Loading...
 Start Page
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ προς ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ:  “ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ι.Χ. ΥΠΟΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ”  ΘΕΜΑ: «”ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΩΣΤΕ” ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

ΠΑΣΟΚ & ΝΔ χρωστάνε μαζί πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια προς κρατικές φυσικά τράπεζες (κυρίως την «ΑΓΡΟΤΙΚΗ»), οι οποίες, εκτελώντας άνωθεν οδηγίες πολιτικών προϊσταμένων τους, «άδειασαν» με μηδενικές εγγυήσεις τα χρήματα των ταμείων τους στα ως άνω Κόμματα εξουσίας.

Την ίδια στιγμή, πολίτες βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουν κατασχέσεις επαγγελματικών ακινήτων ή αυτοκινήτων τους για τη μη εξόφληση δανείων λιγοστών χιλιάδων ευρώ, με τις κατασχέσεις ακόμα και των σπιτιών τους να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά, υπό τις ευλογίες μιας κυβέρνησης που πανηγυρίζει ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο μέσα στο 2014...

 

Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, το θέμα έθιξε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος σε ερώτησή του παράλληλα με Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων.

Η παρέμβαση αυτή είναι η κορωνίδα των διαδικασιών Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, εφόσον, βέβαια προκύψουν οι απαντήσεις στα ερωτώμενα… Ο Ν. Νικολόπουλος, ζήτησε τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη διενέργεια του ελέγχου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από ορκωτές λογιστές, αλλά και αναζήτησε τα πορίσματα των εισαγγελικών λειτουργών, από τη στιγμή που η αδιαφάνεια στη διαχείριση είναι δεδομένη, ενώ κυριολεκτικά: «ο κόσμος το έχει τούμπανο, και οι Σαμαρο-Βενιζέλοι κρυφό καμάρι».

Φυσικά, σε ένα τέτοιας τεράστιας σημασίας θέμα, το να δημοσιοποιηθεί δηλαδή η «καλώς έχει» ή όχι διαχείριση ενός πολιτικού Κόμματος, απορούμε, πώς η ολιγόλογη δήθεν απάντηση του Υπουργού Οικονομικών μιλά για θέμα «ιδιωτικού απορρήτου» και απέφυγε για άλλη μια φορά την απάντηση στο φλέγον ερώτημα, αρκούμενη σε μεγαλεπίβολες δηλώσεις για το ότι «οι ελεγκτικές υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους»!!!

 

Η ένοχη σιωπή, καθώς και η συγκάλυψη όμως, του κ. Υπουργού είναι κραυγαλέα παραδοχή της αυθαιρεσίας, που διαχέεται στους μείζονος έκτασης πολιτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας μας, Η Διαφάνεια και η Δημοκρατία πάνε μαζί και όταν δεν δημοσιοποιείται το «που» πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ διαχείρισης, δανεισμένα από χρήματα του λαού, την ώρα που όλος ο ελληνικός κόσμος υποφέρει, τότε ξέρετε, η Δημοκρατία δεν νοείται. Η Δικαιοσύνη πρέπει τώρα να κάνει το έργο της….. Δεν γίνονται να ισχυρίζονται οι λειτουργοί της, ότι «δεν γνωρίζουν» λεπτομέρειες.

Αφήνουν υποψίες για «άνωθεν εντολές», για συγκάλυψη και αδράνεια για την διάσωση…

 

Γιατί, άραγε, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας έστω ένα πόρισμα εισαγγελέα, που να διαψεύδει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα;

Με την κοινή λογική στο τραπέζι, δεν ισοδυναμεί η ένοχη σιωπή αυτή με απόλυτη παραδοχή των θέσεων των πολλών ερωτημάτων μας;

Γιατί, τουλάχιστον, δεν προσκομίστηκε έστω ένα από τα αιτούμενα έγγραφα τεκμηρίωσης; Συμπεράσματα θα διάβαζε ο Ελληνικός λαός από τα πορίσματα που ζητήσαμε, όχι «ονοματεπώνυμα παραληπτών» των πληρωμών που έκαναν τα Κόμματα εξουσίας.

Ή μήπως εξοφλούνται οι δόσεις από τα δάνεια που πήραν τα εν λόγω Κόμματα;

Τι θλιβεροί συνειρμοί προκαλούνται από τη μη απάντησή του κ. Υπουργού, στα απλά ερωτήματα ενός βουλευτή, που ως εντολοδόχος του λαού έχει καθήκον και υποχρέωση να «ενοχλεί» την εξουσία...

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος