Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Την άμεση αποκατάσταση χιλιάδων Ελλήνων πτωχών που βρίσκονται σε ομηρία εντελώς περιθωριοποιημένοι, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος αποκαλύπτει ότι ήδη η Κομισιόν ζητά την ολική διαγραφή χρεών κάθε πτωχού και την επιστροφή του στο οικονομικό περιβάλλον το αργότερο εντός τριών ετών.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, μόνο στην Ελλάδα ο πτωχός, εφόσον χρωστά στο Δημόσιο, δεν έχει ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία για τη ζωή του και την οικογένειά του.

Μάλιστα ο βουλευτής παρατηρεί πως "όταν τα μέτρα που ζητά η τρόικα, είναι σκληρά και άδικα, η κυβέρνηση τα παίρνει αμέσως, ενώ όταν είναι μέτρα ανακούφισης που μάλιστα δεν έχουν και κανένα δημοσιονομικό κόστος, κωφεύει".

Η ερώτηση Νικολόπουλου έχει ενδιαφέρον γιατί είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτική.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου (εφημερίδα "ΑΓΟΡΑ", Molonoti.gr, κ.α.) η τρόικα ζητεί εναρμόνιση του πτωχευτικού Δικαίου με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες ώστε και οι Έλληνες πτωχοί ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ το αργότερο εντός τριών ετών πλήρως απαλλαγμένοι χρεών, για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους.

Σήμερα η διαγραφή χρεών προβλέπεται από το νόμο εφόσον α) Έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία β) Ο πτωχός δεν έχει καμιά περιουσία γ) Έχει περατωθεί ο φορολογικός έλεγχος. Παρά ταύτα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν έχει εφαρμοστεί, εφόσον αφορά χρέη προς το Δημόσιο! Η συνήθης πρακτική είναι τα χρέη να εμφανίζονται ενεργά, να τοκίζονται και να μην διαγράφονται ποτέ, με αποτέλεσμα πολίτες που έχουν πτωχεύσει από την δεκαετία του 80, τριάντα χρόνια μετά να μην μπορούν να ξεκινήσουν μια μικρή επαγγελματική δραστηριότητα, να αγοράσουν ένα μικρό αυτοκίνητο, να δημιουργήσουν ένα εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Σήμερα τα χρέη αυτά τα έχετε σε μια δεύτερη λίστα ως "ανεπίδεκτα είσπραξης" καιροφυλακτώντας μήπως κάποιος εξ αυτών βρεθεί με κάποιο μελλοντικό εισόδημα ώστε να του το αρπάξετε. Στο μεταξύ καιροφυλακτώντας για τον έναν, καταστρέφετε την ζωή χιλιάδων. Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι πτωχοί καταστράφηκαν από αντικειμενικές δυσκολίες της αγοράς και το κράτος θα έπρεπε να τους συμπαρασταθεί αντί να τους περιθωριοποιεί με μόνιμη καταδίωξη.

Παράλληλα τα πτωχευτικά χρέη - που υπολογίζονται στα 12 δισ. ευρώ - εμφανίζονται στην... ΕΙΚΟΝΙΚΗ λίστα οφειλών η οποία έχει φτάσει τα 72 δισ! και βέβαια πρέπει να διαγραφούν οριστικά μαζί με χρέη νεκρών, φυλακισμένων, κατεστραμμένων κ.α.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Θα εφαρμόσετε την σύσταση της τρόικας για επαναφορά των πτωχών το αργότερο εντός τριετίας από την πτώχευση με αναδρομική ισχύ; Δεν θεωρείται σπουδαίο ότι μια τέτοια απόφαση θα ανακουφίσει πάνω από 100.000 Έλληνες, από την στιγμή που από τα οφειλόμενα δεν θα εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ; Δέχεστε μέτρα καταπίεσης των Ελλήνων αλλά δεν δέχεστε μέτρα ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ!

2. Πόσοι είναι οι πτωχοί που χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο;

3. Γιατί δεν ΔΙΑΓΡΆΦΟΝΤΑΙ τα χρέη όσων ήδη έχει περατωθεί κάθε έλεγχος και έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος".

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος