Loading...
 Start Page
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΝΟΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΡΩΣΙΑ, ISIS, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ   Για το πρόγραμμα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού

«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Θεσσαλονίκης και τον γενικό γραμματέα της γραμματείας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και της γραμματείας Γυναικών και Στήριξης της Οικογένειας για την πρωτοβουλία που πήραν μαζί με γιατρούς να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα που αφορά τον καρκίνο του μαστού.

 

Ένα πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας για το μήνα Νοέμβριο που αφορά άνεργες γυναίκες, άπορες, ανασφάλιστες, τρίτεκνες, πολύτεκνες γυναίκες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, ξεκινάμε από τη Θεσσαλονίκη.

 

Θα είναι ο πρώτος σταθμός, όπου θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν οι εξετάσεις αυτές οι οποίες στην Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ χαμηλό ποσοστό για τις γυναίκες που εάν προλάβουν τον καρκίνο του μαστού σε πρώτο στάδιο είναι ιάσιμη ασθένεια».

 

«Θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει και στην περιφέρεια, ιδίως στα μικρά νησιά, θα σας πω την εμπειρία που είχα με την Ομάδα Αιγαίου, μια ομάδα γιατρών όλων των ειδικοτήτων που με φουσκωτά επισκέπτονται δύο με τρία νησιά κάθε καλοκαίρι. Όταν ήμουν υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τους συνόδευσα και τους συνοδεύω και τώρα. Το 90% των Ελληνίδων σε πολύ μικρά νησιά δεν είχαν κάνει ποτέ τεστ ΠΑΠ.

 

Δεν είχαν κάνει ποτέ έναν έλεγχο έστω και ψηλάφησης από ένα γυναικολόγο ή ένα τεστ για τον καρκίνο του μαστού. Αυτό οδηγεί σε μεγάλη θνησιμότητα, διότι όταν είναι πλέον σε προχωρημένο στάδιο η διάγνωση της ασθένειας χάνουμε μάνες, αδερφές, κόρες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά λόγος σε ένα πολιτισμένο τόπο.

 

Για αυτό, ζήτησα από τη γραμματεία να κάνει και με χαρά αποδέχθηκαν, είναι μετά την πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη, αυτή να επεκταθεί και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σε όλες τις απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές».

 

«Πήραμε πρωτοβουλία και θεσμικά, η Έλενα Κουντουρά που είναι η εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε να ληφθεί μια απόφαση να συγκροτηθεί μια επιτροπή και αυτό να επεκταθεί και στη Βουλή των Ελλήνων με τη συγκρότηση μιας υποεπιτροπής για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού».

 

«Οι καρκίνοι παλεύονται και τους νικάμε και νικήτριες είναι πολλές Ελληνίδες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ιδίως οι εθελόντριες γυναίκες οι οποίες κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο.

 

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες δεν είναι μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, καλούμε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα των πολιτικών τους πεποιθήσεων να συνδράμουν σε αυτήν την ανθρώπινη προσπάθεια την οποία κάνουμε. Δεν βάζουμε ταμπέλες, ούτε θέλουμε να κερδίσουμε πολιτικά από αυτή την προσπάθεια, είναι η αρχή μιας κοινωνικής δράσης που δεν πάμε να τη μεταφέρουμε στο πολιτικό μας ταμείο και για αυτό καλούμε όλους τους θεσσαλονικείς να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια».

 

Για τις εκλογές

 

«Η πολιτική πραγματικότητα έχει να κάνει με τους κανόνες της Δημοκρατίας. Κανόνας Δημοκρατίας λοιπόν είναι η διενέργεια εκλογών και ο Ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει για να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση η οποία θα επαναφέρει την εθνική κυριαρχία της χώρας. Να υπάρξει μία νέα κυβέρνηση που θα είναι με φρέσκια λαϊκή εντολή και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποιοι θέλουν να τον εκπροσωπούν. Δεν υπάρχει θέμα λοιπόν αναβολής της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τελειώνει τη θητεία του τέλη Φεβρουαρίου. Εκατόν ογδόντα βουλευτές να δώσουν ψήφο επειδή απειλεί η Τουρκία είναι σαν να υποχωρούμε απέναντι σε τουρκικό σχεδιασμό.

 

Όσον αφορά τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία δημιουργίας μίας νέα κυβέρνησης και εμείς θα είμαστε οι εγγυητές όσον αφορά τα εθνικά θέματα, θα είμαστε εγγυητές στα θέματα που αφορούν τις «κόκκινες γραμμές» που έχουμε επανειλημμένως περιγράψει και αποτελούμε και την εγγύηση όσον αφορά την διατήρηση του υψηλού φρονήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποκατάστασης του προσωπικού από την επίθεση που έχουν δεχτεί από την τρόικα και βεβαίως την επαναφορά του Συντάγματος και των δημοκρατικών διαδικασιών. Θα πρέπει να επανέλθει πλέον η Βουλή στα καθήκοντά της να ψηφίζει νόμους και να μην έρχονται Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τις οποίες θα υπογράφει και ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά παράβασης του Συντάγματος».

 

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια: Να διευκολύνει με παραίτηση.

 

«Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διευκολύνει με την παραίτησή του. Γιατί να μένει δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και να τραβιέται η χώρα σε μια προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λοιπόν κατά τη δική μας άποψη θα έπρεπε να το κάνει, αφού η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιου είδους ευαισθησία. Δηλαδή να προχωρήσει γρήγορα της διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση παίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και ναι εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να είναι τόσο μακρά η προεκλογική περίοδος. Το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα οι εκλογές να διεξαχθούν εντός 18 ημερών από την προκήρυξή τους για έκτακτους λόγους. Μπορεί λοιπόν να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να πάμε γρήγορα σε εκλογές και μέσα στο Δεκέμβριο να έχουμε τη νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει τις ευθύνες της διαχείρισης της χώρας».

 

Όνομα Σκοπίων - Ρωσία - ISIS

 

«Καταρχήν να σας πω ότι εγώ θα ζητήσω να δω τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο πολύ σύντομα, διότι κλείνουν το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Ο κ. Νίμιτς έρχεται με πρόταση, συμφωνημένη από την κυβέρνηση, «Άνω Μακεδονία». Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουμε τα πάντα για να κατεβάσουμε τον κόσμο στο δρόμο, με ελληνικές σημαίες, όχι με δικές μας σημαίες. Και θα ζητήσω και τη στήριξη της Εκκλησίας και του Παναγιώτατου, που ξέρω την ευαισθησία του και ότι δεν «κολλάει» όταν υπάρχει εθνικό θέμα, να βγει και να μιλήσει δημόσια.

 

Ορθόδοξο τόξο, μα βέβαια εδώ, ιδίως η Ρωσία, έχει απλώσει το χέρι στην Ελλάδα επανειλημμένως. Το ξέρετε ότι η κυβέρνηση Πούτιν, πριν από 4 χρόνια, έβαλε ειδικό δασμό στα τουρκικά φρούτα, για να μπορέσει να βοηθήσει τις ελληνικές εξαγωγές; Κοιτάξτε στο Βελβεντό, πως άλλαξαν-και συγχαρητήρια στους νέους αγρότες, τα παιδιά αυτά έφτιαξαν τυποποιείο, ανέδειξαν το ροδάκινο σε ένα αξιοζήλευτο προϊόν, ξεκίνησαν εξαγωγές, πήραν δύναμη και εκεί που ξεκίνησε, βγήκε ο κ. Βενιζέλος και δέχθηκε να πάρει μέτρα κατά της Ρωσίας. Όταν η Ρωσία ήρθε και παρέλασε, δεν είναι τυχαίο ότι παρέλασε στην Αλεξανδρούπολη πέρυσι, σας θυμίζω ότι κατέβηκε από το πλοίο ένοπλο άγημα και παρέλασε στην ελληνική εθνική εορτή. Μιλάει για νέα τάξη πραγμάτων, μιλάει για ομόδοξο τόξο, είναι η ασφάλειά μας απέναντι στον ισλαμοφασισμό, κέρδισε στην Κριμαία.

 

Τι έγινε στην Κριμαία; Στην Κριμαία έγινε αυτό που φοβάμαι πολύ ότι θα γίνει σύντομα στα Βαλκάνια. Μεταφέρθηκε ο ισλαμοφασισμός από τη Β. Αφρική στη Συρία και αφού σφάγιασαν τους Χριστιανούς και συνεχίζουν να σταυρώνουν παιδάκια, οι ισλαμοφασίστες οι οποίοι πολεμούσαν εκεί, οι Τάταροι, μεταφέρθηκαν στην Κριμαία, όπου με τη ναζιστική κυβέρνηση που στήριζε ο Βενιζέλος ανέτρεψαν την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ουκρανία και άρχισαν να σφάζουν Χριστιανούς. Αν δεν επενέβαινε η Ρωσία, θα είχε παραδοθεί και η Κριμαία.

 

Κοιτάξτε λίγο τι γίνεται με τους εθνικιστές στην Αλβανία, κοιτάξτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή γύρω μας στα Βαλκάνια και πως προσπαθούν να επιβάλλουν τους ακραίους φονταμενταλιστές στην ευρύτερη περιοχή. Και βεβαίως δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι ισλαμοφασίστες, υπάρχουν φιλήσυχοι μουσουλμάνοι, είναι οι Έλληνες μουσουλμάνοι Πομάκοι, είναι γείτονές μας, φιλήσυχοι μουσουλμάνοι, οι οποίοι διαβάζουν το κοράνι από τη σωστή πλευρά, αλλά τα υπόγεια των τζαμιών που εκπαιδεύουν, κάτω από χρηματοδότηση κρατών, «φτιάχνουν» τρομοκράτες παντού. Θέλουν τον ISIS να αρχίσει να φουντώνει και ξέρετε τα Βαλκάνια είναι πολύ κοντά και στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία. Γι’ αυτό το λόγο μιλάμε για συνεργασία με την Ορθόδοξη Ρωσία και χαίρομαι, που έστω και αργά, η Δύση, εννοώ το ΝΑΤΟ άλλαξε θέση, από εκεί που ήθελαν να βομβαρδίζουν τον Άσαντ, πριν από το ΝΑΤΟ ήθελε να το βομβαρδίσει ο Βενιζέλος βέβαια, ο Βενιζέλος βομβαρδίζει πριν το ΝΑΤΟ, μετά έρχεται η Δύση και στηρίζει τον Άσαντ».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος