έλεγχο της η ΕΥΠΕΑ στα Ιωάννινα, έλεγξε εργαζόμενους stage κι έβγαλε πόρισμα ότι πρέπει να ασφαλίζονται όπως και οι μόνιμοι υπάλληλοι με ένσημα ΙΚΑ.

Η Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Διεύθυνση Ασφάλισης και Εσόδων αποφάσισε το ίδιο για εργαζόμενους με συμβάσεις stage,που εργάζονταν με αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων στον ΟΠΑΔ.

Ερωτάται ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου

Το άρθρο 106 αναφέρεται σε εργαζόμενους που απολύθηκαν άκυρα έχοντας σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Εχοντας δικάσει τους συμβασιούχους stage με αυτό το άρθρο αναγνωρίζετε ότι οι συμβάσεις stage ήταν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας;

Το άρθρο 106 επίσης αναφέρεται σε εργαζόμενους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας των οποίων η πραγματική απασχόληση διατάχθηκε με ασφαλιστικό μέτρο. Όπως μου κατήγγειλαν εργαζόμενοι με συμβάσεις stage που παρέμειναν στις θέσεις τους με ασφαλιστικά μέτρα, σε κανέναν από αυτούς δεν εφαρμόστηκε η πραγματική απασχόληση που διατάχθηκε με το ασφαλιστικό μέτρο. Συνέχισαν να εργάζονται σαν stage ανασφάλιστοι, χωρίς κανονικό μισθό. Προκύπτουν ποινικές ευθύνες με τη μη εφαρμογή των αποφασεων. Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι ;

Είστε υπερήφανος κύριε Υπουργέ ότι ΑΠΟΛΥΣΑΤΕ και όχι δικάσατε, χαμηλόμισθους συμβασιούχους των 400 ευρώ μηνιαίως, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις στο δημόσιο και με διαδικασίες που θα τις ζήλευαν και τα σταλινικά καθεστώτα;

Μπορείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη, μετά τα όσα έγιναν στις αγωγές των συμβασιούχων stage?

Ερωτάται ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης

Πώς ήσασταν τόσο σίγουρος ότι 5000 συμβασιούχοι θα χάσουν τις αγωγές τους πριν αυτές καν εκδικαστούν;

Ερωτάται ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης

Αφού υπάρχουν οι αποφάσεις της ΕΥΠΕΑ και της Διοίκησης ΙΚΑ για ασφάλιση συμβασιούχων stage με ένσημα ΙΚΑ γιατί δε τις έχετε εφαρμόσει για όλους τους συμβασιούχους stage που εργάστηκαν έστω και μία ημέρα στο Δημόσιο;

Γιατί δεν τους καταβάλλετε τα ένσημα τους και τις χρηματικές αποζημιώσεις αφού τα ίδια τα όργανα σας έβγαλαν άκυρη την απόλυση τους?

Πώς δίνετε τη μάχη για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, όταν εσείς ο ίδιος με τη μη εφαρμογή των παραπάνω αποφάσεων, δίνετε το δικαίωμα στο Δημοσιο, να εισφοροδιαφεύγει εις βάρος εργαζομένων που απασχολήθηκαν εκεί?

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος