Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΣΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος, ανέδειξε πριν λίγο καιρό, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ένα τραβηγμένο στο χρόνο πρόβλημα: αυτό των αποζημιώσεων των αστυνομικών της Αχαΐας για τα οδοιπορικά και τις δαπάνες κίνησής τους, που υποτίθεται ότι πρέπει να καλύπτει σε εύλογο χρόνο η «υπηρεσία».

Σήμερα, Δευτέρα (17/11/2014) ο κ. Νικολόπουλος επανέρχεται και καταγγέλλει ότι «τα οδοιπορικά των αστυνομικών της Αχαΐας χάσανε το δρόμο τους στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας».

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του βουλευτή Αχαΐας, αναφέρεται:

«Οι αστυνομικοί της Αχαΐας, όπως και αρκετοί συνάδελφοί τους από πολλές περιοχές της Ελλάδας, είναι προφανές, ότι χαρακτηρίστηκαν από την εκάστοτε μνημονιακή συγκυβέρνηση ως βολικό «υλικό αφαίμαξης», προκειμένου η χώρα να αποκτήσει «κεφάλαια» για εξόφληση χρεών προς τους δυνάστες-δανειστές, από κονδύλια που ανήκουν στη μισθοδοσία τους.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι δαπάνες για τις μετακινήσεις τους, προκειμένου να εκπροσωπούν το Κράτος μας δεξιά & αριστερά, όντας ήδη πετσοκομμένοι από αποδοχές. Το Ελληνικό Κράτος έκανε... οικονομία στις αποζημιώσεις τους έναντι αυτών των εξόδων, τις οποίες οι άνθρωποι έκαναν για πολύ καιρό... γαργάρα, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με την εξόφλησή τους. Είναι αμφίβολο, αν την ώρα που διαβάζονται αυτά, έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές αποζημιώσεις μηνών...

Επιπλέον, για την Αχαΐα υφίσταται πρόβλημα με τα οδοιπορικά παρελθόντων ετών, τα οποία ως έγινε γνωστό δεν τα επικυρώνει ο Επίτροπος, παρόλο που υπήρχε θετική εισήγηση από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. Αναμένονται και αγωγές αστυνομικών, ιδιαίτερα των υπηρετούντων στη Δίωξη Ναρκωτικών Πατρών και στο Τμήμα Μεταγωγών. Το ποσό ανέρχεται σε περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδες ευρώ (140.000 €). Ομοίως είναι στο σκοτάδι η υπεξαίρεση στη Διαχείριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας…

Το Ελληνικό Δημόσιο «έκανε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», εις υγείαν των παντοτινών κορόιδων, που προτάσσουν τη φιλοτιμία και το καθήκον, πάνω από τη λογική του δημοσιοϋπαλληλίστικου στυλ αντίληψης της προσφοράς προς την Υπηρεσία. Η απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο θέμα κυριολεκτικά μας ζάλισε, όταν ο Υπουργός αράδιασε ένα ολόκληρο κατεβατό από αριθμούς εγκυκλίων και άρθρων νομοθεσίας, προκειμένου να δικαιολογήσει τη… «δυσκολία» του για τη μη έγκαιρη καταβολή των χρημάτων, που δικαιούνται οι φύλακες της κοινωνίας. Προτάχθηκε η ευλαβική τήρηση των κανόνων της γραφειοκρατίας από την εξυπηρέτηση του δίκαιου αιτήματος για τα οφειλόμενα, ενώ αδιαμφισβήτητα, βρε αδερφέ, μην ξεχνάμε, ότι η «καθυστερησούλα» αυτή βολεύει ταμειακά και τη «μόστρα» των μνημονιακών ηγετών μας προς την τρόικα, αφού δείχνουμε, ότι έχουμε ως απόθεμα από... συνετή διαχείριση στο ταμείο μας, μη πληρώνοντας νωρίς-νωρίς τους εκάστοτε... γκρινιάρηδες.

Το αν η λογική αυτή εξαντλεί μια κοινωνική ομάδα που τόσο ανάγκη την έχει η κοινωνία, λίγο κόφτει εκείνους, που δεν έλαβαν ποτέ υπόψη τους τα προβλήματα του κοσμάκη. Γιατί ο αστυνομικός δεν θα καταφύγει αμέσως σε κραυγαλέα μέσα αντίδρασης και διεκδίκησης. Είναι από τα πιο βολικά θύματα των φιλο-Μερκελικών κυβερνήσεων, που τους διαφεύγει το άπλωμα του εισπρακτικού χεριού στη λίστα Λαγκάρντ ή τη λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος (για τα εμβάσματα στο εξωτερικό), αφού, το άπλωμα χεριού στο κομπόδεμα των ανθρώπων του καθήκοντος και του μεροκάματου είναι σαφώς ευκολότερο... Βοήθειά μας!!!».

Εξάλλου, ο Νίκος Νικολόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας με τον δήμαρχο Αιγιαλείας, Θανάση Παναγόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις μετά τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος