Loading...
 Start Page
ΣΥΡΙΖΑ: Υποκύπτουν στις προκλητικές απαιτήσεις για συντάξεις και εργασιακά

Αθήνα

Για άλλη μια άτσαλη πολιτική κολοτούμπα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Η κυβέρνηση λίγο πριν φύγει τα δίνει όλα στην τρόικα» και «αποδέχεται τις προκλητικές απαιτήσεις της για νέες περικοπές σε συντάξεις, σε μισθούς στο δημόσιο και σε συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα» τονίζει ο Δημ.Στρατούλης. Μέχρι και την κατάργηση του ΕΚΑΣ έφτασε να συζητά, προσθέτει.

 

Ο κ. Στρατούλης επαναλαμβάνει ότι στις άμεσες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι την σχετική πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

 

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος για τα Εργασιακά στον ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λίγο πριν φύγει τα δίνει όλα στην τρόικα και κάνοντας για άλλη μια φορά μία άτσαλη πολιτική κολοτούμπα αποδέχεται τις προκλητικές απαιτήσεις της για νέες περικοπές σε συντάξεις, σε μισθούς στο δημόσιο και σε συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.»

 

» Έφτασε μάλιστα μέχρι το σημείο να συζητά, υποχωρώντας άτακτα, την κατάργηση ακόμα και του ΕΚΑΣ και του προνοιακού τμήματος της κατώτατης σύνταξης που οι υπαλληλίσκοι της τρόικας χαρακτηρίζουν ως μη ανταποδοτικές παροχές».

 

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι με την χθεσινή μεγαλειώδη συμμετοχή τους στα απεργιακά συλλαλητήρια άνοιξαν ένα νέο νικηφόρο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων που θα οδηγήσει -και με την ψήφο τους- στην ανατροπή της κυβέρνησης πριν αυτή προλάβει να κατεδαφίσει ό,τι απέμεινε όρθιο από τις συντάξεις» προσθέτει ο κ. Στρατούλης.

 

«Μια αριστερή κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί με την ψήφο και τους αγώνες του λαού θα στηρίξει την δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις με πρώτο βήμα την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για όσους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται και θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

 

ΚΚΕ: Συνεχίζεται ο σφαγιασμός των λαϊκών δικαιωμάτων

 

«Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικα δεν αφορούν τη λήψη ή όχι νέων αντιλαϊκών μέτρων, που είναι δεδομένη, αλλά τον τρόπο και χρόνο μετάβασης στη νέα φάση επιτήρησης, κατά την οποία θα συνεχιστεί ο σφαγιασμός των λαϊκών δικαιωμάτων» τονίζει το ΚΚΕ.

 

«Είτε το μνημόνιο τελειώσει τυπικά στις 31/12/2014 είτε παραταθεί για κάποιους μήνες ακόμη, είτε συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα το ΔΝΤ είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι θα είναι εδώ οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ και οι επιδιώξεις του κεφαλαίου, δηλαδή τα μνημόνια διαρκείας σε βάρος του λαού» προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει:

 

«Τώρα χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός για να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να απαιτήσουμε κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων και ν' ανοίξουμε το δρόμο για ν' απαλλαγούμε οριστικά από την ΕΕ, το χρέος και τα μονοπώλια, απ' τις κυβερνήσεις -σημερινές ή αυριανές- που αναγνωρίζουν και υπηρετούν αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο».

 

Για δήθεν διαπραγματεύσεις μιλούν οι ΑΝ.ΕΛ. ««Το 'ναι σε όλα' είναι το μόνο αποτέλεσμα των υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης με τους δανειστές, με οδυνηρό αποτέλεσμα την παράταση του μνημονίου, την οποία προαναγγέλλουν πλέον στελέχη της κυβέρνησης» δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος