Loading...
 Start Page
 Μηνυτήρια αναφορά από τον Νίκο Νικολόπουλο για τα "θαλασσοδάνεια" των ΜΜΕ

Μηνυτήρια αναφορά, ώστε να κινηθούν από τη Δικαιοσύνη οι διαδικασίες για τον έλεγχο των επισφαλών δανείων και των εγγυήσεων των Μέσων Ενημέρωσης, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαϊας και γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο ίδιος:

 

"Για να μην ξανακινηθούν οι τράπεζες στην λογική του 'δύο μέτρα και δύο σταθμά' στην χορήγηση νέων δανείων, στην διατήρηση των παλαιών μέσω σκανδαλωδών ρυθμίσεων ή επαναχορηγήσεων 'θαλασσοδανείων', στην κατηγορία των ενήμερων καθώς και στην εικονική εξασφάλιση της απαραίτητης εγγυοδοσίας των επισφαλών απαιτήσεων (και 'κόκκινων' δανείων), το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

 

Κατέθεσε ερώτηση στον Πρωθυπουργό και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας τον έλεγχο του δανεισμού των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Την ώρα που έχουν 'στραγγίξει' από ρευστότητα όλες οι επιχειρήσεις.

 

Την ώρα που οι τράπεζες εδώ και κοντά τρία χρόνια δεν εγκρίνουν σχεδόν κανένα δάνειο, οι τραπεζίτες θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις: με ποια κριτήρια και ποιες εγγυήσεις αξιολογούν και εγκρίνουν τα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης.

 

Λίγο πριν από την τελική φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τους όρους που επέβαλε η τρόικα, έρχεται η σειρά των δανείων των μέσων ενημέρωσης, να μπει στο 'παιχνίδι' της Ύπατης Αρμοστίας.

 

Κάποιες καταχρεωμένες επιχειρήσεις media βρίσκονται στο όριο λουκέτων, περιμένοντας διακαώς το 'φιλί ζωής', από τους υπαλλήλους και τους εντολοδόχους των ξένων δάνειων δυνάμεων... Φυσικά με ανταλλάγματα και αντιπαροχές .

 

Σήμερα στους πολίτες 'γεννιούνται' ερωτήματα για τα κριτήρια δάνεια με τα οποία έχουν χορηγηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ. Οι πολίτες ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις από τους δύο συμπρωθυπουργούς Σαμαρά και Βενιζέλο, αφού το ζήτημα άπτεται, εκτός των άλλων, αυτής της ίδιας της Δημοκρατίας και του κινδύνου κουρέματος των αποταμιεύσεων τους.

 

Τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις έχει ο ΔΟΛ, ύψους 210 εκατ. ευρώ, ακολουθεί ο Πήγασος με 209 εκατ. ευρώ, το Mega με 188 εκατ., η 'Καθημερινή' με 140 εκατ. ευρώ.

 

Επειδή, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να αποτρέψουμε τυχόν συνειρμούς περί αδιαφάνειας και συναλλαγής, πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι εξασφαλίσεις των υπ' όψιν δανείων, προκειμένου οι φορολογούμενοι πολίτες που 'θέλοντας και μη' είναι οι πραγματικοί μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών, να γνωρίζουν όλη την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι.

 

Επειδή, οι φήμες οργιάζουν σε ένα παιχνίδι ισχύος, αλλά και παρασκηνιακού «πολέμου» μέχρις εσχάτων για το ποιος θα λάβει την 'άφεση αμαρτιών' και το 'πράσινο φως' της επιβίωσης το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και όλα τα στοιχεία στην Βουλή για κάθε μέσο χωριστά, καθώς και την Ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με τους φακέλους των 'θαλασσοδανείων', με τις εικονικές ή ανύπαρκτες εγγυήσεις, με τα δήθεν ενήμερα κλπ

 

Η πολύπαθη χώρα μας με ΑΕΠ 190 δις περίπου και εξωτερικό χρέος πάνω από 400 δις δεν μπορεί να αντέξει και άλλο την αφαίμαξη, από τους γνωστούς – άγνωστους 'νταβατζήδες' της διαπλοκής"!

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος