Loading...
 Start Page
Θέμα: Κόκκινα δάνεια, φέρνουν νέο μνημόνιο, μέσω των τεστ κόπωσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ και τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΧΟΝΤΡΟ παιχνίδι με μοχλό τα stress tests της ΕΚΤ και... δούρειο ίππο τα υπέρογκα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων παίζουν οι δανειστές, μεθοδεύοντας την ενίσχυση των δεσμών χρέους της χώρας και ενεχυρίασης του δημόσιου πλούτου.

Τις τελευταίες ημέρες η ομοβροντία προειδοποιητικών εκθέσεων, άρθρων από ξένα ΜΜΕ και οίκους φέρεται να ταρακούνησε τη συγκυβέρνηση, υποχρεώνοντας σε ανακωχή τούς δύο εταίρους Σαμαρά-Βενιζέλο.

Αρχικά η έκθεση-κόλαφος της BlackRock, που κατέτασσε τη χώρα πρώτη επικρατέστερη για χρεοκοπία, τοποθετώντας την ψηλότερα από την Αργεντινή και την Ουκρανία. Η προειδοποίηση του διεθνούς οίκου ελήφθη σοβαρά υπόψη, καθώς είναι αυτός που έχει διενεργήσει ήδη δύο ελέγχους στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με το δεύτερο μάλιστα να γίνεται σε βάθος των τραπεζικών χαρτοφυλακίων χορηγήσεων -μη εξυπηρετούμενων δανείων, υποχρεώσεων, «κόκκινων κωδικών» και επιχειρήσεων που έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Αφού το καθεστώς ΓΑΠ και Σαμαρά φτώχυνε τη χώρα με αναγκαστική υπερχρέωση και παράδοση της Εθνικής της κυριαρχίας χωρίς να ερωτηθούν με δημοψήφισμα οι Έλληνες πολίτες και χωρίς να υπάρξει λογιστικός έλεγχος του χρέους και ξεκάθαρος έλεγχος της οικονομικής κατάστασης των Ελληνικών τραπεζών από ανεξάρτητες επιτροπές, άρχισε το πλιάτσικο στον ορυκτό πλούτο, στις πηγές ενέργειας, στον έλεγχο των πρωτογενών υλών και την επιβολή κανόνων σιωπής μέσα από εκφοβισμό και δραστική φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών.

Το παρόν πολιτικό σύστημα έχει χάσει πλέον το μέτρο και τον έλεγχο της κατάστασης. Η ενίσχυση των μεταναστών μέσα από επιδόματα κρύβεται έντεχνα μέσα από το επίδομα των 400 ευρώ το οποίο θα μοιράσει το καθεστώς (όλα θα χρεώνονται στο κρατικό κορβανά). Σας υπενθυμίζω ότι οι μετανάστες διαθέτουν ένα ειδικό δελτίο ταυτότητας… Ο νέος ρατσιστικός νόμος, οι αλλαγές στο ποινικό κώδικα και οι συνεχιζόμενες απειλές του σημερινού καθεστώτος εναντίον όσων αντικαθεστωτικών προσβάλλουν το δημοκρατικό δήθεν πολίτευμα κάνουν πλέον εκρηκτική την κατάσταση στη χώρα.

Ένας προσεγγιστικός υπολογισμός δίνει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρύνεται τουλάχιστο κατά 4 δις ευρώ το χρόνο από το παραπάνω επίδομα μόνο σε μετανάστες. Τι περίεργο. Κανένα ΜΜΕ δεν το έχει αναφέρει. Από κουταμάρα ή για άλλο λόγο;

Η φτωχοποίηση της χώρας και των πολιτών έχει κατεβάσει την αξία της γης αλλά και την αγορά εν γένει.

Κανένας δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για να αποπληρώσει εύκολα τα δάνεια του. Αν πουλήσει το ακίνητο που έχει θα το πουλήσει φτηνά. Αν το πάρει η τράπεζα στα 2/3 της αντικειμενικής του αξίας που ήδη έχει πέσει, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο χειρότερα.

Η ιδιωτική Τράπεζα της Ελλάδας παρότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις, την οποία διοικούν άνθρωποι περιορισμένης ηθικής και νοημοσύνης, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, προτείνει την παράδοση του ακινήτου στη τράπεζα και την ενοικίαση του στον πρώην ιδιοκτήτη για ένα ποσό.

Αν αυτή η επιλογή Στουρνάρα προχωρήσει και συνολικά επιτύχει, σε εύθετο χρόνο η αξία της γης θα ανέβει, όπως και η αξία των ακινήτων που απέκτησαν οι τράπεζες. Παράλληλα θα ανέβουν και οι μετοχές των τραπεζών. Θα υπάρξει μια μεγάλη “ανάπτυξη”, την οποία επιλεγμένοι οικονομικοί δείκτες θα δείχνουν μια χώρα που ευημερεί αλλά που δεν θα δείχνουν τους πολίτες της να πεθαίνουν από τη πείνα, το φόβο και τη κατάθλιψη.

Επειδή μπροστά μας έχουμε μια de facto γενοκτονία των Ελλήνων πολιτών και μια βίαιη μεταλλαγή της κοινωνίας και του υπάρχοντος πολιτεύματος χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι πολίτες.

Ερωτώνται ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εξωτερικών ως Αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης και ο Υπουργός Οικονομικών:

 Τί θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων εφοπλιστών;

 Τι σκοπεύετε να κάνετε σχετικα με τις ανύπαρκτες εγγυήσεις με τις οποίες εδόθησαν αυτά και τους υπάλληλους των τραπεζών που τους τα χορηγούσαν και τα ενέκριναν αμελετητί;

 Οι κρατικοποιημένες τράπεζες θα τους τα πάρουν τα καράβια που απέκτησαν πίσω και θα τους τα νοικιάζουν για να κάνουν δουλίτσες;

 Τα τελευταία 12 χρόνια οι Έλληνες εφοπλιστές δεν έχουν φορολογήσει 140.000.000.000 ευρώ. Θα συνεχίσετε να στηρίζετε μια εξόφθαλμη αντιπαραγωγική πολιτική για τον συγκεκριμένο κλάδο;

 Δεν φτάνει που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους, δεν φτάνει που τους κλείνουν δουλειές και σιγουράτζες τα υπουργεία, πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει στη δραχμή για να αποπληρώσουν φτηνά και τα δάνειά τους;

 Πρέπει μόνο η λαός να επωμισθεί τα βάρη των ατασθαλιών που έχουν γίνει στις καταθέσεις του στις τράπεζες;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος