Loading...
 Start Page
 Α. Μανωλοπούλου: «Το βάσανο των παιδικών σταθμών»

“Για άλλη μία φορά η σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά αλλά και δυστυχώς τα ίδια επαναλαμβανόμενα προβλήματα.

Η φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ιδιαίτερα σε μία εποχή που οι γονείς που εργάζονται (στην καλύτερη περίπτωση και οι δύο) έχουν γίνει πλέον χαμηλόμισθοι και άρα ανίκανοι να επωμισθούν το κόστος των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα”.

Το θέμα συζητήθηκε στην Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όπου η Γραμματέας Αναστασία Μανωλοπούλου ενημέρωσε τα μέλη πως ήδη έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή από τον Πρόεδρο του ΧΡΙ.Κ.Α. Νίκο. Νικολόπουλο.

Το τεράστιο πρόβλημα της φιλοξενίας των μικρών παιδιών κατά τις ώρες εργασίας των γονέων, αποτελεί ένα τρομερό βάσανο για τις ήδη δοκιμαζόμενες οικογένειες των ελλήνων, εκεί που είτε ο ένας, είτε και οι δύο γονείς δεν βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση ανεργίας…

Ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή. Ερώτηση που δυστυχώς δεν θίγει αυτό το θέμα για πρώτη αλλά για πολλοστή φορά, και η οποία θέτει επί τάπητος τα γνωστά σε όλες τις οικογένειες, καίρια ερωτήματα, όπως για το αν υπάρχει η πρόθεση να διευρυνθεί, τόσο γεωγραφικά, όσο και από την άποψη των κριτηρίων η δυνατότητα φιλοξενίας από παιδικούς σταθμούς, το «γιατί» δεν είναι θέμα μείζονος προτεραιότητας από τους Περιφερειάρχες η σχετική κοινωνική παροχή, ενόψει του όγκου κονδυλίων που διαθέτει κάποια Περιφέρεια προς διαχείριση, το «γιατί» δεν διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σταθμών ενώ υπόκεινται σε πολύωρη εργασία οι γονείς, το «γιατί» της «περίεργης» αναρμοδιότητας του Υπ. Παιδείας να ρυθμίζει σχετικά θέματα στο πεδίο όπου είναι αρμόδιο κλπ.

Στην απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών που ήρθε δια του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου, είναι φανερός ένας «κομπασμός» για το ότι οι θέσεις προς κάλυψη αυξήθηκαν κατά λίγες χιλιάδες, αφήνοντας, βέβαια, αρκετές χιλιάδες πληθυσμού ελλήνων νηπίων προς φιλοξενία εκτός...

Στο κείμενο της απάντησης παραθέτονται αφειδώς όροι και πομπώδεις ανακοινώσεις «τεχνοκρατικού ύφους», ώστε να βγει το συμπέρασμα από μια αφελή ανάγνωση, ότι «...να, έκαναν δουλειά». Βέβαια, δεν αποφεύγει ο κος Γ. Γραμματέας να ρίξει τελικά το «μπαλάκι» της ευθύνης στους Δήμους, λες και τους περισσεύουν χρήματα ή πόροι, ιδίως όσον αφορά σε ορισμένους Δήμους με εξαιρετικά χαμηλού βιοτικού επιπέδου πληθυσμό. Περιττό να αναφέρουμε, ότι και το Υπ. Παιδείας, ως καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για τη διαπαιδαγώγηση των νηπίων (παράλληλα με τη φιλοξενία τους), επίσης, «ποιεί την νήσσαν», ισχυριζόμενο (στο δικό του μερίδιο απάντησης), ότι είναι ...αναρμόδιο!!!

Οι πολιτικές Κοινωνικής Πρόνοιας και η στοιχειώδης βασική Παιδεία των νηπίων, όμως, δεν είναι Δημοτική υπόθεση, όπως η περισυλλογή των απορριμμάτων. Τουλάχιστον, έτσι νομίζουμε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ενθυμούμενοι και κάποια γραφόμενα στο Σύνταγμα. Θεωρούμε, αντίθετα, ότι αποτελούν υποχρέωση μιας υποτυπωδώς οργανωμένης σύγχρονης Πολιτείας, η οποία εξ’ άλλου, συλλέγει ουκ ολίγους φόρους από τους πολίτες της.

Θα πει κανείς, «...αφού οι φόροι αυτοί πάνε ολόκληροι στους ξένους, πώς να μείνει κάτι για Κοινωνική Πολιτική...». Ίσως, γι’ αυτό το λόγο δεν απάντησε ο ίδιος ο κος Υπουργός -που δέχτηκε την ερώτηση- και αντ’ αυτού, «πέταξε το μπαλάκι» της απάντησης στον υφιστάμενό του. Φαίνεται, αυτή η κυβέρνηση μόνο να πετάει «μπαλάκια» & «πάσες», είναι ικανή. Έχει μεγάλες ικανότητες στην ...αντισφαίριση. Γιατί το να προχωρήσεις «με τη μπάλα στα πόδια» (ή στα χέρια!) θέλει, κυρίως, αυτή την ικανότητα/προσόν που λέγεται «πολιτική βούληση» και «ενδιαφέρον για τους δοκιμαζόμενους έλληνες». Ακόμα και το «που θα βρεθούν τα λεφτά» δεν θα ήταν πρόβλημα, αν (πχ) τόσα χρόνια μετά, οι φάκελοι της λίστας Λαγκάρντ ΔΕΝ αράχνιαζαν στα συρτάρια κάποιου Υπουργού. Γιατί αποδεικνύεται από το τεχνοκρατικό κατά τα’ άλλα ύφος της απάντησης στον Πρόεδρο του ΧΡΙ.Κ.Α., πως η μόνη μας δημιουργική ιδέα για εξεύρεση πόρων είναι η ...Κοινοτική χρηματοδότηση (άλλο «μπαλάκι»...) και φυσικά, το πιο εύκολο: η αφαίμαξη των ταλαίπωρων Ελλήνων!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος