Loading...
 Start Page
ΘΕΜΑ: “Με βάση το εξώδικο του γνωστού δημοσιογράφου Χ. Παπαδημητρίου γεννάται το ερώτημα: «πλαστό ή γνήσιο» το έγγραφο που δημοσιεύτηκε για την εντολή φύλαξης αυτού και των Ο. Τρέμη και Σ. Κοσσιώνη»

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

 

Σύμφωνα έγγραφο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» στις 18/9/2014 (συνημμένο αντίγραφο) και το «makeleio.gr» (συνημμένο έγγραφο), φαίνεται ότι με συνημμένο δημοσιευθέν έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από διαταγή πολιτικής σημασίας του ίδιου του Υπουργού Β. Κικίλια, όπως αυτολεξεί σημειώνουν τα δημοσιεύματα: Παρέχει 24ωρη αστυνομική φύλαξη σε τρείς δημοσιογράφους: Στις κυρίες Όλγα Τρέμη και Σία Κοσσιώνη και στον οικονομικό συντάκτη του ΣΚΑΙ και πρώην τραπεζικό υπάλληλο, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

 

Τα δημοσιεύματα, αυτολεξεί σημειώνουν: «Για όσους δεν γνωρίζουν, 24ωρη φύλαξη σημαίνει το λιγότερο 12 αστυνομικούς και στους τρείς, δηλαδή, η δύναμη ενός μικρού αστυνομικού τμήματος της περιοχής στην οποία διαμένει ο φορολογούμενος πολίτης, που «βογκάει» από τις κλοπές, τις ανθρωποκτονίες και τις ληστείες. Το γεγονός, με το έγγραφο που δημοσιοποιείται, είναι ασφαλώς απαράδεκτη πρακτική και απ’ ότι όλα δείχνουν, θα έχει και συνέχεια, αφού ο Υπουργός, κος Κικίλιας, σκύβοντας το κεφάλι στα μεγάλα συμφέροντα, παρέχει αφειδώς “Φιλιππινέζες” στους υποτίθεται ισχυρούς των «media», ώστε όταν χρειαστεί να πάρει κι αυτός το “κάτι τίς” του από πλευράς “καλής κριτικής” στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές. Εκτός εάν σε φυλάει ο Β. Κικίλιας και τον μαστιγώνεις στα «τηλεπαράθυρα», πράγμα για το οποίο αμφιβάλλουμε”.

 

Και καταλήγουν: «Επίσης, από το έγγραφο ντοκουμέντο προκύπτει, ότι το Υπουργείο απαιτεί τη φύλαξη και των χώρων που εργάζονται οι πιο πάνω αναγραφόμενοι δημοσιογράφοι. Να φυλάσσεται καλά και με ασφαλή επιτήρηση ο καταχρεωμένος ΔΟΛ, το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ αλλά και οι χώροι στους οποίους εργάζονται και απασχολούνται τα “ιερά τέρατα” της Ελληνικής δημοσιογραφίας. Γεγονός που σημαίνει, ότι για να φυλάει η αστυνομία τον «ΣΚΑΙ» και τα κανάλια των υπολοίπων, χρειάζεται ένα τάγμα από χωροφύλακες”.

 

Επειδή πρέπει να γνωρίζει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης εάν ισχύουν τα παραπάνω ή όχι.

 

Επειδή πρέπει να γνωρίζει και πόσο του κοστίζουν αυτές οι πολιτικές αποφάσεις

 

Επειδή προκύπτει, εκ της θέσεως του, η υποχρέωση του κου Υπουργού να μεριμνά, ώστε να αστυνομευτούν καλύτερα και με την πιο μεγάλη κατά το δυνατόν αστυνομική δύναμη: το βιος, η περιουσία και η ζωή του Έλληνα μισθοσυντήρητου πολίτη ή επαγγελματία για να μην τον σκοτώνουν και του ληστεύουν καταστήματα και σπίτια.

 

Επειδή το συνημμένο έγγραφο που δημοσιεύθηκε, στα ως άνω αλλά και πολλά άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και αναφέρει όλα τα παραπάνω, πρέπει να απαντηθεί εάν είναι γνήσιο ή παραποιημένο.

 

Επειδή την 23η Σεπτεμβρίου έλαβα εξώδικη δήλωση και πρόσκληση (όπως και συνημμένα σας υποβάλλω) από τον δημοσιογράφο κ. Χ. Παπαδημητρίου, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει αυτολεξεί ότι:

«προφανώς η πληροφόρηση σας επί του θέματος είναι εσφαλμένη και οφείλατε να ελέγξετε τη βασιμότητα της «είδησης», την οποία με περισσή ευκολία διαδώσατε στα μέσα ενημέρωσης, σας ενημερώνω ότι τέτοια απόφαση δεν υφίσταται και ουδέποτε μου χορηγήθηκε, ούτε βέβαιους ζήτησα, εικοσιτετράωρη αστυνομική φύλαξη.

Λόγω της ιδιότητας σας μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας θεώρησε ως αληθείς τις αναληθείς ειδήσεις που ισχυριστήκατε δημοσίως, εκθέτοντας σε κίνδυνο το πρόσωπο, τη φήμη και την πίστη μου ως επαγγελματία.

Μην ανησυχείτε λοιπόν για την αποδυνάμωση της αστυνομίας και την προστασία του φορολογούμενου πολίτη τουλάχιστον από αυτήν την αιτία, αλλά φροντίστε να σέβεστε τη δεοντολογία ως μέρος των συναλλακτικών υποχρεώσεων και του πολιτικού προσωπικού και γι αυτό, αφενός μεν να διορθώσετε την εσφαλμένη πληροφορία, αφετέρου δε να μην την επαναλάβετε.

Γι' αυτό και σας καλώ, αφού προβείτε στη διόρθωση της κατά τα ανωτέρω, να αποφεύγετε στο μέλλον ενέργειες που προσβάλουν την προσωπικότητα μου και με θέτουν σε κίνδυνο γιατί διαφορετικά θα με υποχρεώσετε να διεκδικήσω με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση μου».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Εξεδόθη και υφίσταται η ως άνω απόφαση για φύλαξη των προαναφερομένων δημοσιογράφων ή και άλλων;

2. Για τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους έχει εκδοθεί στα προηγούμενα χρόνια άλλη τέτοια απόφαση για παραχώρηση Ελλήνων αστυνομικών για την φύλαξη τους;

- Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τους ονοματιζόμενους δημοσιογράφους

3. Ζητήθηκε από τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους προφορικώς ή εγγράφως η φύλαξη τους ; Αν ναι, για ποιους λόγους

4. Εάν το ως άνω έγγραφο δεν υπάρχει, γιατί τόσες μέρες δεν έχετε διαψεύσει την είδηση;

5. Πόσα είναι τα προστατευόμενα από την Αστυνομία πρόσωπα στην Ελλάδα, ποιος ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθεται και σε τι ύψος ανέρχεται η συγκεκριμένη δαπάνη;

- Να κατατεθεί σχετική λίστα με όλες τις αποφάσεις

6. Τέλος, επειδή δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω την τιμή, την προσωπική και επαγγελματική υπόληψη του δημοσιογράφου Χ. Παπαδημητρίου, αλλά επειδή δεν είναι δυνατόν αν ισχύει και το δημοσιοποιηθέν έγγραφο αλλά και τα λεγόμενα του, οφείλετε να δώσετε στο φως της δημοσιότητας καθετί σχετικό καταθέτοντας τα έγγραφα, καθώς επίσης και τα έγγραφα για την διοικητική και δικαστική διερεύνηση του θέματος.

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος