Loading...
 Start Page
Ν.Νικολόπουλος: Η συνταγή Σαμαρά δοκιμάστηκε και απέτυχε

Για την καταψήφισή του στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας –συγκεκριμένα για το «παρών» που ισοδυναμεί με «όχι» στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα- για το βαθιά ριζωμένο σύστημα διαπλοκής στους χώρους της πολιτικής και των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης και το βρώμικο κατεστημένο που τυραννά τη χώρα, για την μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα νέα μέτρα που πρόκειται να σφίξουν και άλλο το λαιμό των απλών πολιτών αλλά και για τις επιπτώσεις στην αγορά από το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών καθώς και τις πιέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος αλλά και άλλοι βουλευτές, μίλησε στην εκπομπή «στη Μαύρη Λίστα» η οποία μεταδόθηκε από την τηλεοπτική συχνότητα του Kontra, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής συνεργαζόμενος με τους ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Νικολόπουλος.

 

Γράφει: Φέντια Δημόπουλος

 

 

 

Φιλοξενούμενος του διευθυντή της FMVoice.gr Νίκου Μανεσιώτη και του διευθυντή της εφημερίδας Financial & Markets Voice Κώστα Ψωμιάδη στο στούντιο της εκπομπής, ο Αχαιός πολιτικός, χειμαρρώδης όπως πάντα, με τον καυστικό του λόγο και τον χαρακτηριστικό αυθορμητισμό που τον διακρίνει μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή, η οποία είναι μια παραγωγή της FMVoice.

 

Το «παρών» του Ν.Νικολόπουλου

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αιτιολόγησε την ψήφο του στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνοντας πως προχώρησε σε αυτή τη ψήφο έχοντας την συνείδησή του καθαρή. «Δεν θέλω να καταγραφώ στη μνήμη του λαού σαν ένας από αυτούς που είπε «ναι» στην δυστυχία του». Όσον αφορά τις στρατηγικές εκφοβισμού της συγκυβέρνησης που στρέφεται τόσο προς τους βουλευτές αλλά όσο και προς τους ίδιους τους πολίτες, ο Ν.Νικολόπουλος αποκάλυψε τα εξής: «Όταν ήρθε η τρόικα και μας ζήτησαν να υπογράψουμε τα μέτρα με αποτέλεσμα εγώ να παραιτηθώ, τους είπα πως αν φύγω εγώ, θα φύγει και ο Κουβέλης. Εκείνος όμως έμεινε στην κυβέρνηση, με τους συνεργάτες του να λένε πως υπέγραψαν τα μέτρα γιατί είχαν το μαχαίρι στο λαιμό, όπως είχε πει ο Ρουπακιώτης. Εγώ δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τον κ.Νικολόπουλο: «Θα είναι παταγώδης η άρνηση του Κοινοβουλίου στην εκλογή του Προέδρου. Όσο για τις πιέσεις και τις ενοχλήσεις που δέχομαι τόσο εγώ, όσο και ο Παν.Καμμένος και οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, να είναι σίγουροι πως υπάρχουν δύο σενάρια. Είτε θα «τελειώσουν» τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. είτε θα στηλώσει τα πόδια του και δεν πρόκειται να τον κουνήσει ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Για το ενδεχόμενο αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές, ο Αχαιός βουλευτής επισήμανε πως υπάρχουν πολλά διλήμματα και ένα από αυτά είναι εκείνο που θέτει η ίδια η κυβέρνηση η οποία παρουσιάζει σενάρια καταστροφής της χώρας. «Ο κόσμος ωστόσο έχοντας εξαντλήσει όλα τα αποθέματα υπομονής και ανοχής και μη μπορώντας να ζήσει άλλο σε μια καθημερινότητα όπου η λιτότητα είναι το μοναδικό μέλλον, έχει συνειδητοποιήσει πως η συνταγή του Α.Σαμαρά δοκιμάστηκε και απέτυχε. Για αυτό το λόγο εξάλλου ο πρωθυπουργός έστησε κάλπες τώρα για την εκλογή Προέδρου τώρα. Γιατί έμαθε από την τρόικα πως έρχονται νέα μέτρα, τα οποία δεν θα ψηφίσει ούτε καν ο Μητσοτάκης»!

 

Όσο για τις προπαγανδιστικές τακτικές φόβου της συγκυβέρνησης, ο Ν.Νικολόπουλος δήλωσε πως ο κόσμος θα απαντήσει σε όλους αυτούς, στα παπαγαλάκια του κατεστημένου, που επικινδυνολογούν και ρωτούν τον λαό «είσαι έτοιμος;».

 

Οι πολιτικές εξελίξεις και η επίδραση στην αγορά

Λαμβάνοντας υπόψη πως τόσο η εγχώρια αλλά και οι διεθνείς αγορές δείχνουν σημάδια αναστάτωσης από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο Ν.Νικολόπουλος έθεσε επί τάπητος και το θέμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Στουρνάρα. «Δεν μπορεί η αγορά να ακούει τον διοικητή της ΤτΕ να λέει «δεν δίνω δάνεια» αλλά την ίδια ώρα να τα παραχωρεί σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Τα διάφορα διεφθαρμένα συστήματα που λυμαίνονται τη χώρα, προσπαθούν με χέρια και με δόντια να αποφύγουν το αναπόφευκτο. Προσπαθούν να αποφύγουν μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συμμαχίας την οποία δεν εγκρίνει ο Ψυχάρης». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν.Νικολόπουλος: «Αυτό που θα επακολουθήσει θα έχει ενδιαφέρον και είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να βαρεθούμε. Αρκεί να μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

 

Η εκπομπή μεταδίδεται και σήμερα Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί σε επανάληψη.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος