Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «Είναι πρόκληση να μην απαντά ο Πρωθυπουργός  για τα δάνεια των κομμάτων»

«Σε μια εποχή που σύσσωμο το πολιτικό σύστημα υπερασπίζεται την ανάγκη της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, αποτελεί πρόκληση να μην απαντά ο Πρωθυπουργός σε ερωτήματα που αφορούν την χρηματοδότηση και την δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και μάλιστα να ψηφίζονται τροπολογίες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να σώσουν τα κόμματα τους και να δώσουν αμνηστία και κάλυψη στους Προέδρους και στα μέλη των διοικητικών συμβούλιων των τραπεζών δανειστών των κομμάτων τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για αυτό το ύποπτο «δούναι και λαβείν».

Όλοι γνωρίζουν ότι η «Πολιτική Άνοιξη» είχε χρηματοδοτηθεί από κρατική τράπεζα, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό ακόμα εάν τα δάνεια αποπληρώθηκαν ή ρυθμίστηκαν. Και ουδείς έχει διαψεύσει τίποτα, από τότε. Μπορεί λοιπόν, το λαοπρόβλητο πολιτικό σχήμα, που είχε δημιουργήσει ο Αντώνης Σαμαράς, η πολιτική άνοιξη πολύ γρήγορα να «διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη». Είχε χρηματοδοτηθεί, όμως, από τράπεζα και εξακολουθεί να είναι αμφίβολο, εάν πλήρωσε ή όχι το δάνειο που είχε πάρει;

Η υπόθεση είναι πλέον τόσο προκλητικά προφανής. Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ίδιος προσωπικά ο Πρωθυπουργός, αρνείται να απαντήσει στην Βουλή, στο εξής «ξεροκέφαλο» ερώτημα:

«Πήρε ή όχι δάνεια το κόμμα του κ. Σαμαρά, η Πολιτική Άνοιξη;

Εάν ναι από ποιες τράπεζες , με ποιες εγγυήσεις; Εξοφλήθηκαν ή αυτά χαρίστηκαν; Τα πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι;»

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο τομεάρχης των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στο κοινοβούλιο και κατέληξε:

«Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος θα καταθέτει κάθε εβδομάδα την ίδια ερώτηση, μέχρις ότου φιλοτιμηθεί ο κ. Σαμαράς να απαντήσει στην εθνική αντιπροσωπεία. Μέχρις ότου ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με αυτό το μέγα μείζον ζήτημα. Το ζήτημα είναι πολιτικό και νομικό.

Άλλωστε την ίδια ερώτηση είχε καταθέσει ο συνάδελφος Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ως Βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» (της κ. Ντ. Μπακογιάννη), ρωτούσε στις 28/12/2011, με την υπ΄ αριθμό 3551 ερώτηση του, προς τον Υπουργό Οικονομικών, εάν υπήρξαν ανεξόφλητα δάνεια της ΠΟΛ.ΑΝ. , πως έκλεισαν οι λογαριασμοί, σε ποιες τράπεζες τηρούνταν και εάν η συγκεκριμένη κρατική τράπεζα έχει διαγράψει το χρέος της ΠΟΛ.ΑΝ., χωρίς όμως να πάρει ουσιαστική απάντηση από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση, ο οποίος με «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» έλεγε με την υπ΄αριθμόν 6/19.01.2012, απάντησή του στον Βουλευτή της κ. Μπακογιάννη τα εξής:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών από κανένα νόμο δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγχει ή να παρεμβαίνει σε τραπεζικές συναλλαγές οιουδήποτε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης στις 19 Δεκεμβρίου 2011 αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές της χρηματοδότησης των κομμάτων, της διαφάνειας και της τραπεζικής χρηματοδότησης. Στην ίδια συζήτηση, όπως και με επιστολή του προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ζήτησε να προσκληθούν τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις του υφιστάμενου καθεστώτος, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η επεξεργασία των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα.

Οι όποιες πρωτοβουλίες ληφθούν θα ακολουθήσουν τη διαδικασία αυτή και θα πρέπει να τύχουν πλειοψηφικής κοινοβουλευτικής έγκρισης. Απαιτείται, βεβαίως η συνεργασία όλων των κομμάτων της Βουλής, τα οποία μέσα από τις προτάσεις τους, θα συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της σημερινής κατάστασης».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος