Loading...
 Start Page
Αύριο διαδικτυακή συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου

Αύριο το βράδυ (Παρασκευή) 9.00-10.30 ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος θα απαντήσει μέσω διαδικτύου , σε όλους όσους θέλουν να του υποβάλλουν ερωτήσεις.

Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα να πει τις απόψεις του ο κάθε πολίτης που θα πάρει μέρος στην διαδικτυακή συζήτηση.

Η Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία έχει αναλάβει την υποστήριξη αυτής της πρωτοποριακής αδιαμεσολάβητης επαφής με τον λαό και με κάλεσμα της καλεί τις νέες και τους νέους να πάρουν μαζικά μέρος στέλνοντας τα email τους, μαζί τις θέσεις τους, τις παρεμβάσεις τους και φυσικά τις αντιρρήσεις τους.

 

 

 

«Η ιντερνετική αυριανή συνάντηση» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος φιλοδοξούμε να αποτελέσει το δημιουργικό έναυσμα για συχνές διεξοδικές δημόσιες συζητήσεις.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και μάλιστα εμείς οι Έλληνες, ότι το Δημοκρατικό Πολίτευμα στις πρώτες του μορφές είχε το φαινόμενο της αμεσότητας. Όλοι οι πολίτες μπορούσαν να συμμετέχουν στις διαδικασίες της Δημοκρατίας, ενώ η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων ελάμβαναν χώρα με τον απλούστερο δυνατό τρόπο: άμεση συνομιλία μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Η εξέλιξη των κρατών και των κοινωνιών κατέστησε το «μοντέλο» της Άμεσης Δημοκρατίας μη λειτουργικό, για πολλούς λόγους. Κυριότερος, ίσως, εξ αυτών ήταν η αδυναμία ταυτόχρονης συνεύρεσης όλων των πολιτών, καθώς και η δυσκολία στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους, μόλις ο αριθμός των πολιτών ξεπέρασε τις δεκάδες χιλιάδες.

Έτσι οδηγηθήκαμε στην έμμεση, όπως καθιερώθηκε, αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

 

Η εμπειρία που βιώνει καθένας μας στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία -και εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως με τη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ, οι πρόθυμοι της ξένης τρόικας κυβερνώντες κατάφεραν να κάνουν το λαό να μην καταλαβαίνει τίποτα από αυτά που κάνουν.

Και μέσω της προβολής της μνημονιακής προπαγάνδας από τα μέσα, κρατούν τους πολίτες σε ύπνωση.

Και μεταδίδεται η ύπνωση ως ασθένεια από τον ένα στον άλλο, μέσω της αναπαραγωγής αυτής της γνώμης. Η δε εστίαση σε μια είδηση –γνώμη γίνεται τόσο αριστοτεχνικά, που ομοιάζει με τέχνασμα «ταχυδακτυλουργικό».

Εν έτει 2014 έμαθα ότι υπάρχει κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.

Οι λεκτικές σαβούρες του τίποτα. όπως εκφράζονται σήμερα, από το μνημονιακό «σύστημα».

Ένα σύστημα που αν δεχτείς να πεις το «ποίημα» του θα σε αποθεώσει και θα σε κάνει φίρμα και πρότυπο, αλλά εάν τα βάλεις μαζί του θα δεχτείς μαζικό και ανελέητο πόλεμο. Ιδιαίτερα όταν διατυπώνεις γνώμη εναντίον των καινοφανών τους ιδεολογημάτων τους και της απάνθρωπης αντικοινωνικής πολιτικής του».

Ο Νίκος Νικολόπουλος: «Οι «τεχνικές» και «πρακτικές» δυσκολίες που οδήγησαν στην έμμεση Δημοκρατία και στο σημερινό κακέκτυπο της τηλεοπτικής Δημοκρατίας, , φαίνεται πως σύντομα θα αρθούν οριστικά. Με τη χρήση των νέων διαδικτυακών τεχνολογιών κάθε πολίτης μπορεί να έχει αμφίδρομη συμμετοχή στην ενημέρωση και την πληροφόρηση.

Τα «φίλτρα» των νταβατζήδων τη ενημέρωσης καθίστανται πια αναποτελεσματικά, αφούε παρέχεται πλέον η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία, στην συμμετοχή, στην συνδιαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων, ακόμα και με την χρήση ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος