Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Οι μεγάλες ανατροπές έρχονται…»

Εδώ και μερικές ώρες ανέτειλε μία νέα χρονιά.

Και ενώ είναι απολύτως ανθρώπινο και μάλλον, αναγκαίο, να ευχόμαστε, αλλά και να ελπίζουμε σε μία καλύτερη ζωή κατά τη διάρκεια του νέου έτους, εντούτοις τα πραγματικά δεδομένα μάλλον δεν επιτρέπουν την αισιοδοξία και σε καμία περίπτωση φυσικά, δεν δικαιολογούν το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.

Η αλήθεια είναι πικρή. Πιο πικρή και πιο σκληρή από αυτή που θα μπορούσαμε να φανταστούμε στην αρχή της κρίσης και επιδεινώθηκε επί των ημερών της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, προδίδοντας και απογοητεύοντας την πλειοψηφία των Ελλήνων που στήριξαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές και την ανέδειξαν πρώτο κόμμα, υπό προϋποθέσεις όμως που δεν τηρήθηκαν και με σαφείς δεσμεύσεις που προδόθηκαν από τον Α. Σαμαρά, ο οποίος λίγο αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία εγκατέλειψε όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες, ξέχασε τα «Ζάππεια», την εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια και ασφαλώς, την αλλαγή της οικονομικής συνταγής, αλλοιώνοντας εν τέλει, ακόμα και την ιστορία και την φιλοσοφία του μεγάλου φιλελεύθερου λαϊκού κόμματος που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Βγαίνοντας σιγά – σιγά από το εορταστικό κλίμα, οι πρώτες κιόλας ειδήσεις σε οικονομικό επίπεδο είναι δυσάρεστες. Η χώρα παρουσίασε «φρενάρισμα» των εξαγωγών της κατά 9,6% τον περασμένο Οκτώβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012, ενώ και ο τζίρος των καταστημάτων κατά την περίοδο των εορτών, λέγεται πως παρουσίασε πτώση 10% σε σχέση με πέρυσι. Και η πτώση είναι μάλλον κατά πολύ μεγαλύτερη, ιδιαίτερα σε ορισμένα είδη του εμπορίου. Τι δείχνουν αυτά; Μία οικονομία που σιγά – σιγά ορθοποδεί, όπως θέλει να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός; Σαφώς και όχι. Δείχνουν μία οικονομία που βουλιάζει στην ύφεση και αποδιοργανώνεται διαρκώς.

Πέραν τούτων, όμως, οι απλοί πολίτες δεν συνεχίζουν να βιώνουν φορολογική και κοινωνική αδικία, και ακραία - σε πολλές περιπτώσεις – φτώχεια; Ποιά είναι τα δύσκολα που αφήσαμε πίσω μας, όπως λέει ο κ. Σαμαράς; Τα 45 δις σε φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες είναι… εύκολα; Ιδιαίτερα όταν δεν έχουν πλέον τίποτα άλλο να δώσουν…  Το άγριο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, η αδήλωτη εργασία και οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με μισθούς της πείνας ή με μισθούς πολλών μηνών που οφείλονται στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν στοιχεία… ανάκαμψης;

Και αφού ο λαός υποφέρει, τουλάχιστον η συγκυβέρνηση γιατί δεν φροντίζει να πείσει ότι αγωνίζεται για δικαιοσύνη, βρίσκοντας τα λαμόγια και τους φοροκλέφτες; Τι έγιναν οι έρευνες για τις διάφορες «λίστες Λαγκάρντ» και τις offshore; Γιατί οι κομματικοί στρατοί παραμένουν αλώβητοι και γιατί τα ντόπια και ξένα «αφεντικά» εξακολουθούν να απολαμβάνουν λεόντειες συμβάσεις και πολλά – πολλά εκατομμύρια;  

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την κλαδική σύμβαση στον τουρισμό με το 1% αύξηση, ενώ στον ίδιο τομέα τα μεροκάματα έχουν υποστεί μείωση πάνω από 20% και η μαύρη εργασία παραμένει αδέσποτη και ασύδοτη.

Έλεος, πια!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και τι να πρωτοπεί, άραγε, προκειμένου να καταδείξει πως η Ελλάδα του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Στουρνάρα είναι μία διαλυμένη χώρα που συνεχίζει να υπόκειται τις συνέπειες ενός μεγάλου πολέμου χωρίς έλεος και φως στην άκρη του τούνελ;

Μπήκαμε στο 2014 λοιπόν, χωρίς ο λαός να μπορεί να ισχυριστεί ότι θα ανασάνει. Μπορεί να ελπίζει όμως ή μήπως να… αφεθεί πλήρως στις ορέξεις των καταστροφέων του; Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είμαστε βέβαιοι πως οι μεγάλες ανατροπές είναι μπροστά μας.

Πως μία καλύτερη εποχή  μπορεί να ξημερώσει. Αρκεί, οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρος τα όσα μας χωρίζουν και να ενωθούν με κοινό στόχο να βγάλουν την πατρίδα από το αδιέξοδο. Υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις, αλλά είναι πολυδιασπασμένες. Η ανάγκη όμως θα τις ενώσει. Ο λαός θα απαιτήσει αυτή την εθνική πανστρατιά, κηρύσσοντας το τέλος της διακυβέρνησης των υποτακτικών. 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ήδη εργάζεται για την «επόμενη εποχή». Όχι μόνο για να αναστήσει το μεγάλο λαϊκό κόμμα της ελληνικής κεντροδεξιάς, αλλά για να συμμαχήσει με κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που είναι έτοιμος για την μεγάλη αλλαγή. Αυτή η μεγάλη συμπαράταξη, δεν θα αργήσει η μέρα που θα πραγματοποιηθεί. Το βλέπουμε, το ξέρουμε, το ζούμε. Η Ελλάδα στο τέλος θα νικήσει!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος