Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Το «τρελό πάρτι» της κρίσης

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος έκανε την... πρώτη διαδικτυακή εκπομπή «ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΥΤΙΑ», την οποία παρακολούθησαν 28637 πολίτες. Οι ερωτήσεις και οι παρεμβάσεις ήταν εκατοντάδες και ως εκ τούτου έμειναν πολλές αναπάντητες.

 

Το γραφείο τύπου του ΧΡΙ.Κ.Α. δίνει στην δημοσιότητα δειγματοληπτικά ελάχιστες εκ των οποίων όσων απαντήθηκαν.

 

«Στην Ελλάδα των βιαίως φτωχοποιημένων και απελπισμένων πολιτών, όπου ακόμα και ο αέρας φορολογείται, κάπου 22 δις ευρώ εισέρρευσαν στην χώρα και από αυτά τα 12 εξακολουθούν να… κυκλοφορούν μαύρα και αδέσποτα, χωρίς κανένας αρμόδιος φορέας να θέλει να μας ενημερώσει για το πού βρίσκονται και σε ποιους πήγαν».

 

Ο Ν. Νικολόπουλος αναφερόμενος στο ζήτημα των 12 «μαύρων» δις, υπογράμμισε: «Ακούσαμε όλοι τον Πάνο Καμμένο να καταγγέλει ότι :

 

Από το 2010 έως το 2012 εισέρευσαν στην χώρα περί τα 22 δις ευρώ, ενώ μετά το 2012 έως και το τέλος του 2013 «έφυγαν» από την χώρα περί τα 10 δις ευρώ. Από αυτό προκύπτει πως κάπου 12 δις έμειναν στην χώρα, αλλά η ΤτΕ αναφέρει επίσημα μόνο την εισροή 5,26 δις από την Ιταλία και την Αυστρία.

Τι είναι όλα τα άλλα χρήματα;

Πού βρίσκονται τα 12 δις; Δόθηκαν στις τράπεζες;

Και αν ναι, πώς, σε ποιους και με ποιους όρους;

Παραποιήθηκαν οι ισολογισμοί της Τράπεζας της Ελλάδας;

Γνωρίζει η ΕΚΤ τι συνέβη;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και καυτά.

Όσα και τα 12 δις Η κρίση, φαίνεται πως για κάποιους ήταν χρυσορυχείο! Ένα τρελό πάρτι κέρδους που ακόμα συνεχίζεται, την ίδια ώρα που οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν και να ξαναπληρώσουν για τις περιουσίες τους και να υποστούν την κοροϊδία της συγκυβέρνησης για τις δήθεν ελαφρύνσεις και τη δήθεν ανάπτυξη.

Όμως στην εποχή που ξημερώνει, τίποτα δεν θα μείνει κρυφό και αναπάντητο. Τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Το τέλος του πάρτι πλησιάζει και όσοι γλέντησαν, θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό…»

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν με αφορμή τις δηλώσεις της Ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Μ. Σπυράκη, κατά την προεκλογική περίοδο, που είχε πει «για τα μεταφερόμενα μετρητά με τα περίφημα αεροπλάνα», καθώς επίσης και τις καταγγελίες του Π. Καμμένου στην Θεσσαλονίκη για τα «μαύρα χρήματα» που έφτασαν στην χώρα και που δεν εγγράφονται στον προϋπολογισμό του κράτους ή της Τράπεζας της Ελλάδος» αποκάλυψε πως:

Από την Δευτέρα ξεκινάει μία μεγάλη εκστρατεία ο ίδιος και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ώστε να συγκεντρωθούν υπογραφές, και τα διαθρυλούμενα καθώς και τα καταγγελόμενα να πάρουν τον δρόμο τους προς τη Δικαιοσύνη και παράλληλα, να γνωστοποιηθούν στον λαό, προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος της κερδοσκοπίας που υπήρξε από κάποιους βαστάζους του συστήματος στα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης.

 

Ή μάλλον, όσα και τα 340 δις του χρέους της χώρας».

Να βάλουμε τέλος στο «τρελό πάρτι» της κρίσης

Επίσης, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Νικολόπουλος απάντησε:

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση υπογραφών, ώστε μαζί με εκατοντάδες ή και χιλιάδες πολίτες, να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να καταρριφθεί ο ΕΝΦΙΑ και η ευθεία επίθεση της κυβέρνησης κατά της ιδιοκτησίας και ιδιαίτερα, της ιδιοκτησίας που δεν αποφέρει εισόδημα ή κέρδος για τον πολίτη».

Επίσης είπε, ότι από την πρώτη μέρα η Γραμματεία τεκμηρίωσης του ΧΡΙ.Κ.Α. προσφέρει την βοήθεια σε όσους θέλουν να προσφύγουν κατά του ΕΝΦΙΑ, ενώ μοιράζει πόρτα – πόρτα, αλλά και ηλεκτρονικά προσφέρει την ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ (www.nikosnikolopoulos.gr) σε κάθε φορολογούμενο.

Σε άλλη σχετική ερώτηση – παρότρυνση πολιτών για δράσεις και αγώνες ο Νίκος Νικολόπουλος απάντησε:

«Ξεκινάμε και μία ακόμα εκστρατεία, ώστε συλλογικά, να κατατεθούν χιλιάδες προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά του άδικου και παράνομου φόρου.

Η Δικαιοσύνη αποδεικνύει πως παραμένει ένας από τους αμετακίνητους βράχους της Δημοκρατίας, παρά τις θύελλες και τους τυφώνες των μνημονιακών ετών.

Το απέδειξε με τους μισθούς των ενστόλων Το απέδειξε με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων Και θα το δείξει και με τον ΕΝΦΙΑ».

Να βάλουμε τέλος στην λαίλαπα που θέλει να μετατρέψει

τους νοικοκυραίους σε επαίτες

Θα βάλουμε τέλος στην λαίλαπα της συγκυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τους νοικοκυραίους σε επαίτες.

Θα αντιταχθούμε στην επίθεση που δέχεται η μεσαία τάξη, με στόχο την εξαφάνισή της.

Θα χτυπήσουμε με δύναμη όσους χτυπούν αλύπητα το σπιτάκι του μεροκαματιάρη και το χωράφι του αγρότη.

Και θα τους ανατρέψουμε…»

Δεν ψηφίζω για Πρόεδρο ούτε τον Κώστα Καραμανλή

Επίσης α απάντησε στα περί της υποψηφιότητας Κ. Καραμανλή, λέγοντας: «Δεν ψηφίζω ούτε τον Κ. Καραμανλή::: Πρέπει να απαλλαγεί ο τόπος από την συγκυβέρνηση της συμφοράς και της υποταγής. Μετά τις εκλογές αν υπάρξει υποψηφιότητα Καραμανλή θα την στηρίξω και θα τον ψηφίσω και με τα δύο μου χέρια»…

«Πού οδηγούμαστε»

«Σε μια ανθρωπιστική κρίση και ένα νέο μνημόνιο. Αν δεν υπάρξει κάποιου είδους κοινωνικά δίκαιη «σεισάχθεια» (βλ. ‘κόκκινα δάνεια’), μείωση ή τουλάχιστον εξορθολογισμός της φορολογίας.

Αν στα καθημερινά αγαθά του καλαθιού της νοικοκυράς δεν μειωθούν οι τιμές, αν δεν συμβεί το ίδιο στα καύσιμα και ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι όποιες πολιτικές διακηρύξεις θα ισοπεδώνονται από την ίδια την πραγματικότητα.

Αν η μείωση των μισθών δεν συνδυαστεί με μείωση των τιμών, τότε δεν χρειάζεται κανείς να έχει πτυχίο οικονομικών, για να καταλάβει με ποιον τρόπο θα διαιωνίζεται η κοινωνική ένταση και ανησυχία.

Υπάρχουν περιθώρια για όνειρα και για οράματα;

Ασφαλώς και υπάρχει ένα ξεκάθαρο πανελλήνιο και καθολικό όραμα, το οποίο βλέπει παγκόσμια και ευρωπαϊκά, αλλά δεν ομφαλοσκοπεί. Δεν συνιστά και δεν τροφοδοτεί ένα εθνικιστικό ρεύμα, αλλά αντίθετα μια νέα και γνήσια πατριωτική ιδέα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες.

Συνυφαίνεται με αναγκαίες και όχι αναγκαστικές τομές και μεταρρυθμίσεις, με μια αναζωογονητική πνοή σ’ όλο το δημόσιο χώρο.

Από την παιδεία-την εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και την ίδια την οικονομία.

Με ένα ξεκάθαρο φορολογικό πεδίο που μπορεί να φέρει επενδύσεις και να γεννήσει αναπτυξιακά αποτελέσματα.

Αδήριτα, αν δεν έχεις να φας και να μορφωθείς, αν δεν έχεις περίθαλψη και ανάπτυξη, τότε η μοίρα σου είναι καταδικασμένη.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος