Loading...
 Start Page
Την Τετάρτη στην Βουλή πρόταση νόμου ΑΝΕΛ – ΧΡΙΚΑ για προστασία από πλειστηριασμούς Ν. Νικολόπουλος : «”Ξεθώριασε η κόκκινη γραμμή” της Κυβέρνησης  για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Σε πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

«Το άδοξο τέλος -πριν καν πάρει συγκεκριμένη μορφή- του σχεδίου νόμου για την παράταση της προστασίας των σπιτιών των αδύναμων να βγουν στο σφυρί, έρχεται να προστεθεί στην απόρριψη από την τρόικα της πρότασης της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, για αύξηση από 12 (σε ορισμένες περιπτώσεις ισχύουν 24 δόσεις) σε 100, των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οι εκπρόσωποι των δυναστών –δανειστών, όπως πληροφορούμαστε, διεμήνυσαν στην συμβιβασμένη και «υπάκουη» συγκυβέρνηση της «συμφοράς» ότι «δεν θα επιτρέψουν τέτοιες ρυθμίσεις», αποκάλυψε ο Νίκος Νικολόπουλος και εν συνεχεία έδωσε μία πρόγευση της πρότασης νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα καταθέσουν την Τετάρτη στην Βουλή οι ΑΝ.ΕΛ. του Π. Καμμένου και του ΧΡΙ.Κ.Α.

«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» είπε «”υιοθετήσαμε” την πρόταση νόμου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν τα «κόκκινα δάνεια» για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να ξαναζωντανέψει το εμπόριο και ο Έλληνας πολίτης να γίνει και πάλι καταναλωτής.

Πρέπει να ψηφίσουν όλοι οι Βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης πρέπει να ψηφίσουν όλοι, ώστε να μην μπορούν οι τράπεζες, τις οποίες κατέχουν οι Έλληνες πολίτες, να κατάσχουν την πρώτη κατοικία ενός ανθρώπου που πήρε ένα δάνειο, γιατί τον έσπρωξαν και τον κυνηγούσαν να το πάρει, και τώρα μέσω των εισπρακτικών εταιρειών πηγαίνουν να του το δημεύσουν».

Μην ξεχνάμε» είπε τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος ότι «ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας λήγει τέλος του χρόνου και να που μόνον λίγες ώρες χρειάστηκαν για να ξεθωριάσει η κυβερνητική «κόκκινη γραμμή» για την παράταση της προστασίας της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενεστέρων από τους πλειστηριασμούς»!

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2007 ΗΤΑΝ 148.145,

ΤΟ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014 ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 3003

Ο ΕΝΦΙΑ παίρνει το 0,3% ή πολλαπλάσιο αυτού

που κρύβει η μνημονιακή προπαγάνδα;

«Φωτιά στα τόπια» βάζει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα με την ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή και με την οποία μεταφέρει την απορία των φορολογουμένων σε τι ωφελεί η δημοσιοποίηση στοιχείων του υπ. Οικονομικών όπου αναφέρεται ότι το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων είναι ένα (1) τρισεκατομμύριο ευρώ και επομένως τα αναμενόμενα έσοδα από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, αντιστοιχούν όπως «καμώνεται» σε μόλις 0,3% επί της αξίας αυτής.

Μήπως περνά δηλαδή δι’ αυτής ο μήνυμα στην κοινή γνώμη, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ότι «όσοι φωνάζουν αδίκως το κάνουν» και ότι όλοι «οι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι, γιατί το χαμηλό αυτό ποσοστό σημαίνει ανεπαίσθητη φορολογική τους επιβάρυνση|».

Εφόσον τα στοιχεία που βγήκαν στην δημοσιότητα αποτελούν επεξεργασία των όσων έχουν δηλωθεί στο Ε9 των Ελλήνων πολιτών, θα θέλαμε τις ακόλουθες επεξηγήσεις από τον κ. υπουργό των Οικονομικών:

Πιστεύει ο κ. Υπουργός και οι επιτελείς του ότι οι αντικειμενικές αξίες εκφράζουν σήμερα την πραγματική αξία της ακίνητης περιουσίας;

Αν όχι, ποιο είναι το ποσοστό του φόρου ΕΝΦΙΑ σε αναλογία με τις αγοραίες τιμές της ακίνητης ιδιοκτησίας; Είναι μικρότερο και πόσο, από το δημοσιοποιηθέν 0,3%;

Πιστεύει ο κ. Υπουργός ότι η αγοραία αξία των ακινήτων μπορεί να ισούται με ένα τρις σήμερα σε μια κτηματαγορά που ουσιαστικά δεν υπάρχει; Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενώ ο αριθμός των αγοροπωλησιών ακινήτων το 2007 ήταν 148.145, το Β’ τρίμηνο του 2014 οι αγοροπωλησίες είχαν κατακρημνιστεί στις 3003. Ταυτόχρονα, σε όρους αξίας τα ακίνητα που πουλήθηκαν το Β’ τρίμηνο του 2014 αντιστοιχούσαν σε κάτω από 6% της αξίας όσων είχαν πουληθεί το 2007!! (Τράπεζα της Ελλάδος «Στατιστικό δελτίο οικονομικής συγκυρίας» Αύγουστος 2014 σελ. 8).

Με τα στατιστικά και έγκυρα δεδομένα που παραθέτουμε, εξακολουθεί να πιστεύει ο κ. Γκ. Χαρδούβελης ότι στους ιδιοκτήτες που δεν ενοικιάζουν αλλά χρησιμοποιούν οι ίδιοι το ακίνητο τους, και οι οποίοι μάλιστα δεν μπορούν να πουλήσουν το ακίνητο τους σε μια αγορά ουσιαστικά πεθαμένη, ότι με την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ τους παίρνει μόνο το «ευτελές» ποσοστό του 0,3% της αξίας της περιουσίας τους; Μήπως η αφαίμαξη είναι πολλαπλάσια αυτού του ποσοστού και προσπαθεί η προπαγάνδα της μνημονιακής εξουσίας του να μας παρουσιάσει μια ευχάριστη εικονική πραγματικότητα;

Πιστεύει ο κ. υπουργός ότι οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ έχουν τελειώσει και ότι δεν απαιτούνται άλλες;

Επειδή έχουμε το προηγούμενο τόσων άλλων φόρων όπου η προσωρινότητα σημαίνει μονιμότητα, μπορεί ο κ. υπουργός να μας πει αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα λήξης του ΕΝΦΙΑ;

Γράφτηκε ότι το αναμενόμενο έσοδο από τον ΕΝΦΙΑ θα είναι 3,2 δις ευρώ.

Μετά τις τροποποιήσεις πρόκειται να εισπράξει το Δημόσιο λιγότερα έσοδα, και πόσα; Αν είναι λιγότερα πως θα καλυφθεί η απώλεια;

Έχει υπολογιστεί ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ στην οικοδομική δραστηριότητα της χώρας και κατ’ επέκταση ποια θα είναι η ανάσχεση στην ανάπτυξη; Αν βέβαια ελπίζεται ότι τα έσοδα από τον συγκεκριμένο φόρο αντίθετα βοηθούν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, παρακαλούμε να μας διαφωτίσει ο υπουργός σε πόσες μονάδες του ΑΕΠ υπολογίζει το όφελος».

Υ.Γ.: Μπορείτε να δείτε τις συγκεκριμένες ερωτήσεις στο www.nikosnikolopoulos.gr

Δείτε σχετικές δηλώσεις on camera :

Ξεθώριασε και αυτή η "κόκκινη γραμμή” της Κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας http://youtu.be/SVpPk9lsKsA

Χαρδούβελης:Ο ΕΝΦΙΑ παίρνει μόνο το 0,3% της ακίνητης περιουσίας!!!! Για την Ελλάδα μιλά;

http://youtu.be/ojKqTuzVlpI

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος