Loading...
 Start Page
Εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ν. Νικολόπουλος: Γιατί η ιστορία είναι η ρίζα. Το όραμα είναι η προοπτική.

Όσο πιο δυνατή είναι η ρίζα, τόσο πιο βέβαιη είναι η προοπτική».

Με την ευκαιρία του ορισμού από την Βουλή των Ελλήνων της 14ης Σεπτέμβρη, ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η νεολαία του (ΧΡΙΝΕ) διοργάνωσαν με επιτυχία, εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του ΧΡΙ.Κ.Α.., μαζί και το Ινστιτούτο Διαλόγου και Παρέμβασης «ΠΑΝ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» (Μοναστηράκι Αθηνών).

Προλογίζοντας η Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδος δ. Ελίνα Αναγνωστοπούλου τόνισε:

«Το διάστημα που μεσολάβησε από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, είναι μεγάλο και από τότε μέχρι σήμερα η σημαντικότερη κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας είναι η εξέλιξη που ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη στην πράξη την εξάλειψη των διαχωριστικών γραμμών του χθες και κατέληξε:

Η τιμή στη Γενοκτονία είναι η διδαχή και όχι η επιλεκτική «ανακατασκευή της ιστορίας», με στόχο την κομματική εκμετάλλευση και την ιδεολογική αξιοποίηση κρίσιμων ιστορικών γεγονότων για την άντληση πολιτικών ωφελειών, όπως ακριβώς συμβαίνει, από μεριάς των βαστάζων του συστήματος της διαφθοράς, της ξεφτίλας και του ανθελληνισμού».

ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΑΣ. ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.

«Η επέτειος η φετινή συγκέντρωσε τις νέες και τους νέους της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας στην συνεδριακή αίθουσα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» είπε ο Πρόεδρος Νίκος Νικολόπουλος παίρνοντας τον λόγο όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η εκδήλωση αυτή έγινε όχι για να «δικαιώσει» ή για να αδικήσει κάποιους από τους πρωταγωνιστές ούτε για να εξάψει το μίσος και τον εθνικισμό, αλλά για να συνεισφέρει στην ιστορική γνώση και την συλλογική εθνική αυτογνωσία, για να αποτελέσει το δημιουργικό έναυσμα για μια διεξοδική δημόσια συζήτηση, αναφορικά σε μια εποχή, από την οποία εμείς οι επιγενόμενοι έχουμε να διδαχθούμε πολλά.

Η καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου, πρέπει οπωσδήποτε να μας διδάξει ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικεί το σεβασμό των γειτόνων της.

Η εσημερινή κδήλωση γίνεται επειδή εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε ότι η ιστορία της Μικρασιατικής καταστροφής μας διδάσκει, για το που οδηγούν η διαίρεση και ο διχασμός και για το πόσο ζωτικά αναγκαίο είναι ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες της εθνικής πορείας να διαφυλάττουμε ως «κόρην οφθαλμού» ανοιχτές τις διεξόδους της Δημοκρατίας. Του μόνου πολιτικού συστήματος που εγγυάται την εθνική ενότητα μέσα από δημοκρατική πολλαπλότητα.

Γιατί τελικά, και εδώ θα αποτολμήσω να αναφέρω προκαταβολικά το δικό μου συμπέρασμα, η (με ευθύνη όλων των δυνάμεων και παραγόντων του πολιτεύματος) παραφθορά των δημοκρατικών διαδικασιών, είναι εκείνη που κατά την περίοδο 1915-1922, άνοιξε την πόρτα στο διχασμό και επέφερε την εθνική τραγωδία.

Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού (και του πονηρού)’’. Η συγκυβέρνηση των προθύμων στις εντολές της ανίδεης τρόικα και το «σύστημα» μπορεί σήμερα να λέει ό,τι θέλει, όλοι οι άλλοι Έλληνες ΟΧΙ!

Το «σύστημα» εκείνων που θαύμασαν το σχέδιο Ανάν και δεν ενοχλήθηκαν από τον «συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης». Εκείνων που έστησαν μεγάλες καριέρες σε τομείς εξουσίας και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Εκείνων που πολέμησαν πολλές φορές με λύσσα κάθε τι που έβαζε εμπόδια στην άλωση της χώρας από τα ντόπια και διεθνή μεγαλοσυμφέροντα.

Το «σύστημα» μπορεί να αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τις ορδές των Νεότουρκων Σφαγέων του Κεμάλ.

Δεν με εντυπωσιάζει πια το «σύστημα».

Σήμερα έχουν επέμβει όλες οι δυνάμεις πέρα από το πνεύμα του και το λόγο του κάθε ανθρώπου και θέλουν κάθε τι εθνικό να το βαφτίσουν ρατσιστικό. Χρησιμοποιώντας την δημοκρατική εκλογή τους από τον λαό, οι κυβερνώντες κάνουν πράγματα άλλα από αυτά για οποία τους εξέλεξε δημοκρατικά ο λαός.

Με τη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ κατάφεραν να κάνουν το λαό να μην καταλαβαίνει τίποτα από αυτά που κάνουν.

Και μέσω της προβολής της γνώμης τους από τα μέσα, κρατούν τους πολίτες σε ύπνωση.

Και μεταδίδεται η ύπνωση ως ασθένεια από τον ένα στον άλλο, μέσω της αναπαραγωγής αυτής της γνώμης. Η δε εστίαση σε μια είδηση –γνώμη γίνεται τόσο αριστοτεχνικά, που ομοιάζει με τέχνασμα ταχυδακτυλουργικό. Εν έτει 2014 έμαθα ότι υπάρχει κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.

Οι λεκτικές σαβούρες του τίποτα όπως εκφράζονται σήμερα, από το μνημονιακό «σύστημα».

Ένα σύστημα που αν δεχτείς να πεις το «ποίημα» του θα σε αποθεώσει και θα σε κάνει φίρμα και πρότυπο, αλλά εάν τα βάλεις μαζί του θα δεχτείς μαζικό και ανελέητο πόλεμο. Ιδιαίτερα όταν διατυπώνεις γνώμη εναντίον των καινοφανών τους ιδεολογημάτων όπως το ‘’αντιρατσιστικό’’.

ΤΟ «ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ» ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΕΒΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

Μέσα στο κείμενο του λεγόμενου “αντιρατσιστικού” αναφορικά με τις Γενοκτονίες υπάρχει η φράση «εκτός από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, θα τιμωρούνται πλέον και όσοι επιδοκιμάζουν, ευτελίζουν ή ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ αρνούνται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή».

Ο όρος «ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ» στην ουσία αναιρεί τη διάταξη για τις κύριες περιπτώσεις ασέβειας της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Όσοι δηλαδή καλυπτόμενοι από την ιδιότητα του Πανεπιστημιακού ή του “Ερευνητή” θα αρνούνται τις Γενοκτονίες των Χριστιανών της Ανατολής, δεν θα υφίστανται ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ.

Γνωστές και οι περιπτώσεις ΜΚΟ που ασχολούνται με την δήθεν Ελληνοτουρκική Φιλία, οι οποίες θα ανήκουν στην ίδια κατηγορία, μιας ΚΑΙ αυτές επίσης θα αμφισβητούν “καλόβουλα πάντα” τις Τουρκικές φρικαλεότητες με τις σφαγές εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Νεότουρκους του Εγκληματία Πολέμου Κεμάλ Αττατούρκ.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα πριν λίγες ημέρες εντός Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος καθησυχαστικά προς την Ρεπούση: “Το άρθρο του κ. Αθανασίου έτσι όπως είναι διατυπωμένο ακριβώς προστατεύει από αυτό που δεν προστάτευε το άρθρο του κ. Ρουπακιώτη” και πρόσθεσε λέγοντας “να μη χρησιμοποιηθεί δηλαδή ως έγκλημα γνώμης”, ενώ καθησυχάζοντας την κ. Ρεπούση πρόσθεσε “ένας επιστήμων δεν το κάνει κακόβουλα”.

Ο λαλίστατος Πατριδοκάπηλος Βουλευτής “κάρφωσε” όλη τη πλεκτάνη, που παίχτηκε μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, για την εξαπάτηση του Ελλήνων και ιδιαίτερα των εκ Πόντου και της Μικράς Ασίας καταγομένων, σχετικά με τις γενοκτονίες Χριστιανών της Μ. Ασίας στο νομοσχέδιο.

ΚΕΝΟ γράμμα λοιπόν είναι η δήθεν ποινική δίωξη των υβριστών των σφαγιασθέντων προγόνων μας από τους Τούρκους. Τους πρόδωσε η πολυλογία του Αδώνιδος Γεωργιάδου….

Φυσικά για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε φράση “κακόβουλη άρνηση”.

Εκεί η απλή άρνηση φθάνει για να διωχθείς!

Πρόκειται δηλαδή για μια ακόμη πολιτική ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για μία κατάπτυστη κοροϊδία της Μνήμης εκατομμυρίων δολοφονημένων Ανδρών, Γυναικών και μικρών παιδιών.

Ένας ακόμη βρόμικος εμπαιγμός, μετά την συμπερίληψη στο εν λόγω νομοσχέδιο της ποινικής δίωξης όσων απλά διακηρύττουν την αντίθεση τους στην ομοφυλοφιλία, παρά τις αντίθετες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις προς την Εκκλησία της Ελλάδος».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε εμφαντικά: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, απαιτούμε να ψηφισθεί νέα τροπολογία, με την διαγραφή της λέξης “κακόβουλα” από το κείμενο έτσι ώστε να διώκονται ΟΛΟΙ όσοι αμφισβητούν τη Γενοκτονία που συντελέσθηκε στην Μικρά Ασία, όπως ακριβώς διώκονται όσοι θα αρνούνται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Γιατί άλλωστε, αναρωτιέμαι, να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση;

Οι Έλληνες που τιμούμε την επέτειο της Γενοκτονίας των αδελφών μας Ποντίων, απαιτούμε την αποτύπωση λεπτομερώς για το ποιοι άνθρωποι τις υπέστησαν και σε ποια Γενοκτονία αναφέρεται ο νομοθέτης. Δηλαδή η Γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων».

(Υ.Γ.: Την Παρασκευή 19/9 στις 9.00 μμ ο πρόεδρος του ΧΡΙΚΑ Ν. Νικολόπουλος θα παραχωρήσει διαδικτυακή συνέντευξη)

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος