Loading...
 Start Page
«25 ευρώ ψίχουλα για εσάς κ.Υπουργέ όχι για τους πολίτες!»

Την ώρα που οι κοινωνικές δομές του κράτους συρρικνώνονται δραματικά, στην ήδη εξαθλιωμένη δημόσια υγεία έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα αντικοινωνικό μνημονιακό μέτρο, η επιβολή χαρατσιού 25 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο, όπως και η υποχρεωτική καταβολή ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ. 

Ας μην εθελοτυφλούμε άλλο. Η δωρεάν δημόσια υγεία στην Ελλάδα των Μνημονίων μοιάζει με κακόγουστο αστείο, αφού η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών από αναφαίρετο δικαίωμα έχει καταντήσει «απαράδεκτη πολυτέλεια». Η Κυβέρνηση υπακούοντας απαρέγκλιτα στις ανάλγητες μνημονιακές απαιτήσεις, έχει θεσπίσει μια σειρά επώδυνων μέτρων, που οδηγούν σε βέβαιο «θάνατο» το δημόσιο σύστημα υγείας, υπονομεύοντας την υγεία του ελληνικού λαού.

Αυτό, όμως, που εγείρει εύλογα ερωτηματικά, είναι η διγλωσσία του Υπουργού Υγείας, κ.Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και της Κυβέρνησης. Ο κ. Υπουργός Υγείας ήταν αυτός, που μέχρι πρότινος δήλωνε δημόσια σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις ότι αν επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους, δεν θα υλοποιηθεί το μέτρο της επιβολής των 25 ευρώ για τα νοσήλια. Αφού κατά τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Σαμαρά πετύχαμε τους στόχους μας και μάλιστα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, που θα επιστραφεί στην κοινωνία, όπως διατυμπάνιζαν αμφότεροι και αφού, λοιπόν, όλα βαίνουν καλώς κατά την Κυβέρνηση, τελικά τι έγινε και εφαρμόζεται το κοινωνικά άδικο αυτό μέτρο; Δεν πετύχαμε τους στόχους μας; Γιατί ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Σαμαράς διαμηνύουν άλλα στους πολίτες και δημιουργούν μια φενάκη ανάκαμψης στην χώρα; Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν επιδιδόμενοι σε ενδοκυβερνητικά επικοινωνιακά κόλπα; Ως πότε θα συνεχιστεί αυτός ο αισχρός εμπαιγμός της κοινωνίας;

Φαίνεται ότι οι Κυβερνώντες με τους παχυλούς μισθούς δεν μπορούν να αφουγκραστούν την κραυγή απόγνωσης και απελπισίας των συνταξιούχων, των εργαζομένων με τους πενιχρούς μισθούς, των ανέργων και των νέων, που δεν τους περισσεύουν ούτε ένα ευρώ για κάθε συνταγή, πόσο μάλλον τα 25 ευρώ για να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Πόσο εκτός της σκληρής κοινωνικής πραγματικότητας είναι οι Κυβερνώντες, που θεωρούν «ψίχουλα» τα 25 ευρώ και μη αναγκαία σήμερα για κάθε σπίτι Έλληνα φορολογούμενου, που τον έχουν κυριολεκτικά ισοπεδώσει στους φόρους και μαζεύει τα ευρώ ένα-ένα για να μπορέσει να συντηρήσει την οικογένειά του;

Η Κυβέρνηση που αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες και τους οδηγεί σε υγειονομική εξαθλίωση, οφείλει να ακυρώσει τα εν λόγω μέτρα. Η δωρεάν δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και αποτελεί βασική προϋπόθεση του κοινωνικού κράτους, της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της ευημερίας των πολιτών, συνεπώς δεν μπορεί να θυσιάζεται στον «βωμό» της στείρας δημοσιονομικής λιτότητας κατ’επιταγή των δανειστών!

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος