Loading...
 Start Page
Απάντηση Βαρβιτσιώτη σε Νικολόπουλο και καυστικό σχόλιο για την κατάργηση Υπο-λιμεναρχείου Αιγίου

Σε μια εποχή που η κρίση έπρεπε να γεννά στα μυαλά των πολιτικών ηγετών μας μεθόδους ελαχιστοποίησης της έκθεσης των πολιτών σε έξοδα και δαπάνες, καλούμε και προκαλούμε δημόσια κάθε πολίτη να ανακαλύψει πως με την κατάργηση του Υπο-λιμεναρχείου στο Αίγιο καλύπτεται το αίσθημα της ασφάλειας και της «βέλτιστης» διαχείρισης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός στην απάντηση που μας έκανε να μειδιάσουμε. Όταν ερημώνει η φύλαξη και η εποπτεία του λιμανιού του Αιγίου και οι πολίτες πρέπει να ταξιδεύουν στην Πάτρα για να λύσουν τα προβλήματα τους, η κατάργηση φέρνει τη διάλυση και όχι την «αναδιοργάνωση».

Ο Καλλικράτης «Καλιγούλας» από Κουνουπέλι έως την Κόρινθο

στους λιμένες της Αχαΐας και το Υπουργικό φιλολογικό πόνημα…

Ν. Νικολόπουλος ‘’Η κατάργηση του λιμενικού σταθμού του Αιγίου δεν έλυσε προβλήματα

όπως αεριτζίδικα απαντά ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Με… ταξιδιωτικούς γλαρούς θα επικοινωνεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο με το Αίγιο…

Μια αναδιάρθρωση υπηρεσιών του Δημοσίου, υποτίθεται, ότι γίνεται για να εξυπηρετούνται κατά πρώτον οι πολίτες καλύτερα. Αν ένα σύστημα Υπηρεσιών δεν εξυπηρετεί τους πολίτες, είναι απορίας άξιο, γιατί  πρέπει να υπάρχει. Υποτίθεται, κιόλας, ότι η μοντέρνα αντίληψη για τη Δημόσια Διοίκηση δεν βασίζεται σε κεντρικού τύπου κατευθυνόμενους φορείς, αλλά σε αποκεντρωμένες δομές. Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, μιας χώρας με μεγάλο μήκος ακτών, όταν το θέμα αφορά σε λιμενικούς σταθμούς, τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα σοβαρά, επειδή οι σταθμοί αυτοί αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις σκοπιές στη συνοριακή γραμμή...

Την 1η Οκτωβρίου, σχετική ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου, ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου για την περίεργη ως προς τις παραπάνω οφειλόμενες προτεραιότητες υπερσυγκέντρωση της λιμενικής αρχής στο λιμάνι της Πάτρας, αφήνοντας, στην ουσία, χωρίς λιμενικό σταθμό την περιοχή της Αιγιαλείας.

Η κατάργηση του λιμενικού σταθμού του Αιγίου, σίγουρα δεν έλυσε, πάντως, προβλήματα, όπως επικαλείται γενικόλογα και ...αεριτζίδικα η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, Μ. Βαρβιτσιώτη. Σίγουρα δημιούργησε στους χρήστες του λιμανιού της πόλης του Αιγίου πολύ περισσότερα από όσα υπήρχαν. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οι μοντέρνες τεχνολογίες με τίποτα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την απουσία του φυσικού φύλακα από τα πόστα εποπτείας μιας ακτής και ενός λιμανιού. Ειδικά, κιόλας, όταν κάποια στιγμή θα κληθεί να επέμβει η λιμενική αρχή για να γίνει μια ενέργεια διάσωσης ή αποτροπής.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις», λοιπόν, αποτελεί η απάντηση του Υπουργού.

Λόγια επίδοξου φιλολογικού πονήματος, με «όνειρα» για αναβάθμιση υπηρεσιών και άλλες ωραίες ποιητικές εκφράσεις του Υπουργού προσπαθούν να κρύψουν την προσπάθεια που κάνει να μειώσει όπως-όπως τα έξοδα συντήρησης των πλεούμενων & της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του λιμενικού Σώματος. Έκανε οικονομία για να φανεί αρεστός στην τρόικα ο Υπουργός, εις βάρος της ασφάλειας των σκαφών και των ακτών της περιοχής της Αιγιαλείας, απλά, ξηλώνοντας τα πάντα. Οι γενικόλογες διατυπώσεις του κου Υπουργού, κιόλας, μάλλον υποβιβάζουν τη νοημοσύνη όσων τις διαβάζουν, καθώς, δεν απαντούν στα ερωτήματα για το πώς θα καλυφθούν, οι ανάγκες των χρηστών του τοπικού λιμανιού. Άλλη μια θυσία στους ξένους δυνάστες-δανειστές είναι η αληθινή απάντηση.

Περαιτέρω, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας εξηγούσε «λιανά» ο κος Υπουργός, πώς θα εποπτεύει τα διάφορα νηολογημένα σκάφη αλλά και τις πιθανές έκνομες πράξεις στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση τόσων πολλών χλμ ο αρμόδιος λιμενικός Αξιωματικός:

Με τα τηλέφωνα που έχουν video-camera ή με ...ταξιδιωτικούς γλάρους???

Παραθέτουμε τον σύνδεσμο της ερώτησης στη Βουλή με την απάντηση του Υπουργού: http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=afde4d57-f1fe-47fd-b3ac-4c5dee99b958

Βίντεο με σχετικές δηλώσεις στο www.nikosnikolopoulos.gr

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος