Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Τα κενά αναστατώνουν τη λειτουργία πολλών σχολείων. ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΑΧΑΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΕΝΩΝ  ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.000 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ!»

Σχολεία των Πατρών επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από εκπαιδευτικούς και γονείς -στελέχη του κόμματος- o οποίος αφού έδωσε τις θερμότερες ευχές  του στους μαθητές και τους διδασκόμενους, άκουσε με προσοχή από γονείς και κηδεμόνες, αλλά και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καταγγελίες για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύθηκε πως την Δευτέρα θα πάει όσα στοιχεία συγκεντρώσει στη Βουλή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο τομέας Παιδείας του ΧΡΙ.Κ.Α. είχε εγκαίρως «χτυπήσει την καμπάνα» ,μέσω της Κοινοβουλευτικής οδού, στον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Η τελευταία φορά που πήγε το θέμα στην Βουλή των Ελλήνων, ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου όπου μεταξύ άλλων τόνιζε:

«Έχετε καθυστερήσει… Λύστε τώρα τα προβλήματα…
Θα βρεθούμε και φέτος στο ίδιο έργο θεατές.

Και ενώ θα έχει χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία το Σεπτέμβρη, θα δούμε και πάλι σε όλη την Ελλάδα, γονείς να διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, και δυστυχώς αυτό μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο… 

Θα δούμε και πάλι καθηγητές και δασκάλους να περιμένουν μέχρι και την τελευταία στιγμή, σε ποια περιοχή ή σε ποιο σχολείο της χώρας θα διδάξουν, αδυνατώντας και εκείνοι να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, αλλά περιμένοντας και τα παιδιά μας, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους…

Και να που δυστυχώς επειδή ‘’ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ’’ και “TO YPOYRGEIO DEN AKOYEI” και εμείς οι εκπρόσωποι του λαού είμαστε «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ»…

Και να που δυστυχώς πάλι εκκρεμούν οι αποσπάσεις και οι προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ η στρόφιγγα των… διορισμών έχει κλείσει λόγω της γενικότερης δημοσιονομικής πολιτικής. 

Και να που δυστυχώς τα κενά μετά την έναρξη των μαθημάτων αναστατώνουν τη λειτουργία ορισμένων ή και πολλών σχολείων, τα οποία καταφεύγουν στην αναμόρφωση του προγράμματος. 

Αλήθεια πως θα καλυφθούν τα κενά όταν πληροφορούμαστε ότι στον προϋπολογισμό προβλέπονται πιστώσεις μόνον για 2.000 προσλήψεις αναπληρωτών, τη στιγμή που το 2013 καταγράφηκαν 6.200 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών και φέτος ακόμη 5.000, δηλαδή συνολικά 11.200;

Και να που δυστυχώς τα ίδια κενά υπάρχουν και στην Αχαΐα. Κενά που ξεπερνούν τα 200. Μάλιστα εφόσον δεν καλυφθούν έγκαιρα, τότε κάθε εβδομάδα θα χάνονται περίπου 5.000 διδακτικές ώρες!»

Ο Νίκος Νικολόπουλος τέλος δήλωσε ότι:

«Τα 200 κενά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνουν μέγα θέμα στη Βουλή από τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες.

Εγώ περιορίζομαι στο να επαναλάβω τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, “για άλλη μία φορά το αυτονόητο στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα γίνεται ζητούμενο. Στην αρχή κάθε σχολικού έτους καλούνται συνεχώς οι εκπαιδευτικοί να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι μεγάλες.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης και οι γονείς θέλουν έργα και όχι μεγαλόστομες εξαγγελίες”».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος