Loading...
 Start Page
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΧΑΪΑ  «Ο λαός θα φέρει την Ανατροπή»

Περιοδεία στα ορεινά χωριά της Κλειτορίας και της Ψωφίδας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ενημερώνοντας από κοντά στελέχη και φίλους, για την από κοινού απόφαση με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, να είναι και πάλι υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας στις επικείμενες εκλογές.

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας του αλλά και στην συγκέντρωση το ξενοδοχείο ΧΕΛΜΟΣ της Κλειτορία τόνισε:

 

«Έχουμε βαθιές ρίζες…δεν φοβόμαστε»

«Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τις ρίζες μας γιατί όσο πιο βαθιές είναι οι ρίζες μας τόσο πιο βέβαιη είναι και η προοπτική μας.

Για αυτό και εγώ ήρθα στις ρίζες μου.

Οι συγκυβερνήτες Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί με τους δυνάστες – δανειστές θέλουν όμως μία νέα τάξη πραγμάτων. Αυτοί θέλουν να φύγουμε από τις ρίζες μας, να ξεριζώσουν τις αρχές και τις αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας. Θέλουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει πατρίδα, έθνος, θρησκεία, αξίες, παραδόσεις.

Ζητάμε την δημοκρατική εξέγερση των πολιτών που θα φέρει την Ανατροπή των δυναστών.

Ζητάμε το γκρέμισμα της συγκυβέρνησης της συμφοράς που έφερε την ανθρωπιστική κρίση, που μετέτρεψε το νομοθετικό έργο σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και που με τα νομοσχέδιά της έχει εξαφανίσει την μεσαία τάξη και δημεύει την περιουσία των Ελλήνων, επιβάλλοντας κεφαλικούς φόρους, που δεν ανταποκρίνονται στο Σύνταγμα, γιατί δεν απηχούν την ικανότητα των πολιτών να πληρώσουν φόρους.

Εμείς λοιπόν λέμε ναι, Έλληνα ξεσηκώσου, βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος, έχεις υποχρέωση να το προστατέψεις, να μην επιτρέψεις να κατασχεθεί κανένα σπίτι».

Επίσης, μέσα από τον διάλογο που έγινε, ο Νίκος Νικολόπουλος έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσα ερωτήματα του τέθηκαν, όπως:

Γιατί με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ;

«Από ιδρύσεως του Χριστιανοδηοκρατικού Κόμματος διακηρύξαμε την ανάγκη συγκρότησης ενός ισχυρού αντιμνημονιακού μετώπου, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων του αντιμνημονιακού δημοκρατικού χώρου, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων. Ο μεγάλος στόχος είναι να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούμε να είμαστε διαιρεμένοι όσοι αγωνιζόμαστε. Δεχτήκαμε και συζητήσαμε κάθε συνεργασία. Και δεχτήκαμε και τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, με στόχο μας να μεγαλώσουμε το αντιμνημονιακό μέτωπο. Και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

«Τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ»;

«Απλά και ξεκάθαρα: Στηρίζουμε και συναινούμε σε κάθε προσπάθεια οικονομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης της χώρας. Δεν θα γίνουμε όμως ουρά και εξαπτέρυγα κανενός. Έχουμε δημοσιοποιήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, με πρώτιστο στόχο να ξεφύγουμε από τα δόντια των μνημονίων. Αλλά δεν απεμπολούμε τίποτα από τις αρχές και τις εθνικές μας καταβολές. Η οικονομική απελευθέρωση θα γίνει με σημαία την γαλανόλευκη και τον σταυρό στην κορυφή! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στον εθνικό αγώνα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε. Αλλά δεν έχουμε και κανένα πρόβλημα να βάλουμε φρένο και να αντιταχθούμε σε φωνές παγκοσμιοποίησης και υπερεθνικισμού αριστερού τύπου. Η παρουσία των ΑΝΕΛ στο αντιμνημονιακό μέτωπο, είναι η δικλείδα ασφαλείας των Ελλήνων που δεν θέλουν ακραίες φωνές και ακραίες πολιτικές και των νοικοκυραίων που αντιμετωπίζουν με καχυποψία – όχι άδικα – την κατά καιρούς πανσπερμία απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ. Αγωνιζόμαστε για μία ρεαλιστική και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, κόντρα στον μνημονιακό μονόδρομο. Αλλά με ελληνικό πρόσημο!»

Πόσα χρόνια θα είναι σε επιτροπεία η χώρα;

«Εξ όσων γνωρίζουμε, επιτροπεία προβλέπεται να υπάρχει μέχρι το 2064! Υπάρχει ένα δάνειο, για το οποίο κανείς δεν λέει τι επιτόκιο έχει και ποιος το έχει υπογράψει. Το μόνο που λένε είναι πως πρέπει να πληρώσουμε 340 δις μέχρι το 2030. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να πληρωθούν. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να αλλάξει η κυβέρνηση και μία νέα, με άλλη οπτική, να τονίσει πως ο συγκεκριμένος δανεισμός δεν μπορεί να πληρωθεί. Δεν θα κληρονομήσουμε… χρέη στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας! Θα αγωνιστούμε για έναν βιώσιμο δανεισμό, για ένα νέο deal στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί δεν είμαστε μόνοι. Σε λίγο, ακόμα και η Γερμανία θα βρίσκεται σε ύφεση. Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο το οικονομικό πρόβλημα. Και εμείς, θα φέρουμε σε πρώτο πλάνο αυτή τη συζήτηση, τονίζοντας πως δεν θα κάνουμε «νταραβέρια», μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε κάποιες θέσεις εξουσίας για μερικούς μήνες ή για μερικά χρόνια».

Τι γίνεται με τα εθνικά θέματα;

«Χάρηκα που άκουσα τον κ. Τσίπρα πρόσφατα να χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, τις βόλτες των τουρκικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Καμία λύση δεν υπάρχει στην βάση του σχεδίου «Ανάν ΙΙ» για την Μεγαλόνησο. Στην Θράκη να σταματήσει το ανεξέλεγκτο… σουλάτσο του τουρκικού προξενείου και δεν μπορεί να υπάρξει ονομασία των Σκοπίων που να περιλαμβάνει την λέξη «Μακεδονία». Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την Θράκη και την Μακεδονία, να μιλήσει ανοικτά και ώριμα για τα εθνικά θέματα. Γιατί εάν θέλουμε να δημιουργηθεί η μεγάλη συμμαχία του αύριο, πρέπει να έχουμε σαφείς όρους και θέσεις για τα εθνικά μας θέματα».

«Πώς θα τα βρείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα θρησκείας;»

«Είναι προφανές ότι για εμάς, ζήτημα διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους δεν υφίσταται. Ειδικά σε αυτή την εποχή, που κράτος και εκκλησία έχουν διπλά ανάγκη ο ένας τον άλλο, για να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και τις εθνικές ανάγκες. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είναι Ορθόδοξοι και πως αυτή η πατρίδα, από την εθνεγερσία του 1821, ορκίζεται στην Αγία Τριάδα και μάχεται σε όλα τα μέτωπα με τον Σταυρό μπροστά. Δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση που θα επιχειρήσει να αλλοιώσει αυτά τα χαρακτηριστικά. Με ικανοποίηση βλέπω ότι και ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να προσεγγίσει την Ορθοδοξία. Είναι λογικό εάν επιθυμεί σε λίγο καιρό να εκφράζει το σύνολο των Ελλήνων και όχι μόνο μία μικρή μερίδα. Εμείς πάντως, τον… σταυρό δεν τον αφήνουμε από τα χέρια, να είστε βέβαιοι!»

«Υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια θέματα; Ποια είναι αυτά;»

«Υπάρχει συμφωνία σε πολλά. Σε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνιο, με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Στην συγκρότηση Εξεταστικής για τους υπεύθυνους της κρίσης, αυτών που έφεραν στην χώρα το ΔΝΤ. Στο ανελέητο κυνήγι κατά των μεγάλων φοροκλεφτών και της διαπλοκής. Σε λύση για τα «κόκκινα δάνεια» χωρίς να διακυβεύεται ακόμα και αυτή η πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη. Και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι μία καλή αρχή να αποδέχεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την δική μας πρόταση για τα κόκκινα δάνεια. Είναι μία καλή ένδειξη ότι επιθυμεί συναίνεση και συνεννόηση».

«Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με… πόσα κόμματα;»

«Δημοσκοπικά, φαίνεται πως μετά τις επόμενες εκλογές μπορεί να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση συνεργασίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή κομμάτων που μπορούν να εγγυηθούν τη δημιουργία μίας ρεαλιστικής και ταυτόχρονα, απόλυτα συμβατής με τα ελληνικά συμφέροντα, κυβερνητικής πρότασης. Οι πολίτες θέλουν ισχυρή πολιτική αλλαγή, αλλά είναι και δίκαια καχύποπτοι απέναντι στην πολυφωνία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ειδικά απέναντι σε κάποιες ακραίες φωνές και τάσεις του. Γι’ αυτό και θα ψηφίσουν μία νέα συνεργασία πολιτικών δυνάμεων που ναι μεν θα εγγυηθούν αλλαγή οικονομικής και κοινωνικής πορείας, χωρίς όμως να κινδυνέψει με αλλοίωση το εθνικό DNA. Η Ελλάδα θα ανακάμψει με αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, παύση της επίθεσης κατά της ατομικής ιδιοκτησίας και φυσικά, χωρίς να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή χώρου στα εθνικά θέματα και να απεμπολήσει το παραμικρό από τα ιερά και τα όσιά της».

Εξάλλου κατά την διάρκεια του τριημέρου οι πυρήνες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος διοργάνωσαν συγκεντρώσεις στις περιοχές Αγυιάς, Ζαρουχλείκων και Καλλιθέας, στις οποίες μίλησε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος