Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Αδιέξοδο στην επιβίωση των συνταξιούχων μαζί με απελπισία για την αδικαιολόγητη στέρηση από το Ελληνικό Κράτος των απολαβών τους από ασφαλιστικές κρατήσεις πολλών ετών»

Χτες το μεσημέρι έγινε δεκτό στα γραφεία της Βουλής το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής (ΧΡΙΚΑ) Νίκος Νικολόπουλος, πρώην Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Η συνάντηση είχε σαν αποτέλεσμα να ...ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των συνταξιούχων στη Βουλή, αφού ήδη πολλά από τα ζητήματα που έθεσε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, κ. Ν. Μουλίνος, έγιναν ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας τόνισαν, μεταξύ άλλων: «Η εφαρμοζόμενη μνημονιακή οικονομική πολιτική έχει φέρει πρωτοφανείς, όσο και αναίτιες επιλογές στην επιφάνεια. Οι συνταξιούχοι καθίστανται θύματα ενός «προτιμησιακού καθεστώτος», με σωρεία περικοπών και πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων στις συντάξιμες αποδοχές τους».

 

 

 

 

 

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ για τον κρατικό προϋπολογισμό και Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η αύξηση κατά 1,7 δις των φορολογικών εσόδων θα πλήξει μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως επίσης η μείωση στις κοινωνικές δαπάνες σε επίπεδο σχεδόν μισού δις ευρώ... Η αρνητική αυτή κατάσταση (από άποψη βιωσιμότητας αλλά και ποιότητας, καθώς και εύρους παροχής υπηρεσιών των φορέων υγείας), επιδεινώνει ακόμα περισσότερο το επίπεδο ζωής τους. Οι συνταξιούχοι έχουν σημαντική παρουσία και θετική συμβολή σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι, καθώς, είναι τα στέρεα στηρίγματα οικογενειών των ανέργων αλλά και των εργαζομένων απογόνων τους, που ζουν υπό καθεστώς άκρας εξαθλίωσης.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάξαμε απόψεις, ενώ ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, έδωσε μία πρόγευση της κυβερνητικής πρότασης για την «αναστήλωση» των ασφαλιστικών ταμείων και παρουσίασε την πρόταση νόμου για τα «κόκκινα» στεγαστικά που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική ομάδα».

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων έκανε καθαρό πως δεν πάει άλλο… Οι συνταξιούχοι αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους πιο δυνατά, πιο μαζικά και πιο μαχητικά και να παλέψουν για την αλλαγή της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής».

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εκτίμησε :

«Η κατάσταση δεν υποφέρεται άλλο. Εκείνο που πρέπει να γίνει, τόσο από τους συνταξιούχους, όσο και από όλους τους πολίτες, που πλήττονται εξ’ αιτίας αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης, είναι πως πρέπει να «σηκωθούν από τον καναπέ» και να πάρουν την υπόθεση της ανατροπής στα χέρια τους.

Διότι δεν υπάρχει κανένα άλλο μέτρο πίεσης.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συνεχίζουμε ασυμβίβαστα με «νύχια και με δόντια» να «πολεμάμε»

τις αποφάσεις της κυβέρνησης που θέλουν συντάξεις πείνας και να αντιπαλεύουμε την επικρατούσα

κατάσταση μαζί με τους ΑΝΕΛ.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης, ενώ ζητούν, ακόμα, απόδοση και

εκκαθάριση των λιμναζουσών αιτήσεων των επικουρικών συντάξεων, που εδώ και 5-6 χρόνια

μένουν απλά .....”κρυμμένες”.

Ο Π. Καμμένος μίλησε διεξοδικά για τη κυβερνητική πρόταση αναστροφής της άθλιας οικονομικής

κατάστασης των συνταξιούχων και των εργαζομένων και «χτύπησε το καμπανάκι για το κακό που έρχεται»

από ...άνοιξη του τρέχοντος έτους, η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τις συντάξεις περιορίζεται στα 360

ευρώ»

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε πως : «Μείζον πρόβλημα αποτελεί, επίσης κα η ελλιπής υγειονομική περίθαλψη και το τρίπτυχο: «νοσοκομεία-φάρμακα-γιατροί».

Οι συνταξιούχοι βιώνουν εξωφρενικές καταστάσεις στέρησης της στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης, ενώ βιώνουν και τις συνέπειες από την παύση των προγραμμάτων κοινωνικού & θεραπευτικού τουρισμού για τα οποία επίσης, πλήρωναν οι ίδιοι επί χρόνια ολόκληρα»...

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος