Loading...
 Start Page
Στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας στην Καρδίτσα του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Βουλευτής Αχαΐας- συνεργαζομένου με την ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ Νίκου Νικολόπουλου, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Ξεκίνησε τη συνέντευξη δίνοντας το χρονικό  που επισφράγισε το «αντιμνημόνιο συνεργασίας» ΧΡΙ.Κ.Α. – ΑΝΕΛ.

Η συνεργασία, επικυρώθηκε από τις δύο πλευρές και επισφραγίστηκε θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις και στοχεύσεις, εκ των οποίων η πρώτη και πιο σημαντική, είναι η δημιουργία μίας ρεαλιστικής και ταυτόχρονα, συμβατής απόλυτα με τα ελληνικά συμφέροντα, κυβερνητικής πρότασης, ως στοιχειώδη βάση μίας ακόμα μεγαλύτερης συμμαχίας πολιτικών σχηματισμών, η οποία θα δώσει στον λαό ορατή προοπτική διακυβέρνησης με σαφή αλλαγή του «μνημονιακού μονόδρομου» που έχει λανσαριστεί μέχρι σήμερα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε ‘’πως δεν παραδίδουμε σπιθαμή ιδεολογικού χώρου’’. Με βάση το «αντιμνημόνιο» συνεργασίας που παρέδωσε ο Ν. Νικολόπουλος στον Π. Καμμένο, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε ότι ένα σύγχρονο κεντροδεξιό μέτωπο δεν μπορεί να κοιτάζει με τις «αγκυλώσεις» του παρελθόντος το μέλλον. Και ειδικά υπό τις παρούσες, έκτακτες συνθήκες, οφείλει να είναι ανοικτό σε συνεργασίες με πολιτικές πλατφόρμες από κάθε δημοκρατική πηγή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπαναχωρεί έναντι ζητημάτων κεφαλαιώδους εθνικής σημασίας ή ότι παραδίδει σπιθαμή ιδεολογικού χώρου σε ακραίους, αντιδημοκρατικούς και μισαλλόδοξους πολιτικούς χώρους.

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ…ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

«Μπορεί να μην συμφωνούμε όλοι με όλα, συμφωνούμε όμως στα θεμελιώδη ζητούμενα της εποχής μας: Μια Ελλάδα για τους Έλληνες, με πραγματική προοπτική ελπίδας και προκοπής, που θα σπάσει τα δεσμά της επαχθούς λιτότητας, επειδή έχει πολλά να προσφέρει στον ευρωπαϊκό, αλλά και ευρύτερα στον δυτικό κόσμο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο «σύμφωνο» συνεργασίας.

ΣΤΟ ΧΡΙ.Κ.Α. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΜΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ

Να σημειωθεί ακόμα ότι το «αντι-μνημόνιο» προβλέπει ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής θα συνεχίσει να διατηρεί την πολιτική και οργανωτική αυτοτέλειά του, καθώς και τον σχεδιασμό πανελλαδικής ανάπτυξης, σεβόμενο σε κάθε περίπτωση τις οργανωτικές δομές και τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Επίσης, διακριτή θα εξακολουθήσει να είναι και η παρουσία του προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών, εντός Βουλής, με βάση τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος

Σε ό,τι αφορά την εκλογική συνεργασία, προβλέπει την συμμετοχή Χριστιανοδημοκρατών στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ ως συνεργαζόμενων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Επίσης προβλέπει μεταξύ άλλων κοινές δράσεις και εκδηλώσεις, καθώς επίσης την από κοινού έκδοση εφημερίδας.

Μηδενική ανοχή απέναντι στην πολιτική της υποτέλειας και της  φτώχειας.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με την συμμετοχή του στο νέο πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο προσπάθησε να μεταφέρει σε όλη την χώρα το μήνυμα μίας νέας ελπίδας και μία νέας πατριωτικής και εθνικής συμμαχίας.

Ο στόχος ήταν και παραμένει, η ανάδειξη του πατριωτικού καθήκοντος όλων μέσα από την εκπόνηση και υπηρέτηση μιας νέας πολιτικής που θα διαλύσει τα μνημονιακά αδιέξοδα, χωρίς κίνδυνο για την δημοκρατία και την ευρωπαϊκή θέση της χώρας και το πέρασμα του μηνύματος της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στις ευρύτερες λαϊκές μάζες.

Η εκτίμηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι πως το μήνυμα αυτό διοχετεύθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό, αν και η εξακολουθούμενη πολυδιάσπαση του χώρου της πατριωτικής κεντροδεξιάς δεν συμβάλλει στην ανάδειξη του πραγματικού ποσοστού επιρροής στον ελληνικό λαό.

Όσον αφορά το μήνυμα που έστειλε ο λαός προς εμάς έχει την εξής ανάγνωση : Μηδενική ανοχή απέναντι στην πολιτική της υποτέλειας και της  φτώχειας.

Το μήνυμα του λαού προς εμάς επίσης γράφει: Να χτίσουμε την νέα ενιαία πατριωτική αντιμνημονιακή κεντροδεξιά που θα διαλύσει τα μνημονιακά αδιέξοδα».

Προσωπικά, ως επικεφαλής των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών ξεκαθαρίζω ότι θα παραμείνω αντιμέτωπος στην υπαγορευόμενη από τους ξένους δανειστές κυβερνητική πολιτική και δηλώνω ότι θα παραμείνω στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο.

Απαιτείται η σύμπραξη όλων των ζωτικών δυνάμεων της χώρας

Θέση μας, τόσο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών, είναι ότι μόνο η εφαρμογή του ριζοσπαστικού Εθνικού μας Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με στόχους και προτεραιότητες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας, σε τομείς όπου η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, μπορεί να δημιουργήσει τις ικανές, αλλά και αναγκαίες συνθήκες, για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και την εθνική αναδημιουργία.

Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής απαιτεί τη συστηματική προσπάθεια, αλλά και τη σύμπραξη όλων των ζωτικών δυνάμεων της χώρας. Απαιτεί τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα εμπνεύσει την κοινωνία και θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα λαϊκής συμμετοχής, το οποίο θα κατανικήσει την "εθνική κατάθλιψη", στην οποία έχουν ρίξει τη χώρα μας ο μνημονιακός αυταρχισμός και η μοιρολατρία. Απαιτεί τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, που θα αναλάβει το βαρύ έργο της ανασυγκρότησης (θεσμικής και παραγωγικής) της Ελλάδας.

Αυτή η πολιτική και κοινωνική συμμαχία θα δώσει ελπίδα και αυτοπεποίθηση στους Έλληνες και θα αποτελέσει τον καταλύτη για έναν ελπιδοφόρο θεσμικό, κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό, και θα μας οδηγήσει όλους μαζί στο δρόμο της εθνικής αναδημιουργίας. Η Ελλάδα της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της αυτοπεποίθησης υπάρχει. Πρέπει όμως να τη διεκδικούμε και να την κερδίζουμε συνεχώς».

Κλείνοντας τόνισε πως ακολουθούν και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Οι  δυνάμεις του αντιμνημονίου εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αλλά πρέπει να ενωθούν.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, κι άλλες πολιτικές προσωπικότητες, αρκετοί πρώην Υπουργοί & βουλευτές, που εδώ και καιρό συνομιλούν με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, στην πιο σημαντική καμπή της μάχης κατά του μνημονίου

και των πολιτικών της ύφεσης και της λεηλασίας του λαού.

Επικυρώνοντας τη συμφωνία συνεργασίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τον περασμένο Ιούνιο, σήμερα εντάσσομαι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ως συνεργαζόμενος βουλευτής και στρατιώτης, στην πιο σημαντική καμπή της μάχης κατά του μνημονίου και των πολιτικών της ύφεσης και της λεηλασίας του λαού.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος