Loading...
 Start Page
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ  ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΄97

Παραθέτουμε ΣΗΜΕΡΙΝΟ άρθρο του Γιάννη Ντάσκα στην «Ελευθεροτυπία» για την υπόθεση της ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑΣ του Παγκόσμιου Στίβου Αθήνα 1997 (ξέρεις Φούρας - Σγουρός και Σια) όπου το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει καταλογίσει 30 εκ. ευρώ να επιστραφούν από τους ΕΝΟΧΟΥΣ. Ακόμη τίποτε βέβαια.

Πληροφορούμαστε δε, ότι αυτή την εβδομάδα θα έρθει κρυφή τροπολογία σε νομοσχέδιο που θα απαλλάσσει τη «ΜΑΦΙΑ» που έφαγε 20 δις δραχμές τότε... παρότι το Ελεγκτικό από πέρσι έχει κάνει τη δουλειά του. Μιλάμε δηλαδή ότι πάνε να ισοπεδώσουν τη Δικαιοσύνη για να βγουν ΚΑΘΑΡΟΙ οι «Αρχινονοί του ΠΑΣΟΚ». 

Θα πρέπει αυτή την εβδομάδα να παρακολουθήσουμε τα νομοσχέδια που μπαίνουν για συζήτηση ή ψήφιση και να τους «πιάσουμε» για το ότι πάνε να Αθωώσουν και να Ξεπλύνουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ Δημοσίου Χρήματος.

Μια πληροφορία λέει ότι μάλλον θα είναι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας Τρίτη ή Τετάρτη με άσχετο θέμα, μπορεί όμως και σε άλλο νομοσχέδιο.

Όπως καταλαβαίνετε μετά από 17 χρόνια «κουκουλώματος» δεν πρέπει να ΠΕΡΑΣΕΙ! Κάποιοι γίνανε Υπουργάρες επί δεκαετίες, «ροκάνισαν» το δημόσιο χρήμα και χρέωσαν το λογαριασμό σε εμάς και στους αγέννητους Έλληνες!

Στο κάτω μέρος (μετά το άρθρο) έχω βάλει τις ερωτήσεις που έχεις καταθέσει στην τελευταία τον Ιούλιο  στην οποία το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ακόμη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

 

Το σημερινό άρθρο του Γ. Ντάσκα:

Καμπάνες για το «Αθήνα 1997»

«Πανικός αλλά και συναγερμός στους «πρωταγωνιστές» του παγκόσμιου κυπέλλου στίβου που έγινε στην Αθήνα το 1997. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών έλαβαν ήδη έγγραφη ειδοποίηση να περάσουν από τα δημόσια ταμεία να επιστρέψουν τεράστια ποσά (και... 300.000 ευρώ) που τους καταλογίσθηκαν ως παρανόμως εισπραχθέντα.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, τις τελευταίες δύο ημέρες κορυφαία πρόσωπα του αθλητικού στερεώματος είχαν συναντήσεις υπό το κράτος πανικού για τους καταλογισμούς αυτούς και ανέθεσαν σε εμβληματική φυσιογνωμία του αθλητικού κινήματος με τεράστιες προσβάσεις στα ΜΜΕ να αναλάβει την επαφή με την κυβέρνηση, με σκοπό να ακυρωθούν με οποιοδήποτε τρόπο οι καταλογισμοί αυτοί.

Το «Αθήνα 1997» ήταν τόσο μεγάλο σκάνδαλο όσο δείχνει η εκτόξευση των εξόδων του από το 1,8 δισ. δραχμές του προϋπολογισμού του στα 20 δισ. δραχμές.

Στο φαγοπότι που στήθηκε πρωταγωνίστησαν συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτά καταγράφηκαν με ακρίβεια σε πόρισμα-καταπέλτη που συντάχθηκε έπειτα από πολυετή, λόγω των εμποδίων και των προσκομμάτων, οικονομικό έλεγχο.

Παρά τις προσπάθειες το πόρισμα παρέμεινε και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί, σύμφωνα με τις καταγραφές του πορίσματος, τα πρόσωπα και τα ποσά ήταν συγκεκριμένα, ενώ ανάλογα παραστατικά και δικαιολογητικά εξόδων δεν υπάρχουν. Στο φαγοπότι αναφέρονται και συγκεκριμένα δημοσιογραφικά ονόματα.

Η πορεία του πορίσματος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως πρόκριμα και για το... ολυμπιακών διαστάσεων φαγοπότι που στήθηκε στην Ολυμπιάδα του 2004, η οποία μέσω του συστήματος Ασφαλείας ακούμπησε και τα λεγόμενα εξοπλιστικά.

ΓΙΑΝ. ΝΤΑΣ. - Ελευθεροτυπία 27/9/2014

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=449448»

Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν κατατεθεί οι πιο κάτω ερωτήσεις και από τον Νίκο Νικολόπουλου

 
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8477937.pdf
 
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=b62794a5-9146-47dc-a5d7-5da992693632

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος