Loading...
 Start Page
Καμμένος: Στόχος των ΑΝΕΛ η δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου

Ο κ. Καμμένος έδωσε έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ενός «μεγάλου πατριωτικού μετώπου» τονίζοντας, μεταξύ άλλων, στο σύντομο χαιρετισμό του, ότι στο συνέδριο οι σύνεδροι θα συνδιαμορφώσουν το τελικό οπλοστάσιο θέσεων του κόμματος.

«Θα ακούσουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά όταν φύγουμε από εδώ, πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του συνεδρίου. Η δημοκρατία είναι πολυφωνία, αλλά απαιτεί σεβασμό στην αρχή της πλειοψηφίας» είπε ο κ. Καμμένος, στη σκιά των όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα, γύρω από τη στάση που θα τηρήσει ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μελάς παραβρίσκεται στο συνέδριο και αναμένεται να τοποθετηθεί αργότερα.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί με διάφορα κινήματα και έκανε λόγο για την δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου με κορμό τους Ανεξάρτητους Έλληνες που «θα αποτελέσει εκείνη την πολιτική δύναμη που θα δώσει τη λύση, όχι μόνο στο κοινοβούλιο, αλλά και στην αυριανή κυβέρνηση».

Κατέληξε: «Τελείωσε η διαχείριση της τρόικας και η ξένη κατοχή. Οι πατριωτικές δυνάμεις οφείλουμε να κάνουμε συμμαχία που θα ανατρέψει εκείνους που διοικούν τη χώρα μέσω e-mail».

Τοποθετήσεις των συνέδρων

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων και συνέδρων.

Μεταξύ άλλων μαγνητοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε και ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος πρότεινε να γίνει συνάντηση των Ευρωπαίων Ευρωσκεπτικιστών για να πιέσουν στην κατεύθυνση ενός νέου οράματος της Ευρώπης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του 'Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την εντολή για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. Είπε ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία» μετά τις εκλογές, και επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να αποτυπωθεί η βούληση του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο.

«Συμφωνήσαμε ότι δεν μπορεί η μειοψηφία στο λαό να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο» είπε και ζήτησε την κατάργηση του εκλογικού νόμου και του μπόνους των 50 εδρών.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με αυτόν τον καλπονοθευτικό νόμο» είπε ο κ. Δημαράς και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την αλλαγή στο νόμο σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ. Τέλος τάχθηκε υπέρ της άμεσης εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, και ζήτησε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Κ. Παπούλια για τα εθνικά θέματα.

Ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε συνεργασίες σε μια αντιμνημονιακή βάση χωρίς προαπαιτούμενα, ενώ στην ομιλία του έκανε λόγο «για μαγειρέματα για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας» και είπε ότι «απεγνωσμένα προσπαθεί να παρατείνει το χρόνο ζωής της η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου».

«Θα παράσχουμε εμείς τη δυνατότητα αυτή;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Να πούμε ``όχι στο ξεπούλημα της χώρας και στη φτωχοποίηση του λαού`` για να πάμε σε εκλογές, ανεξάρτητα από το εάν θα είμαστε πολλοί ή αν θα μείνουμε μόνοι. Είμαστε ξεκάθαροι και ζητάμε από όλους να καθαρίσουν τη θέση τους στο ζήτημα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Νικολόπουλος.

'Εκανε λόγο για «βαστάζους των ΜΜΕ» και είπε ότι «επιδιώκουμε την ανατροπή μιας αποτυχημένης πολιτικής και όχι να βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες όπως λέει το Μαξίμου. Οι Έλληνες με τους Έλληνες απέναντι στους ξενόδουλους». Είπε ακόμη ότι «το μνημονιακό σύστημα για να ηττηθεί απαιτούνται μεγάλες δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι η διαρκής διεύρυνση του αντιμνημονιακού μετώπου χωρίς παρωπίδες και χωρίς προαπαιτούμενα. Η λογική των ανοιχτών θυρών πρέπει να είναι στο κέντρο της εκλογικής μας προσπάθειας. Θέλουμε να είμαστε στο ναό μαζί με το λαό όχι στο ιερό».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο γραμματέας της ΚΠΕ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη συνεννόησης πάνω σε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, και για «τέσσερα χρόνια κοινωνικής καταστροφής» τα οποία όπως είπε «δεν έχουν δημιουργήσει καμία προοπτική εξόδου. Η κοινωνία βουλιάζει και η κυβέρνηση δεν πείθει πια κανέναν».

Ο κ. Βίτσας, είπε ότι όσο η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία «είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει στο ακέραιο τις απαιτήσεις των δανειστών που διαλύουν την κοινωνία εκχωρούν τον εθνικό μας πλούτο και υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική» και υποστήριξε ότι «εξυπηρετεί τρίγωνο αμαρτίας, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα την τραπεζοκρατία και τους άρχοντες των μίντια». Ο κ.Βίτσας είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 «για να αποφύγει τις εκλογές ας το πάρει απόφαση, όσα κόλπα κι αν επινοήσει».

Είπε ακόμη ότι είναι «επιτακτική και άμεση η ανάγκη να πάμε όσο πιο γρήγορα σε εκλογές» και παρεμβαίνοντας στα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες σχετικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ότι «είναι απορίας άξιο με πιο τρόπο μπορεί κάποιος να αποδυνδέσει την πολιτική που ασκείται απο την εκλογή του ΠτΔ, πως μπορεί να μην δινει ψήφο εμπιστοσύνης και να μην ψηφίζει προϋπολογισμό, αλλά να αποδέχεται και να ψηφίζει ΠτΔ. Τέτοιες σκέψεις είναι άλλο πολιτικό σχέδιο, που επικοινωνεί με το σχέδιο Σαμαρά». Τέλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τις δεσμεύσεις του θα τις κάνει πράξη «βρέξει χιονίσει» λέγοντας ότι «δεν θα κάνουμε βήμα πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα».

Εκ μέρους του ΚΚΕ μιλησε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του επιδιώκει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση σε πολιτικές και προγράμματα για να βγάλει σωστά συμπεράσματα ο λαός και πρόσθεσε ότι η ελπίδα και η διέξοδος «βρίσκονται στην οργάνωση της πάλης στη λαϊκή συμμαχία των εργαζομένων», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «η κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και η κοινωνικοποίηση πλούτου, είναι η μόνη συμφέρουσα και ρεαλιστική λύση για το λαό».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Βασίλης Μαστρογιάννης, ενώ μήνυμα του Κύπριου παλαίμαχου πολιτικού ηγέτη Βάσου Λυσαρίδη διάβασε ο Πάνος Καμμένος.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι κινημάτων, ενώ στο χώρο του συνεδρίου εθεάθη και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος