Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Χωρίς έλεγχο τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, κατά παράβαση της νομιμότητας

Αντιδρούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ στο project του για τα gaming halls. Τι καταγγέλλει ο βουλευτής Αχαΐας Ν. Νικολόπουλος για τη στάση της κυβέρνησης

news247 Δεκέμβριος 10 2014 15:49

Το προεδρείο του Συλλόγου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αχαΐας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, δέχτηκε ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την πρόσκληση ενδιαφέροντος τα gaming halls προς τους πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Οι πράκτορες, δεν δείχνουν ένθερμοι να συμμετάσχουν στο project του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε: "Πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα που η ΟΠΑΠ ΑΕ σήμερα αρνείται να αναγνωρίσει στους πράκτορές και συνεργάτες της, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. Οι εκπρόσωποι των πρακτόρων με ενημέρωσαν για την περιφρόνηση των νέων ιδιοκτητών της ΟΠΑΠ, προς τους νόμους του κράτους καθώς και για το πρωτοφανές που συμβαίνει κάτω από τη μύτη μας.

Ολοταχώς συνεχίζεται η ανάπτυξη των νέων παιχνιδιών της ΟΠΑΠ σε σημεία πώλησης, όπως περίπτερα, ψιλικά, σουπερμάρκετ, ακόμα και στα ΕΛΤΑ χωρίς κανένα έλεγχο, κατά παράβαση μάλιστα της νομιμότητας, αλλά και του υπεύθυνου και περιοριστικού παιχνιδιού. Γιατί θα πρέπει να μην ξεχνάμε, ότι μιλάμε για μια μονοπωλιακή αγορά και για αυτό έχει θεσπίσει η Πολιτεία περιορισμούς.

Για παράδειγμα στους ανήλικους ειδικότερα. Το περίεργο είναι ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Ε.Ε.Ε.Π. και προσωπικά ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης αυτής αρχής -στενότατος συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και πρώην Γενικός Γραμματέας των Υπουργείων απ΄ όπου πέρασε ο κ. Βενιζέλος – αυτός που έχει οριστεί από την Κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου να ελέγχει την ΟΠΑΠ Α.Ε., κάνει ότι δεν βλέπει και μόνον παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει και δυστυχώς «αιδημόνως να σιωπά» ή κατά το κοινώς λεγόμενου ποιεί την νήσσαν...

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος πηγαίνει το θέμα στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη και γραπτή αναφορά του ζητά από ότι είναι ρυθμιστική αρχή να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. Οι διακηρύξεις του πρώην Γενικού Γραμματέα των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και νυν Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής, περί υπεύθυνου και περιοριστικού παιχνιδιού δεν φτάνουν".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει ορίσει ο ΟΠΑΠ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 18η Δεκεμβρίου, ωστόσο οι πράκτορες αντιδρούν, καθώς θεωρούν ότι το ποσό των 100 χιλ. ευρώ, που απαιτεί η επένδυση είναι μεγάλο και οι όροι της σύμβασης αναφορικά με τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη δεν είναι ελκυστικοί.

Οι πράκτορες αφού δέχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες βροχή τηλεφωνημάτων προκειμένου να πειστούν για την συμφέρουσα επένδυση, τώρα δέχονται και επισκέψεις στελεχών του ιδιωτικού πια ομίλου, προφανώς για να έχουν καλύτερη ενημέρωση εκ του σύνεγγυς, χωρίς ως στιγμής τουλάχιστον να διακρίνεται αλλαγή στην στάση τους.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος