Loading...
 Start Page
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHOREΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΙ ΤΑ «ΕΞΟΧΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»  «Ο λαός στην εξαθλίωση και το κεφάλαιο στην ασυδοσία»

«Μνημόνια εξαθλίωσης για τον λαό, ασυδοσία για το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή είναι η Ελλάδα της έσχατης παρακμής, με πολιτικούς καθοδηγητές τους συγκυβερνώντες Σαμαρά – Βενιζέλο» αναφέρει ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, που μέσα από δύο νέες ερωτήσεις του προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, αναδεικνύει πως η κυβερνητική πολιτική όχι μόνο δεν εκσυγχρονίζει και δεν «καθαρίζει» τη χώρα, αλλά την μετατρέπει ολοένα και περισσότερο σε μία μπανανία του χειρίστου είδους.

Η πρώτη ερώτηση του κ. Νικολόπουλου αφορά τις τρομακτικές αποκαλύψεις που φέρνουν στην επιφάνεια οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και οι έρευνες του Γ.Γ. Διαφάνειας, κ. Σούρλα, για τις οποίες, η κυβέρνηση ποιεί τη νήσσαν. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρώην υφυπουργός, οι έλεγχοι έχουν καταλογίσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ σε off shore εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ μόνο στο Κρανίδι έχουν καταγραφεί 187 offshore εταιρείες!

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Στουρνάρας προωθεί την επαναφορά της φορολογικής ασυλίας για τις off shore εταιρείες προβλέποντας μάλιστα την αναδρομική της ισχύ από το 2010. Εάν και όταν συμβεί κάτι τέτοιο, το Ελληνικό δημόσιο θα αναγκαστεί να διαγράψει τα πρόστιμα και να επιστρέψει τα χρήματα που έχει εισπράξει!

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτάει για τους… 5,5 αιώνες που θα χρειαστούν για ην ολοκλήρωση των ελέγχων με τους σημερινούς ρυθμούς, αλλά και για το συνολικό νούμερο των αφορολογήτων ποσών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, καθώς επίσης και για την διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους

Στη δεύτερη ερώτηση, με αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε για την οικία του πρώην υπουργού, Μ. Λιάπη στην Ευρυτανία και για την Αναπτυξιακή Εταιρεία της πρώην νομαρχίας, επί θητείας του νυν βουλευτή της ΝΔ, Κ. Κοντογεώργου, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κατ’ αρχήν ρωτάει εάν ο κ. Κοντογεώργος θα απωλέσει τα βουλευτικά του προνόμια, κατά την πρωθυπουργική παραγγελία που θα λάβει νομοθετικό περιεχόμενο, για τους πολιτικούς που προβαίνουν σε πράξεις «μεγάλης κοινωνικής απαξίας», ενώ ζητάει το σύνολο των πρακτικών της Αναπτυξιακής Εταιρείας που αφορούν την έγκριση ένταξης της εκμετάλλευσης της οικίας του κ. Λιάπη, καθώς και όλων όσων έχουν κάνει χρήση των προγραμμάτων Leader και κάθε άλλου σχετικού, καθώς επίσης και των αναπτυξιακών νόμων.

Ο κ. Νικολόπουλος, ζητάει επίσης την παρέμβαση του ΣΔΟΕ για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ενώ ζητάει να πληροφορηθεί, ποιοι πρώην και νυν, Υπουργοί, Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι και εν γένει αιρετοί συμμετείχαν ή μεταβίβασαν τα εταιρικά τους μερίδια ή τις μετοχές στα παιδιά τους ή συγγενείς τους, ή τρίτους στα προγράμματα αγροτουρισμού του leader.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος