Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  350 εκ. ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ»,  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ Λ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ Ι. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗ & Σ. ΚΟΚΚΑΛΗ «Τροχονόμος» ο Σαμαράς στην κόντρα των «νταβατζήδων» και για το λαθρεμπόριο

Από την Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα φέρει σήμερα στην Βουλή, ένα νέο σκάνδαλο με στοιχεία, που αποκαλύπτουν ότι η ΔΙΑΠΛΟΚΗ καλά κρατεί και εξηγεί το πάθος των βαστάζων στη στήριξη της μνημονιακής πολιτικής και στα πρόσωπα των Σαμαρά- Βενιζέλου.

 

«Στην νέα Ελλάδα του Α. Σαμαρά οι εργολάβοι των δημοσίων έργων πληρώνονται και χωρίς να κάνουν το έργο. Αυτό συμβαίνει πίσω από «κλειστές πόρτες» και για την μη κατασκευασθείσα υποθαλάσσια οδό Θεσσαλονίκης», αυτά τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας με εκπροσώπους των δημοσιογράφων για το έργο της υποθαλάσσιας οδού Θεσσαλονίκης.

 

Συνεχίζοντας και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, μίλησε για το μεγάλο σκάνδαλο – «δώρο» προς την Κοινοπραξία «ΜΟΡΕΑΣ», τόνισε:

“Μια νέα εργολαβική κρατική αποζημίωση της κοινοπραξίας «ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ» ένα «πανωπροίκι» προς τις εταιρείες συμφερόντων Μπόμπολα, Παρασκευαίδη και Κόκκαλη, έρχεται σε συνέχεια των πρόσθετων εργολαβικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 2,2 δις ευρώ, που αποφάσισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου την περασμένη Άνοιξη με τις νέες αναθεωρημένες συμβάσεις για την «επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων».

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κύρωση από τη Βουλή μιας χαριστικής νέας αναθεωρημένης σύμβασης. Εμφανίζεται, λοιπόν, η σαφής εικόνα της κυβέρνησης να θυσιάζει τα συμφέροντα των δοκιμαζομένων πολιτών και να τα δίνει όλα στους ΕΘΝΙΚΟΥΣ εργολάβους, ορθώνοντας για λογαριασμό τους ασπίδα απόλυτης προστασίας των οικονομικών συμφερόντων τους. Παράλληλα, μηδενίζεται προς όφελος των εργολάβων το όποιο εργολαβικό ρίσκο στο υποτιθέμενο κατά τα άλλα αυτοχρηματοδοτούμενο έργο, που εκμεταλλεύεται η ως άνω ιδιωτική εργολαβική κοινοπραξία για τριάντα χρόνια.

Η μετοχική σύνθεση της «Μορέας ΑΕ» είναι: «ΑΚΤΩΡ» με ποσοστό 71,67%, «J P – ABAΞ» με ποσοστό 15% και «Ιντρακόμ» με ποσοστό 13,33%.

Οι εν λόγω εργολάβοι εμφανίζουν λογαριασμό μαμούθ απωλειών μισού δις ευρώ και ζητούν αναπλήρωση των εσόδων από τις εισπράξεις διοδίων της τελευταίας τριετίας. Οι ζημίες που επικαλούνται μας λένε ότι προήλθαν, από τη μείωση των κυκλοφοριακών φόρτων στον άξονα Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, λόγω οικονομικής κρίσης.

Έτσι λοιπόν οι πολίτες υποχρεώνονται να πληρώσουν διπλό το λογαριασμό για τα δρομολόγια που έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο συγκεκριμένο ημιτελή άξονα με ακριβά διόδια. Με εντολή Σαμαρά θα πληρώσουν και για τις μετακινήσεις που δεν μπόρεσαν να κάνουν λόγω οικονομικής αδυναμίας, ως φορολογούμενοι με το νέο εργολαβικό «πανωπροίκι» των 350 εκατ. Ευρώ, που θα εκταμιευτεί απ’ ευθείας από το Δημόσιο Ταμείο.

 

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ!!!

 

Και όλα αυτά όταν μόλις προχθές άνοιξε ένας νέος εμφύλιος νταβατζήδων με φόντο το λαθρεμπόριο καυσίμων!!!

Αν και το πλέγμα των ισορροπιών στα media και την επιχειρηματική ελίτ είναι πολυσύνθετο εν τούτοις πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» επαναφέρει το ζήτημα του λαθρεμπορίου καυσίμων, ζήτημα το οποίο «καίει» τόσο επιχειρηματικά όσο και πολιτικά.

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» του ομίλου «Πήγασος», συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, «ξύνει πληγές».

Με αυτό τον τρόπο το συγκρότημα Μπόμπολα πιάνει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια:

Αφενός προασπίζεται το Δημόσιο συμφέρον και χτυπάει μεγαλοκαρχαρίες της αγοράς καυσίμων και αφετέρου ρίχνει την προειδοποιητική βολή στον «εθνικό λαθρέμπορο» φίλο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Τα «βόλια» πιάνουν και τον ίδιο το Πρωθυπουργό αφού γίνεται λόγος «για ατιμωρησία και ελλιπείς ελέγχους που δυναμώνουν την συντήρηση του καθεστώτος ανομίας… που όπως σωστά υπογραμμίζει κυρίως προς τούτο συμβάλλει η έλλειψη πολιτικής βούλησης» των δύο Συμπρωθυπουργών.

 

ΣΑΜΑΡΑΣ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΕΟΙ “ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ” ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Kόμμα καταγγέλλει στον καταληστευμένο από τους άδικους φόρους από τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ ελληνικό λαό τους νέους ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟ πηγαίνει και τα δύο ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ στην ΒΟΥΛΗ και καλεί το Πρωθυπουργό να έρθει στην Εθνική Αντιπροσωπεία για να απαντήσει μεταξύ των πολλών ερωτημάτων στα παρακάτω:

 

1. Πώς είναι δυνατόν η όποια προστασία από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης να αφορά αποκλειστικά και μόνον τους ιδιώτες εργολάβους, χωρίς να προστατεύονται τα συμφέροντα του Δημοσίου και των χρηστών;

2. Με ποια νομική αλλά και λογική τεκμηρίωση μπορεί η οικονομική κρίση, στην οποία βυθίζεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, να θεωρηθεί ως «ανωτέρα βία» υπέρ των εργολάβων, ώστε να ενεργοποιηθούν συμβατικές προβλέψεις επιδοτούμενης λειτουργίας;

3. Υπάρχει αντικειμενικός, ανεξάρτητος και αδιάβλητος μηχανισμός καταγραφής και ελέγχου διελεύσεων των οχημάτων από τον κεντρικό άξονα Πελοποννήσου, ώστε να μην επαφίεται μόνον στον παραχωρησιούχο η αποτίμηση των κυκλοφοριακών φόρτων, προκειμένου οι εν λόγω φόρτοι να υπολογίζονται με ακρίβεια ως προς τις εισπράξεις και τις πιθανότητες απώλειας εσόδων διοδίων;

4. Πώς δικαιολογείται η χαώδης διαφορά μεταξύ του αιτήματος αποζημίωσης-μαμούθ 500 εκατ. ευρώ, που πρόβαλε η εργολαβική κοινοπραξία και του επίσης εξαιρετικά υψηλού ποσού των 350 εκατ. ευρώ, που ετοιμάζεται να αποδεχθεί η κυβέρνηση;

5. Πώς συνδυάζεται η εικόνα διαρκούς μείωσης των κυκλοφοριακών φόρτων του αυτοκινητοδρόμου σε ποσοστό έως 40%, όπως εμφανίζει η πλευρά των εργολάβων, με παράλληλες κυβερνητικές ανακοινώσεις για θεαματικά αποτελέσματα του δρόμου στον τουρισμό και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με τον κο Χρυσοχοϊδη να έχει πρόσφατα δηλώσει στη Μεσσηνία, ότι «καταγράφεται κάθε χρόνο αύξηση στον τουρισμό»;

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος