Loading...
 Start Page
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Συνάντηση στο συνεδριακό κέντρο ‘Παναγιώτης Κανελλόπουλος’ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, πραγματοποιήθηκε όπου οι νέοι και οι νέες της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας συναντήθηκαν με εκπροσώπους φορέων που μάχονται κατά της παιδικής φτώχειας.

Συζητήθηκε το γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά πλέον στα σχολεία λιποθυμούν εξαιτίας της πείνας που προκαλούν τα μέτρα φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού από την μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, και πως είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα, καθώς οι γονείς μέρα με τη μέρα αδυνατούν να φροντίσουν όλα τα μέλη της οικογένειας τους.

Η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ελίνα Αναγνωστοπούλου κατά την εισήγηση της τόνισε: «Η οικονομική κρίση μέρα με τη μέρα φέρνει όλο και περισσότερα θύματα. Αυτά που όμως φαίνονται παραπάνω είναι τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, εξαιτίας της αδυναμίας των γονιών να πληρώσουν τους υπερβολικούς φόρους και τα χαράτσια με τον κατακρεουργημένο μισθό τους και να σιτίζουν επαρκώς την οικογένεια τους ταυτοχρόνως. Σε αρκετές περιοχές και όχι μόνο οι δάσκαλοι μαζί με μαθητές και οικογένειες που ακόμα έχουν αυτή τη λίγη άνεση να προσφέρουν προς τους πιο αδύναμους συγκεντρώνουν τρόφιμα προκειμένου να ενισχύσουν αυτούς που πλήττονται πολύ παραπάνω από την κρίση που μας επέβαλλαν. Την ώρα μάλιστα που οι ‘’εντιμότατοι φίλοι’’ πλουτίζουν και τρώνε με ‘’χρυσά κουτάλια μέσω της διαπλοκής’’ σε άμεση συνεργία με την σημερινή συγκυβέρνηση, υπάρχουν ακόμα περισσότεροι που δυστυχώς φτάνουν τους χιλιάδες κάθε μέρα που είναι θύματα αυτής της κρίσης.

Οι νέες και οι νέοι της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας συνδράμουν όχι μόνον μεμονωμένα σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά συνδράμουν πολλές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί μέσω των social media και σύντομα μάλιστα ετοιμάζουν μια δραστηριότητα προκειμένου να βοηθήσουν όσο μπορούν τους αδύναμους συμπολίτες μας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ζητάμε την ομαλόρυθμη λειτουργία των κρατικών ελέγχων σε κάθε περίπτωση, καθώς και τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων όπου υπάρχουν σκάνδαλα και παλεύουμε κατά της διαπλοκής».

Το λόγο έλαβαν έπειτα εκπρόσωποι φορέων που μάχονται κατά της παιδικής φτώχειας σημειώνοντας ότι ‘’δεν είναι μόνο τα γεγονότα που σχετίζονται με τον υποσιτισμό αλλά είναι και οι περιπτώσεις όπου παιδιά στην Ελλάδα εργάζονται σε άθλιες συνθήκες εργασίας, όπως ακριβώς και στις τριτοκοσμικές χώρες’’.

Το φαινόμενο αυτό βέβαια δεν είναι τόσο εκτεταμένο όσο στις τριτοκοσμικές χώρες, όμως δεν παύει να υφίσταται και να λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με μέρα με τη μέρα αφού η οικονομική κατάσταση της χώρας όλο και δυσχεραίνει παρόλες τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού διδύμου της συμφοράς. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί φορείς στη χώρα μας που μάχονται και για τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και μαζί με τη βοήθεια όλων μας μπορούν να καταπολεμηθούν πολλές από τις περιπτώσεις, όπου το δίκτυο κοινωνικής παρέμβασης έχει καταρρεύσει λόγω των ‘’μνημονιακών δεσμεύσεων’’ που έχει αποδεχτεί πλήρως η εθελόδουλη συγκυβέρνηση.

Αυτό που έχει ουσιαστικά σημασία είναι να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από ιδιώτες και κρατικούς φορείς και φυσικά να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι που ενώ μπορούν να βοηθήσουν δεν το πράττουν διότι δεν το θεωρούν απαραίτητο. Η βοήθεια πρέπει να προέρχεται από όλους, δεν είναι υποχρέωση αλλά είναι τρόπος ζωής που προσφέρει χαρά και στις δύο πλευρές.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος