Loading...
 Start Page
Στα «άγραφα»… της συγκυβέρνησης οι ιστορικές στιγμές και τα σύμβολα των Βορειοηπειρωτών

Θλίψη που έφτασε στα όρια της οργής, προκάλεσε η απουσία των Ελλήνων πολιτικών της συγκυβέρνησης από τα εγκαίνια του Καθεδρικού –Μητροπολιτικού Ορθοδόξου Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, τα οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Αλβανίας κ.κ Αναστάσιος, ο ηγέτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Η εκκωφαντική απουσία  της πολιτειακής και πολίτικης ηγεσίας της Ελλάδος γέννησε ερωτηματικά που όσο αυτά δεν απαντώνται από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τόσο περισσότερο «φουντώνουν»  και συντηρούν  τις φήμες, περί σκόπιμης καταδικαστέας στάσης.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής ζήτησε εξηγήσεις διαμέσου του κοινοβουλευτικού έλεγχου, που έκανε στις ο πρόεδρος Νίκος Νικολόπουλος,  τόσο από τον Πρωθυπουργό και όσο και από τον Υπ. Εξωτερικών  .

Με την κοινοβουλευτική αυτή παρέμβαση εκλήθη ο Υπουργός Εξωτερικών (και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης!) κος Ευάγγελος Βενιζέλος  να απαντήσει στην Βουλή για ποιους λόγους η ελληνική κυβέρνηση δεν παρευρέθηκε και δεν τίμησε το μέγα αυτό ιστορικό γεγονός, στο οποίο συνέρρευσαν δεκάδες χιλιάδες αδελφοί ομογενείς της Βορείου Ηπείρου.

 Επιπλέον, ρωτήθηκε: «Αν υπήρχε” νότα“ για την απουσία Ελλήνων αξιωματούχων της Προεδρίας και της κυβέρνησης από τους κατά τα άλλα φίλους γείτονες.

Ο Ευ. Βενιζέλος ως  ο καθ΄ ύλην αρμόδιος  Υπουργός απαξίωσε να απαντήσει ο ίδιος στην Εθνική Αντιπροσωπεία , και έβαλε τον διορισμένο εξωκοινοβουλευτικό  Υφυπουργό κ. Κούρκουλα «να δώσει ως απάντηση μια ωραία έκθεση ιδεών τριών σύντομων παραγράφων, χωρίς φυσικά να απαντάει στο παραμικρό από τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών».

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υπεύθυνος του ‘’Χριστιανοδημοκρατικού Ορθοδόξου Τόξου της Ευρασίας’’, καθηγητής κ. Α. Παναγόπουλος. Εξ άλλου στην ίδια ανακοίνωση ο τομέας εξωτερικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τονίζει:

«Σε μια περίοδο όπου οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου παρατηρούμε (βλ. δημοσιεύσεις περί προσπάθειας αυτοδιοικητικής εξαφάνισης της Χιμάρας ) να βρίσκονται στο στόχαστρο μιας ολόκληρης κυβερνητικά καλοσχεδιασμένης καμπάνιας εξάλειψής τους, ως μειονότητας, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης , που κατέχει τον θώκο του Υπουργού Εξωτερικών και αυτοπροβάλλεται ως συμπρωθυπουργός , ο κ. Ε. Βενιζέλος, έδωσε εξετάσεις αλληλεγγύης στους εμπερίστατους και δοκιμαζόμενους αδελφούς συμπατριώτες και κατέδειξε όπως και κατά την περίοδο της Προεδρίας της Ε.Ε. ποια τον ενδιαφέρουν .

«Τα μπράβο και τα εύγε των ξένων»

Βλέπετε, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει σαν σκοπό της, να μην εμποδίσει με τίποτα την Ευρωπαϊκή πορεία της  γείτονος χώρας, ακόμα κι αν αυτή η πορεία ποδοπατά τα δικαιώματα και αγνοεί τα συμφέροντα των γηγενών Ελλήνων!

Έλεος! Μέχρι ποιου σημείου θα φτάσει η ταπείνωση; Τόσο υποχωρητική σε κάθε τι που ενοχλεί την γείτονα ;   Τι είδους σχέσεις ‘’συνεργασίας’’ αναπτύσσετε με τη γείτονα; Αλήθεια δημιουργεί,  πρόβλημα για εσάς και την κυβέρνησή σας η παρουσία Ελληνικής μειονότητας στη χώρα αυτή και κατά συνέπεια η λήψη πρωτοβουλιών για την προστασία του εκεί μειονοτικού Ελληνισμού ;

Είναι κάτι το αδιανόητο.  Κι  όμως η απουσία σας αλλά και η “άλλα αντ’ άλλων” απάντησή σας, το δηλώνει πια απερίφραστα και εθνικά ξεδιάντροπα...

Ο Ελληνικός λαός κατάλαβε πια με ποιους έχει να κάνει και ποιοι τον κυβερνούν.

Με προσκυνημένους και ανασφαλείς όχι μόνο στην Μέρκελ αλλά ακόμη και ….στα γειτονικά  κράτη και κρατίδια που, χωρίς να έχουν το παραμικρό έρεισμα τεκμηρίων ή ιστορικής βάσης για τα όποια εθνικιστικά τους  παραληρήματα εις βάρος της χώρας μας, παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ, διεθνείς συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λ.π

Δυστυχώς οι Έλληνες συγκυβερνήτες της χώρας σφυρίζουν αδιάφορα για τα μείζονα εθνικά μας ζητήματα   και… περιμένουν το τρένο, που θα οδηγήσει τη χώρα στην ...ανάπτυξη!

Τέλος ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής μιλώντας σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών του νομού Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων τόνισε: Πλανώνται πλάνη οικτρά… Νομίζουν πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να αφήσουν στην λήθη τις αξέχαστες πατρίδες και τα αδέλφια τους… Φαίνεται, πως η εμπιστοσύνη στους μηχανισμούς κυβερνητικής προπαγάνδας  και στους βαστάζους του μιντιακού συστήματος κάνει τους Κυβερνώντες θρασύτατους και επικίνδυνους. Δυστυχώς η απάντηση που μας εδόθη στην Βουλή, για την εθνικά απαράδεκτη απουσία τους από την ιστορική τελετή των εγκαινίων του Μητροπολιτικού Ναού των Τιράνων κάνει ολοφάνερη την βεβαιότητά τους, πως οι δικοί τους καναλάρχες θα «δουλέψουν φιλότιμα» όπως πάντα, έτσι  θα ελαχιστοποιήσουν τον απόηχο του γεγονότος αυτού που αν παιζόταν στα δελτία των 08.00/09.00, θα προκαλούσε την «απόλυτη- εμετική  ξεφτίλα των εθελόδουλων»  στα μάτια του οικουμενικού Ελληνισμού.

 Όσο για τους έλληνες συμπατριώτες μας της Βορειοηπειρωτικής μειονότητας, έχει ο Θεός, που τους κράτησε όρθιους, ζωντανούς και ακμαίους τόσες δεκαετίες, υπό τις πιο αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες και πάντως έχει και ο Ελληνικός λαός, πάντα μια ζεστή αγκαλιά, αλλά και τον άσβεστο κοινό πόθο για τις αλησμόνητες πατρίδες»...

 

Σχετικό βίντεο στο www.nikosnikolopoulos.gr

Συνημμένα : Το πλήρες κείμενο της ερώτησης καθώς και η σχετική απάντηση

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος