Loading...
 Start Page
Παρέμβαση Νικολόπουλου για τα ειδικά σχολεία

Απόγνωση και φρίκη έχει καταλάβει εδώ και κάμποσο καιρό τους γονείς των παιδιών, που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία.

 

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου:

 

Οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την δήθεν αναδιοργάνωση στην εκπαίδευση των ΑμεΑ παιδιών, όπως απεικονίζονται στο νομοσχέδιο που αφορά, είτε σε εκείνα που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία, είτε σε εκείνα που με παράλληλη στήριξη φοιτούν σε τυπικής ανάπτυξης Σχολεία, κάνουν κυριολεκτικά τους ναζιστές που «εμπνεύστηκαν» τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης για ανεπιθύμητες ομάδες πληθυσμού να ...χαμογελούν από τους τάφους τους..!!! Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα βομβαρδίζεται κάθε μέρα από εκκλήσεις και παρακλήσεις πολλών γονέων ΑμεΑ μαθητών, κύρια μαθητών που είναι στο αυτιστικό φάσμα. Οι γονείς ζητούν από τον Πρόεδρο του Κόμματος να κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει το άρρωστο, απάνθρωπο "κατασκεύασμα" για την Εκπαίδευση των άνω παιδιών, που φαίνεται ότι προωθείται για ψήφισμα.

 

Μας καταθλίβει βαθιά, το γεγονός ότι βρέθηκε άνθρωπος στην κυβέρνηση της χώρας μας που έκρινε(!) ότι μπορεί να λειτουργήσει με θετικό τρόπο η εκπαιδευτική διαδικασία στα παραπάνω παιδιά:

- Με το να ελαττώνει(!) τις ώρες που λειτουργεί η παράλληλη στήριξη ατομικά για τον κάθε μαθητή που την έχει ανάγκη!

- Με το να στερεί από τους γονείς τη δυνατότητα να επιλέγουν το Ειδικό Σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί τους!

- Με το να ασυλοποιούνται τα παιδιά ΑμεΑ χάρη στο ανεπηρέαστο των Αποφάσεων κάποιων «αδέκαστων» κριτών της προόδου τους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη, ούτε αν είναι ειδικοί να κρίνουν «τι είναι καλύτερο για αυτά», ούτε καν τι συνιστούν κάποιοι πιο ειδικοί. Μόνο το κατά πώς βολεύεται η ...απορρόφηση στα Ειδικά Σχολεία της περιοχής, φαίνεται ότι είναι το κριτήριο...

 

Να δούμε λίγο τι έφερε η πραγματικότητα στη νέα Σχολική Χρονιά, ενάμιση μήνα μετά το ξεκίνημα των Σχολείων:

- Παράλληλη στήριξη ...μόνο για λίγες ώρες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα (1 δάσκαλος/α συνοδός που μοιράζεται σε...πολλούς, εκεί που θα έπρεπε να είναι «1 προς 1» !)

- Τραγικά πολυάριθμα κενά στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό: ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ...ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ, δεν είναι Ειδικά Σχολεία!!!

- Ανύπαρκτες Σχολικές μεταφορές στην πλειοψηφία των Ειδικών Σχολείων ή μεταφορές με τρόπο μη ασφαλή για παιδιά και συνοδούς (πεζοπορίες μέχρι κάποια σημεία στάσεων κλπ, μόνο για λίγους...)

 

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, βλέποντας προβλέψεις και ...παραλήψεις:

«Πώς κοιμάστε το βράδυ, χωρίς τύψεις, κύριοι του Υπουργείου Παιδείας;»

Τολμάτε, όλοι εσείς που εντάξατε σε έναν Νόμο του Κράτους τα παραπάνω εγκληματικά ανοσιουργήματα, να βγείτε στη δημοσιότητα και να δείξετε «ποιες» προτεραιότητες από παιδαγωγικής πλευράς εξυπηρετούνται με τις «επιλογές» αλλά και τις «ανοχές» σας;

Πάντως, όχι το καλό των παιδιών, κι ας λένε: Σύνταγμα, Νομοθεσία της χώρας και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντελώς τα αντίθετα. Πάντως, στα μηνύματα που κατακλύζουν το γραφείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, εκλιπαρούν & απαιτούν οι γονείς των ΑμεΑ, απευθυνόμενοι στον Υπουργό Παιδείας: Μην μιμείσθε Ναζιστικού τύπου πρότυπα για την Ευρώπη, αλλάξτε σελίδα!

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος