Loading...
 Start Page

«ΒΟΛΕΜΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ (ΜΕΓΑΛΟ-)ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ …ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ»

 

ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ από την κυβέρνηση στο άθλιο νομοσχέδιο περί των «κόκκινων δανείων», ότι οι Τράπεζες, ένα μέρος των τόκων που χρεώνουν σε εμπόρους (άρα, κατ΄ επέκταση και στους ιδιώτες), ΔΕΝ το εμφανίζουν στις λογιστικές τους καταστάσεις, αλλά τους παρακολουθούν, όπως λένε, ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΑ. Δηλαδή: ΟΜΟΛΟΓΙΑ για ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και οικονομικής σημασίας, αφού τα ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ, που απαιτούνται με αδίστακτο τρόπο, δεν καταχωρούνται ΚΑΝ στις λογιστικές καταστάσεις των τραπεζών, δηλαδή, αποτελούν ένα μυστικό κονδύλι τους !

«Από χθες ξεκίνησε η συζήτηση πάνω σε ένα νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης, που ουσιαστικά αποτελεί έναν υποδοχέα τροπολογιών», όπως είπε σε πρωινή συνέντευξή του ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, κ. Ν. Νικολόπουλος. Και συνέχισε: «Θα πούμε “παρών”, καθώς, δεν μπορούμε να δεχθούμε την εργαλειοποίηση της Βουλής για προεκλογικούς σκοπούς. Ενώ το νομοσχέδιο, θεωρητικά, αφορά την ποινική δικαιοσύνη, η κυβερνητική πλειοψηφία προωθεί τροπολογίες, όπως αυτές για τα “κόκκινα δάνεια” και τα “αναδρομικά των ενστόλων”, χωρίς καμία επεξεργασία από τις αρμόδιες Επιτροπές.

Οι «ΑΝΕΛ» & ΤΟ «ΧΡΙΚΑ» ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ –ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ- ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ-ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Ο κ. Ν. Νικολόπουλος, δικαιολογώντας το «όχι» στην σε βάθος χρόνου εξόφληση, είπε: «Με τα χίλια ζόρια η Συγκυβέρνηση κατέθεσε την επαίσχυντη ρύθμιση χθες (εκπρόθεσμα), αλλοιώνοντας στην ουσία τις αποφάσεις Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής και φυσικά, το ίδιο και οι ΑΝΕΛ, λέμε, πως κάθε μέτρο που βοηθά έστω και λίγους οφειλέτες, ακόμα και αργά, είναι κάτι το θετικό. Η προκείμενη όμως τροπολογία έχει πρόδηλο σκοπό την τελική αποσάθρωση της εμπορικής τάξης των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών του τόπου μας, ώστε να αφεθεί ελεύθερο το πεδίο σε πολυεθνικές εταιρείες να καταλάβουν τον οικονομικό χώρο, που θα αφήσουν πίσω τους οι τελειωτικά κτυπημένοι από την κυβερνητική αναλγησία έμποροι, εισάγει, εμμέσως αλλά σαφώς, την οικογενειακή και συλλογική ευθύνη, αφού προσθέτει τις αξίες των καθαρών θέσεων των περιουσιών, τόσο του εμπόρου, ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ των συγγενών α΄ βαθμού, που έχουν εκκινήσει οιαδήποτε επιχείρηση από το 2010 και μετά, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ των εγγυητών και συνοφειλετών, ΕΚΒΙΑΖΕΙ τους έμπορους, που βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς, αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της τράπεζας τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να απειλεί με εκπλειστηριασμό τα υπέγγυα περιουσιακά στοιχεία των εμπόρων. Τέλος, εάν ο έμπορος δεν ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ στην προτεινόμενη από τις τράπεζες ρύθμιση, τότε υποβάλλεται από αυτές: «αίτηση ειδικής και ΑΜΕΣΗΣ εκκαθάρισης» και εν συνεχεία, «ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ», οπότε και ο έμπορος ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ για 10 τουλάχιστον έτη, κατά τον ισχύοντα πτωχευτικό νόμο.

Ο τομεάρχης Οικονομίας των ΑΝΕΛ & Βουλευτής Αχαϊας, κ. Ν. Νικολόπουλος, τέλος, κατέκρινε τη βραδύτητα της συγκυβέρνησης, λέγοντας, ότι «η σημερινή τροπολογία δεν προσφέρει τίποτα στους επιχειρηματίες, που έβαλαν «λουκέτο». Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις αυτές, μένοντας αβοήθητες για πάνω από 4 χρόνια, τελικά έκλεισαν και πλέον, δεν μπορούν να αναβιώσουν. Δεν ψηφίζουμε, γιατί δεν αποδεχόμαστε, οι ρυθμίσεις ιδιωτικού χρέους να επαφίενται στην καλή πρόθεση των τραπεζών.

Οι ΑΝ.ΕΛ. & οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ζητάμε τη ρύθμιση των δανείων ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων όπως είναι το εισόδημα του υπόχρεου. Όχι να επιλέγουν οι τράπεζες αυθαίρετα ποιους θα κλείσουν και ποιους θα κρατήσουν ζωντανούς.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος