Loading...
 Start Page
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μακεδονία για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, τους ροδακινοπαραγωγούς των νομών Ημαθίας και Κοζάνης, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Αθανάσιο Τσίτση και τους απολυμένους της κλωστοϋφαντουργίας.

 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση.

 

«Σήμερα, την πρώτη μέρα της επίσκεψης για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιλέξαμε να συναντηθούμε με τους αγρότες, με την πρωτογενή παραγωγή και ιδιαίτερα με τους παραγωγούς που επλήγησαν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε συνάρτηση με την πολιτική της κ. Μέρκελ απέναντι σε μια ομόδοξη σύμμαχο χώρα που βοήθησε πάρα πολύ στην ανάπτυξη της περιοχής. Οι ροδακινοπαραγωγοί βλέπουν αυτή την στιγμή κόπους χρόνων, επενδύσεις που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του προϊόντος, να πηγαίνουν στράφι.

 

Η πολιτική που ασκήθηκε από την κυβέρνηση κατά της Ρωσίας με το περίφημο εμπάργκο, οδηγεί στην απομόνωση της πρωτογενούς παραγωγής όλης της Βορείου Ελλάδος, αλλά ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να ακολουθεί πιστά την πολιτική της κ. Μέρκελ, που αποβαίνει καταστροφική και για την πατρίδα μας και για την πρωτογενή παραγωγή, αλλά και για τη γεωπολιτική θέση της χώρας. Να θυμίσουμε ότι υπήρξαν ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν αυτή την παράλογη πολιτική, η οποία από την μία πλευρά στηρίζει ναζιστικά καθεστώτα, όπως αυτό της Ουκρανίας και από την άλλη πλευρά απομονώνει συμμάχους όπως είναι η Ρωσία. Ζητάμε να αρθούν το εμπάργκο και τα μέτρα και να υπογραφούν άμεσα διμερείς συμφωνίες και με τη Ρωσία, αλλά και με την Ευρασιατική Ένωση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου στο Βελλίδειο την Τετάρτη στις 19:30 θα αναπτύξουμε τον σχεδιασμό που προτείνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και την Πέμπτη στη συνέντευξη τύπου, στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, θα σας απαντήσουμε για τις συγκριμένες προοπτικές.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ιδιαίτερα εδώ, στην πόλη της Νάουσας, μια πόλη με 20.000 κατοίκους που κάποτε είχε 13.500 εργαζομένους στις κλωστοϋφαντουργίες, τώρα που πάει να βρει το βήμα της, δημιουργώντας νέες υποδομές, ιδίως για τη συσκευασία των αγροτικών προϊόντων, έρχεται η κυβέρνηση με την πολιτική της υποδούλωσης στη γερμανική επικυριαρχία να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη, έναν ολόκληρο νομό, μια ολόκληρη περιοχή.

Θα υπάρξει μια πλήρης ανάλυση των προτάσεων που προτείνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία αποκρύπτει.

Είναι δυστυχώς η μόνη ευκαιρία που έχουμε, διότι ο πρωθυπουργός, όπως αποφεύγει εσάς τους δημοσιογράφους αρνούμενος να δώσει συνέντευξη τύπου και να απαντήσει σε ερωτήσεις, αρνείται να πράξει το ίδιο και στο Κοινοβούλιο. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ο οποίος δεν έχει μιλήσει στη Βουλή το 2014 ούτε μια φορά. Δεν έχει απαντήσει ούτε σε μία ερώτηση πολιτικού αρχηγού. Έχουν καταλυθεί μαζί με το Σύνταγμα, η εθνική κυριαρχία και η κοινοβουλευτική δημοκρατία».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Όσον αφορά τις φοροελαφρύνσεις που ανέφερε ο κ. Σαμαράς;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σαμαράς θυμίζει την πολιτική του υπουργείου προπαγάνδας του Χίτλερ. Ο Χίτλερ, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, άφησε να διαρρεύσει ότι θέλει 60% υποτίμηση στο μάρκο και όταν έκανε 30% υποτίμηση στο μάρκο, τότε ήταν όλοι ευχαριστημένοι στη Γερμανία. Το ίδιο συμβαίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης. Θυμίζω ότι το 2010, δηλαδή πριν από λίγα χρόνια, πριν βάλουν τις υπογραφές στο θάνατο της Ελλάδας και ο κ. Σαμαράς εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τον κ. Κουβέλη, το πετρέλαιο θέρμανσης το αγόραζε ο πολίτης 60 με 65 λεπτά. Σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης με τους φόρους που οι ίδιοι επιβάλλουν, έφθασε 1,40. Το ερώτημα είναι θα κάνει 30% έκπτωση στο 1,40 σε ποιο ποσοστό και σε τι ποσό θα φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης;

Πάντως, στα επίπεδα του 2010 δεν πρόκειται να φθάσει η τιμή και αυτό γιατί η συγκεκριμένη πολιτική υπηρετεί μόνο τους δανειστές και κατ’ εντολή τους πράττει η κυβέρνηση. Όσον αφορά τις άλλες ελαφρύνσεις δεν ανακοίνωσε απολύτως τίποτα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι σε μια χώρα όπου ο φόρος για τις επιχειρήσεις είναι διπλάσιος από τις γειτονικές χώρες και ο φόρος για τα φυσικά πρόσωπα πενταπλάσιος, είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη. Εμείς ζητάμε την άμεση μείωση της φορολογίας στο πλαίσιο της πολιτικής που θα αναπτύξουμε την Τετάρτη το βράδυ.

Τον Πάνο Καμμένο συνόδευαν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, Μαρίνος Ουζουνίδης, Κώστας Δαμαβολίτης, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννης Μοίρας και ο αναπληρωτής γραμματέας Θανάσης Μπέλτσος.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος