Λίστα αντικειμένων
Η χώρα δεν χρειάζεται συγκατανευσίες και μαλιστανθρώπους…
Τώρα να συμφωνήσουμε σε ένα ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, στα αναγκαία αντισυμβατικά μέτρα και το χρέος και την ρήτρα ανάπτυξης. Για τις εφαρμοστέες πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης, ακόμα και εάν φέρουν αύξηση πληθωρισμού αρκεί να αποτρέψουν την παγίδευση της οικονομίας και την παρατεταμένη ύφεση. Πάμε τώρα δημόσια να συμφωνήσουμε για όσα θα πράξουμε αύριο ως συγκυβέρνηση ειδικού σκοπού
«Αν ο φετινός προϋπολογισμός της κυβέρνησης ήταν η εργασία ενός πρωτοετή φοιτητή στο Πανεπιστήμιο, δεν θα περνούσε τη βάση» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος ως γενικός εισηγητής στη Βουλή επί του σχεδίου προϋπολογισμού, εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ, το Άρμα Πολιτών και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.
Όπως σημείωσε ο Ν. Νικολόπουλος, «Η υπεραισιοδοξία των αριθμών του προϋπολογισμού κινείται στα όρια της κοροϊδίας.
Και αναλύοντας τον ισχυρισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το συνολικό δημόσιο έλλειμμα για το 2015, σύμφωνα με το Μνημόνιο τοποθετείται στα 2,3 δις ευρώ. Πώς, άραγε, ο κ. Χαρδούβελης προβλέπει για το 2014 μόνο 338 εκ. ευρώ, ως δημόσιο έλλειμμα; Οι τόκοι του δημοσίου χρέους παραμένουν γύρω στα 8-9 δις ευρώ, αλλά σε άλλα σημεία του κειμένου εμφανίζονται κατά 2-3 δις μικρότεροι! Αφαιρώντας τους τόκους από το δημόσιο έλλειμμα, ο κ. Χαρδούβελης καταλήγει στο περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα των 7,5 δις ευρώ. Έχει συνυπολογίσει 3,702 αδιαφανή δις ευρώ, ως πλεόνασμα των ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και ΟΚΑ (3,702 = 1,051 + 0,472 +0,628 + 1,551 αντίστοιχα). Δηλαδή, κοιτάζει τώρα να εντάξει παράνομα στην Γενική Κυβέρνηση πλεονασματικούς Οργανισμούς για να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα. Ενώ δεν αναφέρεται πουθενά, το ύψος της συνεχιζόμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που ασφαλώς προσαυξάνει το δημόσιο έλλειμμα».
Ακόμα, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός αναφέρεται σε ανάπτυξη 2,9% το 2015, χωρίς πουθενά όμως να περιγράφονται συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα. «Η πρόβλεψη για ανάπτυξη βασίζεται σε μία υπεραισιόδοξη προσδοκία, ότι οι ανακεφαλαιωμένες πλέον τράπεζες θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Όμως, τα κεφάλαια που επενδύθηκαν στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2014 ήταν κατά βάση εκείνα που κατευθύνθηκαν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών. Ήταν κυρίως κερδοσκοπικές κινήσεις και μάλιστα με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παραθέτοντας τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε: «Υπήρξε 25% μείωση του ΑΕΠ, 30% μείωση του οικογενειακού εισοδήματος, 42,8% αύξηση της παιδικής θνησιμότητας, 190,5% αύξηση της ανεργίας, 272,7% αύξηση του δείκτη κατάθλιψης των Ελλήνων, 35,5% αύξηση του δημοσίου χρέους, 84,3% μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, 98,2% αύξηση του δείκτη φτώχειας…».
Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση πετσοκόβει για χάρη των δανειστών, ακόμα και τις δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης κατά 459 εκατ. ευρώ, όπως και τις λειτουργικές δαπάνες κατά 371 εκατ. ευρώ, όμως αυξάνει τις πληρωμές για τόκους σε σχέση με φέτος, κατά 200 εκατ. ευρώ, ενώ μειώνει τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατ. Ευρώ».
Ο Όλι Ρεν είπε: «Υπό επιτήρηση μέχρι να εξοφληθεί το 75% του χρέους»
Ν. Νικολόπουλος :Μ «Δηλαδή αν πάμε έτσι το 2047!!!!»
Απαντώντας δε, στα όσα λέγονται από την κυβερνητική πλευρά περί «τέλους των μνημονίων», ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως ο Όλι Ρεν ανέφερε πρόσφατα πως οι χώρες που έχουν δανειστεί από τον EFSF, όπως η Ελλάδα, θα είναι υπό ενισχυμένη συνεχή επιτήρηση, μέχρις ότου να εξοφλήσουν το 75% τουλάχιστον του χρέους τους.
«Αυτό, με τα σημερινά δεδομένα, σημαίνει πως η Ελλάδα θα βγει από την επιτήρηση το 2047!» τόνισε ο πρώην υφυπουργός, χαρακτηρίζοντας παραμύθι, αντίστοιχο του… success story, τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για έξοδο από το μνημόνιο.
Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Με την υπακοή της συγκυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου, στα κελεύσματα της τρόικας, η χώρα χρωστάει περισσότερα από όσα χρωστούσε όταν μπήκαμε στα μνημόνια!
Τίποτα όμως δεν σώζει πλέον αυτή τη συγκυβέρνηση. Το μόνο που απέμεινε, πλέον, σε αυτή την θλιβερή ορχήστρα, είναι η επιλογή για το εάν θα διαλυθεί ήσυχα ή με πάταγο. Ας το κάνει, όπως-όπως, το συντομότερο δυνατό, μήπως και προσφέρει - έστω και κατά λάθος- μία τελευταία υπηρεσία στον λαό».
Αρχική Σελίδα | Login | Sitemap | Επικοινωνία |