Loading...
 Start Page
Ομιλία Νικολόπουλου στη συνάντηση στελεχών  στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας.

 «Στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια των μνημονιακών παγετώνων, συντελείται μια έντονη έως ακραία φτωχοποίηση, του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του λαού, κάποιοι ελάχιστοι όμως αφ’ ενός μεν εξακολουθούν προκλητικά να απολαμβάνουν διακοπές σε σαλέ της Ελβετίας, αφετέρου διατηρούν και αυξάνουν τον πλούτο τους. Αυτά συμβαίνουν με την ανοχή, την συμμετοχή ακόμα και τις ευλογίες του δίδυμου της συμφοράς Σαμαρά- Βενιζέλου.

Στην εποχή των Τροικανών κατοχής οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, εξακολουθούν το πλιάτσικο στο δημόσιο ….και τούτο, φέρνει το συνεχές άνοιγμα της ψαλίδας, που με τη σειρά του δημιουργεί περαιτέρω όξυνση ενώ μεγαλώνει τις αντιθέσεις και την λαϊκή απαρέσκεια προς την « κορυφή της πολιτικής πυραμίδας ». Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται κυρίως και πρωτίστως στην μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στα στελέχη και τους συνεργάτες του κατά τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και συνέχισε:

«Στην Ελλάδα των μνημονίων οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι, η μεσαία τάξη απειλείται με αφανισμό  και προοιωνίζεται μια χρονιά πολιτικά ασταθής».

Η κάλπη του Μαΐου θα προσλάβει έτσι κι αλλιώς δημοψηφισματικό

εκρηκτικό χαρακτήρα.

Πρέπει να εκφρασθεί αποφασιστικά μεν, αλλά ομαλά ο Λαός, γιατί αλλιώς ο δρόμος προς την κοινωνική αναστάτωση είναι … ορθάνοιχτος και πρέπει να κλείσει. Και κλείνει μόνο με την ανατροπή των υποτελών της ξένης Τρόικας και την εφαρμογή των κατάλληλων εθνικών και φιλολαϊκών πολιτικών που μπορούν να ‘ρθουν από μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Βασική προϋπόθεση είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες με την παραίτηση του Παπούλια τώρα…

Λαϊκή απαίτηση και εθνική προσφορά είναι η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εάν τούτο δεν συμβεί τότε μέχρι τον Μάιο θ’ ακούσουν πολλά τα αφτιά μας.

Το  θέμα, όμως, είναι τι θα βιώσουμε στο «πετσί» μας και τι θα δουν τα μάτια μας.

Όλοι το διαπιστώνουν πια ότι βυθιζόμαστε στο έλος. Τώρα πια το αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Η συνειδητοποίηση είναι αναγκαστική, υπό την πίεση της ίδιας της σκληρής κοινωνικής πραγματικότητας, και ισοδυναμεί με ανώμαλη προσγείωση. Εξ ου και οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας του λαού θα είναι απρόβλεπτες.

Δυστυχώς έχουμε ένα πολιτικό σκηνικό που είναι στον αέρα, ένα φοβισμένο πολιτικό προσωπικό, αντιμέτωπο με αδιέξοδα, που δεν ξέρει πώς να τα υπερβεί.

Το 2014 είναι χρονιά υψηλού κινδύνου.

Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω εσείς και εγώ είμαστε με τις δυνάμεις της ανατροπής, που δεν το βάζουν κάτω, που αναζητούν και θέλουν να ανακαλύψουν «το φως μέσα μας και γύρω που δεν στερεύει» όπως  διαλαλούσε ο Γιάννης Ρίτσος ενθαρρύνοντας εαυτόν και τους συμπάσχοντες με αυτόν συνοδίτες και συνοδοιπόρους…

Είμαστε εκείνοι που στο βάθος του «σκοτεινού τούνελ» βλέπουν, «φώς και πάλι φως στην ψυχή που μάχεται » όπως θέλει ο Οδυσσέας Ελύτης . 

Το 2014 δεν είναι σταθερή αλλά μεταβλητή εικόνα .

 Με τα μεταβλητά της στοιχεία όμως να είναι στα δικά μας χέρια.

Στα χέρια μας είναι να αξιοποιήσουμε την πιο ριζοσπαστική επανάσταση που σπάει όλα τα ταξικά τείχη, τα ανοιχτά συστήματα γνώσης  και επικοινωνίας,  που δίνουν τρομακτικές ευκαιρίες για αυτομόρφωση, δικτύωση, πολιτική συμμετοχή , κινηματική διεκδίκηση, διαβούλευση και νέα επιχειρηματικότητα. Στα χέρια μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για αυτοοργανωτικά, συνεταιριστικά εγχειρήματα.

Καθημερινά από την επαφή με τις Ελληνίδες και Έλληνες διαπιστώνω ότι διαρκώς και περισσότεροι όλο και πιο πολλοί, από τα προηγούμενα χρόνια αντιλαμβάνονται τη δύναμη που κρατούν στα δικά τους χέρια.

Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη της ψυχής μας, που δεν υποδουλώνεται ούτε εξαγοράζεται.

Πιστεύουμε στη δύναμη των ιδεών μας, τις οποίες ποτέ δεν πάψαμε να υπηρετούμε, ούτε κάναμε εκπτώσεις από τις αξίες μας.

Πιστεύουμε στη δύναμη της φιλίας, γιατί εσείς είστε οι πραγματικοί μας φίλοι, που στάθηκαν απ’ τη πρώτη στιγμή δίπλα μας, όπως σταθήκαμε και εμείς, τιμώντας την εμπιστοσύνη σας στο ακέραιο. Πιστεύουμε ότι η μπέσα πρέπει να ισχύει και στην πολιτική. Γι’ αυτό και παραιτήθηκα, αφού μου ήταν αδύνατο να γίνω πολιτικός μπαμπέσης που δίνει το λόγο του προεκλογικά και τον παίρνει πίσω μετεκλογικά.   Επαναλαμβάνουμε και σήμερα στην αρχή της χρονιάς ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε πιο μπροστά πιο δυνατά.

Χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υπαναχωρήσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εκπτώσεις  από τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες μας!

Εμείς έχοντας αίσθηση και επίγνωση των κινδύνων συνεχίζουμε να πολεμάμε το σάπιο, το διεφθαρμένο, το ξεπερασμένο….

Πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου «ανάταξης» των μικρών και μεσαίων οικονομικών στρωμάτων ,δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Ο λαός έφτασε και ξεπέρασε τα όρια του και παραγγέλλει « ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Έτσι εάν αυτό δεν αλλάξει γρήγορα, εάν οι έλληνες επαγγελματίες, επιχειρηματίες, έμποροι, δεν ανακουφιστούν τότε στα κρατικά ταμεία θα συσσωρεύονται απλήρωτα χρέη, η οικονομία θα βουλιάζει και η κοινωνία θα βρεθεί στα « κάγκελα».

Ο ελληνικός λαός υποβάλλεται από τις εικόνες που καρφώνονται στο μυαλό του, «αντικρίζοντας τα μάτια του ανέργου συμπολίτη μας, τη σκυθρωπή όψη του μικρομεσαίου εμπόρου και βιοτέχνη, του συνταξιούχου που δεν του φτάνουν τα χρήματα ούτε για κουλούρι ούτε για τις σοκολάτες στα εγγόνια του, του άρρωστου γείτονα που μετρίασε ή σταμάτησε τα φάρμακα και τις θεραπείες του λόγω οικονομικής αδυναμίας, του μέχρι πρότινος ευημερούντα συμπολίτη και νυν στοιχιζόμενου στα συσσίτια της Μητρόπολης.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι στα χέρια μας κρατάμε το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας, όπως έγραψε και ο Ουμπέρτο Έκο.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος