Loading...
 Start Page
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ κ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκατικού Κόμματος Ανατροπής, είχε την ευκαιρία σήμερα στις 16/10/2014, να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της αναπλήρωσης του Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, από τη θέση του τομεάρχη για θέματα Οικονομίας, του Κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

 

Ο κος Νικολόπουλος είπε ότι καλούνται οι βουλευτές να επικυρώσουν την ακολουθία μιας «πράξης νομοθετικού περιεχομένου», που ρυθμίζει ένα πολύ κομβικό στοιχείο της πορείας της χώρας προς την έξοδο από το μνημόνιο. Είπε ότι διαφωνεί πάγια για λόγους δημοκρατικής Αρχής και Τάξεως γενικώς με την έκδοση ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, επομένως και με αυτή τη βαριά αντιδημοκρατική πρακτική, που ακολουθείται από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μέχρι τώρα και στο θέμα αυτό...

 

Ρώτησε, ποιο είναι το εξαιρετικά επείγον, που πρέπει να παρακάμψει τη δημοκρατική και κοινοβουλευτική τάξη και γιατί, άραγε, το θέμα δεν μπήκε σε ένα οικονομικό νομοσχέδιο, όπως τόσα άλλα θέματα.

 

Τόνισε, πως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι έγινε μια ειδική συνεδρίαση για μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μόνον για λόγους επικοινωνιακούς. Ο μνημονιακός νόμος 4093, προέβλεπε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με εντολή της Τρόικα. Διορίστηκε, είπε ο κος Νικολόπουλος, με Απόφαση Σαμαρά–Βενιζέλου αρχικά ως Γεν. Γραμματέας Εσόδων, ο κ. Χάρης Θεοχάρης και μετά ...«τον παραίτησαν». Τον παραίτησαν, γιατί του χρέωσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές και ο Αντώνης Σαμαράς την ήττα των Ευρωεκλογών, είπε ο κος ΝΙκολόπουλος. Δεν έγινε ποτέ απολογισμός του έργου του, επεσήμανε. Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων υπήρξε το μακρύ χέρι των ξένων δυναστών και ο «προνομιακός» συνομιλητής τους. Πρόκειται για έναν Γενικό Γραμματέα, τόνισε, ο οποίος χθες αλλά και σήμερα, πρέπει να εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική.

 

Επί των ημερών του κ. Θεοχάρη, ανέφερε ο κος Νικολόπουλος, έγιναν μόνο κατασχέσεις ακόμα και μικροποσών (για δέκα ευρώ κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς), ενώ δεν έφερε ο Γ. Γραμματέας αποτελέσματα στο διακεκαυμένο, μέγα ζήτημα της αξιοποίησης των λιστών της Τράπεζας της Ελλάδος (εμβάσματα στις τράπεζες του Εξωτερικού), καθώς και των λιστών φοροφυγάδων (Λαγκάρντ, Νικολούδη κλπ).

 

ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ...ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

 

Ελάχιστα έως και μηδαμινά, χαρακτήρισε ο κος Νικολόπουλος, τα αποτελέσματα του Γεν.Γραμματέα Εσόδων. Ο παλιός αλλά και η νέα Γραμματέας, είπε, δεν έχουν να επιδείξουν κανένα αξιόλογο έργο. Προχειρότητα, δυσλειτουργία, έλλειψη συντονισμού και αντιφατικότητα, ανέφερε, χαρακτηρίζουν τον πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων της νέας Γενικής Γραμματέως Εσόδων !!!

 

Συνοψίζοντας τον απολογισμό του έργου του Γεν. Γραμματέα Εσόδων, ο κος Νικολόπουλοες απαρίθμησε:

 

1. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι έχει εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ !!!

2. Παραμένουν οι δυσλειτουργίες στο TAXISNET !!!

3. Το νέο σύστημα απόδοσης ΦΠΑ (=αποδίδω μόνον ότι εισπράττω) κατόρθωσε να μην είναι ελκυστικό για τις επιχειρήσεις, αφού τελικά εντάχθηκε ποσοστό μικρότερο του 1% !!!

4. Συνεχίζουν να χρεώνονται με ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς !!!

5. Συνεχίζει το αλαλούμ με την φορολόγηση των παροχών σε είδος στους υπαλλήλους !!!

6. Δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι εγκύκλιοι για τους παρακρατούμενους φόρους των συναλλαγών και οι επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν !!!

 

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ

ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ !!!

 

Οι πρώτοι μήνες της θητείας της νέας γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κας Κατερίνας Σαββαϊδου, δήλωσε ο κος Νικολόπουλος, δυστυχώς για τους φορολογούμενους, δεν σημείωσαν επιτυχία. Αντιθέτως, συνέχισε, υπήρχε η αντίληψη της καθημερινής λειτουργίας του φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος συναλλάσσεται με εκατομμύρια φορολογούμενους και ο οποίος, αντί να τους λύνει προβλήματα, τους τα δημιουργεί.

 

Κατά την ώρα που γίνονταν αυτές οι δηλώσεις στη Βουλή, συνέχισε ο κος Νικολόπουλος, η κα Σαββαϊδου δεν είναι ακόμη σε θέση να ενημερώσει για το ακριβές ποσό ΕΝΦΙΑ που έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι.

 

Οι όποιες δικαιολογίες για την τεράστια καθυστέρηση που εμφανίζεται στο να ενημερωθεί το «taxisnet» με τις πληρωμές φόρων από τους φορολογούμενους, φανερώνουν την ανεπάρκεια και την παταγώδη αποτυχία, παρατήρησε ο κος Νικολόπουλος. Είχε αναφερθεί, είπε, πάλιν και πολλάκις το πρόβλημα συνολικά του «taxisnet», την ευθύνη για το οποίο ως προϊσταμένη και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, φέρει η κα Σαββαϊδου. Όσοι προσπαθούσαν να μπουν στο σύστημα την ημέρα που φορτώθηκαν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μετά τις διορθώσεις στα εντός σχεδίου αλλά εκτός αντικειμενικού συστήματος οικόπεδα βίωσαν από πρώτο χέρι, τι σημαίνει ιντερνετική ταλαιπωρία, σημείωσε ο κος Νικολόπουλος.

 

Με ένα απλό ερώτημα σε έναν από τους χιλιάδες φοροτεχνικούς, η κα Σαββαϊδου, μα προπαντός ο κος Υπουργός, τόνισε ο κος Νικολόπουλος, θα είχε αντιληφθεί το Γολγοθά των φορολογούμενων στις τελευταίες ημέρες των προθεσμιών για κάθε είδους δηλώσεις. Και δεν είναι μόνο τα τεχνικής φύσεως προβλήματα -στα οποία θα μπορούσε κάποιος να έχει μια επιείκεια για τις πράξεις ή τις παραλείψεις της ΓΓΔΕ, συνέχισε. Είναι και αυτά που ταλαιπωρούν και καθιστούν «τρύπες στο νερό» ακόμη και εξαγγελίες που έχει πάρει επάνω του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τόνισε, καθώς, στην απόφαση για την εφαρμογή του συστήματος «πληρώνω ΦΠΑ μόνο εφόσον τον εισπράττω» η ΓΓΔΕ εξάντλησε τη φαντασία της στο να το… ακυρώσει στην πράξη.

 

Ο κος Νικολόπουλος κάλεσε τους παρόντες να μπουν στην ιστοσελίδα του κινήματος «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» και να διαβάσουν, πολλά που σχετίζονται με τα παραπάνω, ενώ είπε ότι όμοια σχόλια θα βρουν οι επισκέπτες, διατρέχοντας τις οικονομικές ιστοσελίδες.

 

ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ …ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ..!!!

 

Αποκαλύπτοντας μια βαθιά και δυνατή σχέση με τους τύπους, συνέχισε ο κος Νικολόπουλος, ανακοινώθηκε από τον Γεν. Γραμματέα Εσόδων στη σχετική απόφαση, ότι απαιτούνται πρόσθετα βιβλία (και κατ’ επέκταση διοικητικό κόστος) για τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο σύστημα. Και το καλύτερο: Απαιτούνται πρόσθετα βιβλία και για τις επιχειρήσεις που δεν θα ενταχθούν στο σύστημα αλλά θα κάνουν το λάθος να πάρουν ένα τιμολόγιο με επιχείρηση που έχει ενταχθεί. Και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται πρόσθετο βιβλίο και ενημέρωση ανά τρίμηνο του ήδη γονατισμένου «taxisnet». Κατά τα άλλα, σχολίασε ο κος Νικολόπουλος, απορούν στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει ένταξη στο σύστημα, δεν ξεπερνούν ούτε το 1% του συνόλου των επιχειρήσεων.

 

ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ...ΣΕΙΣΜΠΟΠΛΗΚΤΟΥΣ…!!!

 

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, είπε ο κος Νικολόπουλος, ότι χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ακίνητα στην Κεφαλονιά (όλο το νησί έχει με διάταξη απαλλαγεί από το φόρο), έχουν αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (που έχουν επίσης με διάταξη απαλλαγεί από το φόρο) ή απαλλοτριωμένα ακίνητα (που κι αυτά έχουν απαλλαγεί) με έκπληξη διαπίστωσαν ότι πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. Τους έχει επιβληθεί συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, είπε έκπληκτος ο κος Νικολόπουλος. Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί με έναν ιδιότυπο τρόπο (μέθοδο των τριών), όπου ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό από πού προέρχεται.

 

«ΠΑΤΕΝΤΕΣ» ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ..!!!

 

Ο κος Νικολόπουλος συνέχισε, λέγοντας ότι η επικεφαλής της ΓΓΔΕ εξέδωσε πρόσφατα μια απόφαση, με την οποία έδειξε ότι δεν έχει διδαχθεί και πολλά από τα παθήματα των προκατόχων της: Την απόφαση για την φορολόγηση των παροχών σε είδος. Με έναν ερμηνευτικό ακροβατισμό, σημείωσε, με το λόγο για τον οποίο προέκυψε ο εν λόγω ακροβατισμός ακόμη να αναζητείται, απήλλαξε -και ορθώς- τα εταιρικά κινητά από τη φορολόγησή τους ως εισόδημα. Εν ψυχρώ, όμως, διεύρυνε τη φορολογική βάση, ερμηνεύοντας διάταξη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και έβαλε φόρο εισοδήματος σε παροχές που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, όπως είναι η κάλυψη βρεφονηπιακού σταθμού ή ιατρικών εξόδων που πληρώνει η επιχείρηση. Το χειρότερο είναι, σχολίασε ο κος Νικολόπουλος, ότι η επικεφαλής της ΓΓΔΕ επιχείρησε την ίδια ημέρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά μόνο στα λόγια. Η εγκύκλιος παρά τις προφορικές διευκρινίσεις είναι ακόμη σε ισχύ και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το νέο έτος.

 

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, ακόμη περιμένουν να μάθουν αν πρέπει να παρακρατήσουν φόρους από διάφορες συναλλαγές καθώς οι εγκύκλιοι για την εφαρμογή διατάξεων δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, ανέφερε ο κος Νικολόπουλος.

 

 

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΣΟΔΩΝ

 

Κατεξοχήν στην Γεν. Γραμματεία Εσόδων, επεκτάθηκε ο κος Νικολόπουλος, βασιλεύει το ρουσφέτι και η γραφειοκρατία, αφού η στελέχωση θέσεων ευθύνης γίνεται από πρόσωπα αμφίβολης ικανότητας, με αναξιοκρατικά κομματικά κριτήρια. Και εδώ μπαίνει ζήτημα Διαφθοράς, Αδιαφάνειας, πολιτικο-οικονομικής διαπλοκής κ.ο.κ.

 

Οι ΑΝΕΛ, το Άρμα Πολιτών και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα πιστεύουν, είπε ο κος Νικολόπουλος, σε μια τελείως διαφορετική φορολογική πολιτική και λειτουργία του Κράτους, η οποία εμπεριέχεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος. Αξιώνουν, ο Γενικός Γραμματέας να είναι προσβάσιμος σε όλη την κοινωνία, στους επαγγελματικούς, στους παραγωγικούς και στους επιστημονικούς φορείς, προκειμένου να αξιοποιεί τις αποτελεσματικές ιδέες που εκείνοι προτείνουν.

 

Για την μέχρι σήμερα αναποτελεσματική πολιτική που εφαρμόζει η Γεν. Γραμματεία Εσόδων, την ευθύνη την φέρει συνολικά η κυβέρνηση και ατομικά οι Υπουργοί αλλά και οι βουλευτές της συμπολίτευσης, που στηρίζουν την κυβέρνηση, δήλωσε ο κος Νικολόπουλος. Όχι μόνον η κα Σαββαϊδου ή χθες ο κος Θεοχάρης και αύριο όποιος άλλος.

 

Επανέλαβε ότι το μέτωπο των ΑΝΕΛ, του Άρματος Πολιτών και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, θέλουν μια αλλαγή πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα κι όχι αλλαγή προσώπων. Σημείωσε κιόλας, ότι αποτελεί τραγική διαπίστωση, ότι οι μηχανισμοί εφαρμογής των εισπρακτικών μεθόδων που θα βρει ο όποιος αντικαταστάτης, είναι ανύπαρκτοι.

 

ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ…

 

Εν τω μεταξύ, συνέχισε ο κος Νικολόπουλος, μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα:

 

1. Δεν δόθηκαν ποτέ οι απαραίτητες εξηγήσεις στο γιατί πρέπει να μπει οπωσδήποτε κάποιος «αναπληρωτής». Αναζητείται, παράλληλα, το καθηκοντολόγιο του αναπληρωτή της εν λόγω θέσης.

 

2. Διερωτήθηκε ο κος Νικολόπουλος, γιατί στη Γραμματεία Εσόδων δεν έχουν δοθεί εντολές να πιαστεί έστω και ένας από τη λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος, των 10 χιλ. προσώπων που έβγαλαν έξω πολλά δις ευρώ εμβασμάτων! Ο κος Βενιζέλος είχε πει, θύμησε ο κος Νικολόπουλος, πως δεν βγάζει στον αέρα την εν λόγω λίστα για λόγους προσωπικών δεδομένων.

 

3. Επόμενη απορία του κου Νικολόπουλου, ήταν το γιατί ενώ από καιρό έχει πει το ΣΔΟΕ: «σκανάρετέ μας τα σύνορα με την Τουρκία και θα έλθουν έσοδα 9 δις το χρόνο», η κίνηση προς αυτή την τεχνική διέξοδο ήταν μηδενική.

 

4. Άλλη απορία του κου Νικολόπουλου ήταν, το γιατί δεν συνδέονται οι ταμειακές μηχανές με το TAXIS, δυο χρόνια τώρα.

 

5. Στην υπ’ Αρ.Πρωτ.:7422/899/2-4-14 «ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ» που κατατέθηκε προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Το προκλητικό μπόνους στον Θεοχάρη», στιγματίστηκε, τότε, από τον κο Νικολόπουλο το πόσο εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος προκλητικό είναι να προβλέπονται επιπλέον αμοιβές στους εκάστοτε κρατικούς λειτουργούς, όπως ο Γεν. Γραμματέας Εσόδων, που ως τακτική, αντίκειται στο πνεύμα της εποχής. Και ενώ ευθέως ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών: (Α) για το ποιο είναι το προκλητικό μπόνους που δικαιούται να λάβει ο Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, αν φέρει αυξημένα έσοδα και (Β.) Ποια είναι η αμοιβή του Γενικού Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει λάβει ακόμα πειστική απάντηση ο κος ΝΙκολόπουλος, στο πώς η λογική της απλοχεριάς στην μισθοδοσία του Γεν Γραμματέα Εσόδων εξυπηρετεί μια λογική σύνδεσης της τόσο υψηλής μισθοδοσίας με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 

ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ = ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ..!!!

Τέλος, έκρινε ο κος Νικολόπουλος, ότι είναι τραγικά ελλιπής η μη απόλυτη σύνδεση του θεσμού της θέσης του Γεν. Γραμματέα Εσόδων με την πεμπτουσία της εισπρακτικής διαδικασίας, που δεν είναι άλλη, από την ταχεία εκδίκαση σε τελεσίδικο βαθμό των υποθέσεων που καταλήγουν στα δικαστήρια, δηλαδή, σχεδόν όλων. Την ώρα, που στον τομέα του Αθλητισμού, η Πολιτεία έχει θεσπίσει πλαίσιο δικαιοδοσίας «Αθλητικού Δικαστή» με πλήρως ανεξάρτητη πορεία χειρισμού των αθλητικών υποθέσεων από τις υπόλοιπες, σημείωσε ο κος Νικολόπουλος, στο τόσο σημαντικό θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής, δεν έχει επιταχυνθεί η τελεσιδικία των υποθέσεων που χειρίζεται η Δικαιοσύνη, από Κατώτατο ως Ανώτατο βαθμό, φυσικά, με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα μπορούσε, τόνισε με έμφαση ο κος Νικολόπουλος, να προκληθεί μια συμφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση προς δρομολόγηση του ειδικού αυτού πλαισίου «υψηλής ταχύτητας» στη Δικαιοσύνη. Τα πράγματα αλλάζουν, είπε ο κος Νικολόπουλος, αν προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μη πρόσκληση δυσαρέσκειας σε λαθρεμπόρους, λαθροφοροφυγάδες πρωθυπουργικούς φίλους, σε κουμπάρους και λοιπούς συγγενείς, καθώς και σε συντεχνιακές ομάδες περί τη Δικαιοσύνη, που ενδεχόμενα, μπορεί να «ενοχληθούν» από την επιτάχυνση της λειτουργίας της, όπως είπε.

ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ...ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Σχολίασε ο κος Νικολόπουλος, ότι μπορεί να ακούγεται σκληρός και τραχύς αυτός ο καταγγελτικός λόγος από του βήματος της Βουλής, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινός και τεκμηριωμένος. Στα προηγούμενα χρόνια, είπε, μα και από της σύστασης με συνοπτικές διαδικασίες της Γεν. Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με εκείνη την επαίσχυντη αντικοινοβουλευτική πρώτη πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 16 Ιανουαρίου του ’13, που υπογράφει ο Γεν Γραμματέας της κυβέρνησης, Παν. Μπαλτάκος, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Ανατροπής κατέθεσε δεκάδες ερωτήσεις και αναφορές και ζητούσε τον έλεγχο μεγάλων υποθέσεων, που κρύβουν στα συρτάρια τους οι υπηρεσίες με άνωθεν εντολές. Υποθέσεις βουτηγμένες στο βούρκο της διαφθοράς και της διαπλοκής, που αφορούν στις κυρίαρχες επιχειρηματικές οικογένειες των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, όπως έλεγαν όλοι χαρακτηριστικά επί Καραμανλή, είπε χαμογελώντας ο κος Νικολόπουλος, και όλοι καταλάβαιναν για ποιους γινόταν λόγος.

Ο Κος Νικολόπουλος ολοκλήρωσε λέγοντας πως οι νταβατζήδες, οι μεγαλοεργολάβοι και η μιντιακή διαπλοκή βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, καθώς είναι αναγκαίες οι διεθνείς συνεργασίες για την αποκάλυψη σημαντικών κωλυμάτων διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και «μαύρου χρήματος». Τελειώνοντας την τοποθέτησή του, ο κος Νικολόπουλος κατέθεσε ελάχιστες από αυτές στη γραμματεία της αίθουσας συνεδριάσεων προς προώθηση στην κ. Σαβαϊδου, σχολιάζοντας, κιόλας, ότι αναμένει ενημέρωση, όπως έχει υποχρέωση η Γεν. Γραμματέας, για τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος