Loading...
 Start Page
Παζλ για δυνατούς λύτες

Την απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου, επανέλαβε χθες ο Τέρενς Κουίκ, ζητώντας «να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, να πάμε σε εκλογές τώρα». Το κόμμα έχει τεθεί από τη Δευτέρα σε εκλογική ετοιμότητα και σήμερα συνεδριάζουν από κοινού Κοινοβουλευτική Ομάδα και Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Επικεφαλής της επιτροπής έγκρισης υποψηφιοτήτων είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης, από τα χέρια του οποίου θα περάσουν τα πρώτα δύο χιλιάδες βιογραφικά που έχουν μαζευτεί.

 

Στο εσωκομματικό πεδίο υπάρχει προβληματισμός για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος, οι οποίες κινούνται μεταξύ 3% και 4%, ενώ ο Πάνος Καμμένος γνωρίζει ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ., μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στη δίνη του κυκλώνα, καθώς οι έξωθεν πιέσεις για αποσκιρτήσεις και διαφοροποιήσεις από την κομματική γραμμή αναμένεται ότι θα ενταθούν στο έπακρο. Αλλωστε στο επίκεντρο των τελευταίων αναταράξεων με τον πρώην βουλευτή του κόμματος Παναγιώτη Μελά βρέθηκε ακριβώς αυτό το θέμα και με την αποχώρησή του οι ΑΝ.ΕΛΛ. έμειναν με 12 βουλευτές. Ενδιαφέρον έχει η «ακτινογραφία» τους.

 

Τριπλός μπελάς

 

Η βουλευτής Α΄ Αθήνας Ελενα Κουντουρά προκάλεσε αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά της το τελευταίο διάστημα, αφενός λόγω των κοινωνικών συναναστροφών και των θερμών χειραψιών με νεοδημοκρατικά στελέχη και βουλευτές, αφετέρου λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων, τις οποίες έσπευσε στη συνέχεια να ανασκευάσει. Κόρη απόστρατου αξιωματικού, υπήρξε πρωταθλήτρια της εθνικής ομάδας για πολλά χρόνια, με πανελλήνια ρεκόρ στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων και στο άλμα εις ύψος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών-ΤΕΦΑΑ. Για χρόνια έκανε διεθνή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας ως σούπερ μόντελ, ενώ είναι παντρεμένη με τον Σαράντη Παπαχριστόπουλο, με τον οποίο ίδρυσαν τη δική τους εκδοτική εταιρεία. Από τις οικογενειακές επιχειρηματικές δραστηριότητες λέγεται ότι απέκτησε και αρκετά χρέη. Από το 2004 έως το 2007 ήταν βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής.

 

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης, πριν εκλεγεί βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛΛ., είχε κατέβει στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου του 1993 με την Πολιτική Ανοιξη του Αντ. Σαμαρά. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή, κάτι που έκανε και στο θέμα της προεδρικής εκλογής, τον επανέφερε, όμως, στην τάξη ο Πάνος Καμμένος. Βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας όταν κατηγορήθηκε από το ΣΔΟΕ για απόκρυψη εισοδήματος ύψους 55.000 ευρώ το 2007, ποσό που, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε ξεχάσει να δηλώσει και έδωσε συγκεκριμένες εξηγήσεις.

 

Τα λέει... σερραϊκά

 

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θεωρείται ένα από τα στιβαρά στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. Εχει εκλεγεί το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009 με τη Νέα Δημοκρατία, και το 2012, μετά την καταψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. «Ολοι οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πώς θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε πρόσφατα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για να ανασκευάσει λίγο αργότερα, διευκρινίζοντας ότι δεν ψηφίζει κανέναν υπό την παρούσα κυβέρνηση.

 

Ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, παρ’ ότι διατηρεί αρκετές επιφυλάξεις για το θέμα μιας πιθανής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει επωμιστεί το βάρος της επικοινωνιακής εκπροσώπησης του κόμματος, ενώ κατέβηκε και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

 

Η βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, γνωστή δικηγόρος του Βόλου, έχει στηρίξει τον Πάνο Καμμένο στις εσωκομματικές του επιλογές. Το όνομά της ενεπλάκη το 2012 στα πολιτικά πρόσωπα που ερευνούσε το ΣΔΟΕ, ενώ η ίδια ζήτησε πρόσφατα εισαγγελική παρέμβαση για να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη με τις υποθέσεις επιβολής από το ΣΔΟΕ προστίμων–μαμούθ σε συγγενείς ή σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκαν.

 

Με σπουδές Θεολογίας, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου εξελέγη για πρώτη φορά το 2012 και θεωρείται από τους χαμηλών τόνων κοινοβουλευτικούς του κόμματος. Στην επικαιρότητα την έφεραν πρόσφατα οι καταγγελίες της για απόπειρα εξαγοράς από τη Ν.Δ., μέσω τρίτου προσώπου, υπόθεση που βρίσκεται ήδη στον εισαγγελέα και αφορά την εξασφάλιση των 180 βουλευτών από τη συγκυβέρνηση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Αντιμνημονιακός... kick boxer

 

Ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης, ο οποίος αντικατέστησε τον Νότη Μαριά που εξελέγη ευρωβουλευτής, είναι στο επάγγελμα προπονητής πολεμικών τεχνών με δικό του γυμναστήριο, ενώ ώς το 2004 έκανε πρωταθλητισμό στο kick boxing. Θεωρείται από τους έντονα αντιμνημονιακούς βουλευτές, υποστηρίζοντας τον λογιστικό έλεγχο και τη διαγραφή του επαχθούς χρέους.

 

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης ήταν ο ιδρυτής του Κινήματος Ανέργων στη συμπρωτεύουσα το 1998. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής στο Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά.

 

Ο βουλευτής Εβρου Μαρίνος Ουζουνίδης είναι από τα κοινοβουλευτικά στελέχη που δεν έχουν δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα και θεωρείται χαμηλών τόνων, ενώ μέχρι σήμερα ακολουθεί πιστά την κομματική γραμμή.

 

Τέλος, οι Γιάννης Δημαράς και Νίκος Νικολόπουλος, επικεφαλής του Αρματος Πολιτών και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αντίστοιχα, περιλαμβάνονται ως συνεργαζόμενοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. Ο μεν πρώτος συμμετείχε κανονικά στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος συντασσόμενος με τις επιλογές Καμμένου, ενώ ο δεύτερος, προερχόμενος από τη Ν.Δ, διατηρεί τη σχετική αυτονομία των κινήσεών του.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος